Hogyan húzzam ki magam a számomra anyagilag megterhelő programok alól?
Tényleg fura egy barátság ez.
De két javaslatom van:
1. ülj le vele és mondd el neki ezt. Mondd el neki, hogy szeretsz vele lógni, van is kedved hozzá, de nem tudod ezt anyagilag finanszírozni, menjetek kevésbé puccos helyekre, vagy csak sétálni. Itt a jó idő, mi a csajokkal ki szoktunk ülni egy padra, kezünkben egy-egy dobozos sörrel és dumálunk.
2. szervezz Te programod. Akkor választhatsz olyan helyet, ami megfelel a pénztárcádnak. Nem is értem, miért mindig neki kell döntenie, hogy mi legyen.
És végül egy kérdés: mi köze a pénznek ahhoz, h ő szingli?
23L
bocsi,de ez nem barátság...mi ha találkozunk barátnőmmel és kitalálja,hogy be kéne ülni mondjuk mekizni,aztán irány a szoli,én simán megmondom,hogy nekem most épp nincs pénzem...akkor az szokott lenni,hogy meghív,legközelebb meg én fizetek...
de a te "barátnőd" eléggé tapintatlan,sértődjön csak meg h nem mész sehova vele...
Ez nálunk is állandó probléma volt mindig is, mi többen vagyunk barátnők de csak nekem gyűlik meg az anyagiakkal a bajom. Ha valamire azt mondtam nem telik, akkor volt hogy hogy két nap múlva megkérdezték hogy "és most? Ma mehetünk?" Hihetetlen :)
De olyan is volt hogy ha azt mondtam nincs most pénzem akkor kaptam egy-két megjegyzést hogy "de látom be van festve a hajad...." meg "hát igen, a kutyád etetése sokat elvisz nekem ezért nincs"
Szóval sajnos a pénz az, ami bármilyen jó barátságba beeszi magát és kellemetlen, néha megbocsáthatatlan megjegyzéseket szül, ez ellen sok megoldás nincs, valaki vagy felfogja, vagy nem.
De látom be van festve a hajad...." meg "hát igen, a kutyád etetése sokat elvisz nekem ezért nincs"
Aki ilyeneket mond ,mert épp nem vagy jól ereresztve az előtte se volt barát,legfeljebb csak érdek.
A szingliség csak úgy jön ide,hogy ugye emiatt ő plusszban sokkal jobban ráér,és mindíg kitalál valamit.Nekem meg van párkapcsolatom.Amúgy 20 éve ismerem,amikor gyerekek voltunk,már akkor is ég és föld volt a kettőnk szüleinek az anyagi helyzete,de annó a szülei soha semmit nem engedtek az én Anyumnak(ő egyedül nevelt) kifizetni,pedig többször is voltam velük külföldön nyaralni.Amúgy szerinte én vagyok a béna meg az élhetetlen,minek mentem pedagógusnak,mért nem keresek jobb állást,vagy egy menő pasit.Ő közgazdász és egy menő cégnél a 3x-át keresi az én fizumnak.(Azt már elfelejti,hogy az apja dugta be oda dolgozni annó).
Az olcsóbb programokra meg húzza az orrát.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!