Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Hogyan húzzam ki magam a...

Hogyan húzzam ki magam a számomra anyagilag megterhelő programok alól?

Figyelt kérdés
A barátnőm aki szingli és jóval többet keres nálam gyakran olyan programokkal bombáz miket én nem engedhetek meg magamnak.Azt meg nem akarom mondani,hogy bocs de nekem erre nincs pénzem,mert nem akarom kitenni magam a megalázó "jó,akkor meghívlak"-nak.Már ked megsértődni azon,hogy én sose érek rá,és már nem tudok mit kitalálni.Tudja milyen anyagi különbségek vannak közöttünk,lehetne benne ennyi tapintat,hogy nem mindg valami menő étterembe akarjon beülni,nem?Amúgy párszor amikor elmnetem vele,egyszer nem ajánlotta fel magától,hogy meghívna,mindíg hagyta,hogy kifizessem,és volt,hogy meg is kérdezte én miért csak egy levest kérek?Nagyon megalázó volt:-(
2011. jún. 28. 12:27
1 2 3
 1/26 anonim ***** válasza:
90%
nem azért de milyen barátság ez?mi mindig megbeszéltük hogy hova megyünk,a barátnőm általában le volt égve anyagilag,ilyenkor ettünk az utcán vagy megitunk egy kv-ét.
2011. jún. 28. 12:30
 2/26 anonim ***** válasza:
Ha ilyen gazdag és figyelmetlen, nyugodtan hívasd meg magad.
2011. jún. 28. 12:31
 3/26 anonim ***** válasza:
100%

Tényleg fura egy barátság ez.

De két javaslatom van:

1. ülj le vele és mondd el neki ezt. Mondd el neki, hogy szeretsz vele lógni, van is kedved hozzá, de nem tudod ezt anyagilag finanszírozni, menjetek kevésbé puccos helyekre, vagy csak sétálni. Itt a jó idő, mi a csajokkal ki szoktunk ülni egy padra, kezünkben egy-egy dobozos sörrel és dumálunk.

2. szervezz Te programod. Akkor választhatsz olyan helyet, ami megfelel a pénztárcádnak. Nem is értem, miért mindig neki kell döntenie, hogy mi legyen.

És végül egy kérdés: mi köze a pénznek ahhoz, h ő szingli?

23L

2011. jún. 28. 12:33
 4/26 Antóniaa válasza:
76%
Hát sajnos ez elgondolkodtató.... Mondd meg neki! Nem a Te helyzeted a megalázó, hanem az Ő viselkedése.. Ennyire figyel Rád! Mondható ez barátságnak?
2011. jún. 28. 12:34
 5/26 anonim ***** válasza:
76%

bocsi,de ez nem barátság...mi ha találkozunk barátnőmmel és kitalálja,hogy be kéne ülni mondjuk mekizni,aztán irány a szoli,én simán megmondom,hogy nekem most épp nincs pénzem...akkor az szokott lenni,hogy meghív,legközelebb meg én fizetek...

de a te "barátnőd" eléggé tapintatlan,sértődjön csak meg h nem mész sehova vele...

2011. jún. 28. 12:35
 6/26 anonim ***** válasza:
100%
Igen is mond meg neki, ha magától nem veszi észre, hogy nem állsz a legjobban anyagilag, és szeretnéd, ha olcsóbb programokat szerveznétek, mert így nem tudsz elmenni. Ha nem érti meg, talán nem is igazi barátnő. És az nem megalázó, ha nem állsz jól anyagilag. A mai világban egyre többen vannak, akik boldogok, ha az otthonevést, meg a többi költséget is finanszírozni tudják.
2011. jún. 28. 12:36
 7/26 anonim ***** válasza:
100%

Ez nálunk is állandó probléma volt mindig is, mi többen vagyunk barátnők de csak nekem gyűlik meg az anyagiakkal a bajom. Ha valamire azt mondtam nem telik, akkor volt hogy hogy két nap múlva megkérdezték hogy "és most? Ma mehetünk?" Hihetetlen :)

De olyan is volt hogy ha azt mondtam nincs most pénzem akkor kaptam egy-két megjegyzést hogy "de látom be van festve a hajad...." meg "hát igen, a kutyád etetése sokat elvisz nekem ezért nincs"

Szóval sajnos a pénz az, ami bármilyen jó barátságba beeszi magát és kellemetlen, néha megbocsáthatatlan megjegyzéseket szül, ez ellen sok megoldás nincs, valaki vagy felfogja, vagy nem.

2011. jún. 28. 12:37
 8/26 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem sem igazi barátság ez. Nálunk mindenki tisztában van a másik anyagi lehetőségeivel, és ha valakinek épp nincs pénze, vagy meghívjuk, vagy nem megyünk olyan helyre, hanem csak szimplán dumálunk valahol. És mi nem érezzük, hogy bármi megalázó lenne a másik előtt, pl azt elmondani, hogy nincs pénzem. Az nagyon felületes kapcsolat, akivel ilyenről nem tudok beszélni, az nem a barátom, hanem csak haverom, ismerősöm.
2011. jún. 28. 12:38
 9/26 anonim ***** válasza:

De látom be van festve a hajad...." meg "hát igen, a kutyád etetése sokat elvisz nekem ezért nincs"

Aki ilyeneket mond ,mert épp nem vagy jól ereresztve az előtte se volt barát,legfeljebb csak érdek.

2011. jún. 28. 12:43
 10/26 A kérdező kommentje:

A szingliség csak úgy jön ide,hogy ugye emiatt ő plusszban sokkal jobban ráér,és mindíg kitalál valamit.Nekem meg van párkapcsolatom.Amúgy 20 éve ismerem,amikor gyerekek voltunk,már akkor is ég és föld volt a kettőnk szüleinek az anyagi helyzete,de annó a szülei soha semmit nem engedtek az én Anyumnak(ő egyedül nevelt) kifizetni,pedig többször is voltam velük külföldön nyaralni.Amúgy szerinte én vagyok a béna meg az élhetetlen,minek mentem pedagógusnak,mért nem keresek jobb állást,vagy egy menő pasit.Ő közgazdász és egy menő cégnél a 3x-át keresi az én fizumnak.(Azt már elfelejti,hogy az apja dugta be oda dolgozni annó).

Az olcsóbb programokra meg húzza az orrát.

2011. jún. 28. 12:44
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!