Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Mennyire vállalható a homoszex...

Mennyire vállalható a homoszexualitás ma Magyarországon az egyén számára?

Figyelt kérdés
Válaszút elé érkeztem. Vagy elveszek valakit, aki iránt semmit nem érzek, és így ő meg én is végigszenvedünk egy életet, mert előbb vagy utóbb kiderülne, hogy nem kívánom, és persze az elba..ott házasságért én lennék a hibás,vagy felvállalom a homoszexualitásomat. Én a második megoldás mellett döntöttem, de nem igazán tudom, mivel jár ez az út. Megéri-e egyáltalán. Mennyivel lehetek boldogabb az atrocitások ellenére amik ezzel az életvitellel járnak, mint az első megoldás esetében? Segítsetek.
2009. márc. 26. 10:53
1 2 3
 11/25 A kérdező kommentje:
Linkelő. Értékelem a válaszod, ne gondold hogy nem.
2009. márc. 26. 12:28
 12/25 A kérdező kommentje:
Második válaszoló. Hogy kissebségi komplexus? Lehet. Konkretizálok egy kicsit. Van néhány barátom, aki 100%-ig mellettem áll. A szüleim közül az egyik tudja, úgy kezeli a dolgot, mintha bűn lenne, mégcsak beszélni is róla, de szeret. A másiknak nem hoztam fel, mert biztos vagyok benne hogy kivágna a francba otthonról, jó esetben. Rosszabbik változatban azzal ütne agyon, amia keze ügyébe kerülne. A maradék rokon meg "látszatházasságot" akar. Magyarul vagy a család, vagy az egyéni boldogságom. Számukra a kettő nem fér össze. Nem én érzem kevessebbnek magam másnál, ők érzik úgy, hogy az vagyok, és nem akarják azt sem hogy én másképp lássam a dolgot. Bármennyire is szeretem a családom, ezt az áldozatot, nem hozom meg nekik.
2009. márc. 26. 12:43
 13/25 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem ez változni fog még, de ha nem is változik, ne házasodj össze látszatból. Vagy próbáld ki, de attól csak még boldogtalanabb leszel, ez egész biztos. Engem biztos, nem érdekelne, hogy a rokonok mit akarnak, nem ők vannak a helyedben, nem nekik kellene látszat házasságban élni. Amúgy meg amíg nem tudja az egyik szülőd, hogy meleg vagy, addig te sem tudod, hogy hogy fog reagálni pontosan. Majd lenyugszik, idő kell mindenhez, de végülis el fogja fogadni, mert ez a magánügyed. Nőként tuti nem asszisztálnék senkinek sem látszatházassághoz ha meg egy meleg úgy venne feleségül, hogy én nem tudom, hogy meleg és ez kiderül, természetesen úgy venném, hogy kihaszált és azonnal elválnék és az életben soha többé nem tudnék ránézni. Nem azért, mert meleg, hanem, mert egy hazug senki. A hazugság, a színlelés, a kihasználás a bűn, nem a homoszexualitás. Ezen azért gondolkozz el...nem az számít végülis, hogy te boldog légy? 1 életed van, ha ezt nem tudod úgy leélni, ahogy akarod, akkor már nem lesz második esély...
2009. márc. 26. 12:59
 14/25 anonim ***** válasza:
100%
Nem tudom hány éves vagy, ha szüleiddel laksz inkább költözz el otthonról ha nem fogadják el hogy homoszexuális vagy. És persze fel kell vállalni, jobb mint egy életen át hazudni mindenkinek. Van olyan barátom aki felvállalta, kidobták otthonról, van olyan is akinél semmi gond nem volt még ebből. De mindenképp a saját boldogságod a fontos, nem azt kell nézni hogy ki mit szólna ehhez, vagy mit várnak el tőled. Ez a te életed, nem másoké, te döntesz hogy éled le, senkinek semmi köze hozzá.
2009. márc. 26. 13:16
 15/25 anonim ***** válasza:
100%

A homoszexualitás elfogadottsága sajnos foglalkozástól is függ. Művészek esetében pl. könnyebben vállalható, -nekik ugye könnyebben "megbocsát" (nem mintha bűn lenne) a társadalom bármit, amit "szélsőségnek" tart; vagy bizonyos esetekben egyetemi tanár esetében, pl. bölcsész tanszékeken, ahol könnyebben elfogadják a "hóbortokat".

Nézd, én biszexuális, most már inkább leszbikus vagyok, egyelőre elég jól titkolom, még szórakoztat is, hogy senki sem gyanakszik. Később nem tudom, hogy lesz. Mivel sokoldalú személyiségnek tartom magam, lehet, hogy nem hozom nyilvánosságra, mert nem akarom, hogy az legyen, hogy "XY? Ja, a leszbikus..." Érted, én úgy érzem, csak egy aspektusa ez a személyiségemnek, és nem az egésze.

Hozzáteszem, szerintem a meleg férfiak iránt sokkal nagyobbak az ellenséges indulatok, mint a leszbikus nők iránt. Mivel én nem vagyok a sztereotopikus leszbikus nő, ami a kinézetemet illeti, kifejezetten nőies vagyok, és ugyebár azt szokták hinni az emberek, hogy a leszbikusok mind férfiasak, kevésbé vonzók, stb. (ez nem igaz) - el se hiszik rólam.

Olyan munkahelyet kell választanod, ahol nem turkálnak a magánéletedben, pl. az általános, középiskolai tanárságot nem javaslom, vagy az olyan közeget, ahol össze vagy zárva az emberekkel, és sokat pletykálnak. De vannak olyan munkahelyek, ahol önállóan dolgozhatsz, csinálod a dolgod és békénhagynak.

Továbbá, NE VEGYÉL FELESÉGÜL valakit ebben a helyzetben! Elhiszem, hogy megvannak a problémáid, de ne csak magadra gondolj!!!!! Hatalmas hibát követnél el! Nem lehetsz úgy boldog, ha boldogtalanná teszel mást/másokat. És - egy coming outoló újságíró mondta ezt, valamilyen Péter - nem tehetsz úgy boldoggá másokat, hogy Te közben boldogtalan vagy! Gondolj erre.

2009. márc. 26. 13:27
 16/25 anonim ***** válasza:
54%
Van egy vicc a lényege az,hogy aki gazdag az homoszexuális aki szegény az is csak azt egy 4betüs szóval illetik,ez a való életben is így van-a politikust megtapsolják,téged megvernek.Ne válald,arról van történet rossz a vége.Amúgy a házasság nem kötelező vannak agglegények.
2009. márc. 26. 13:51
 17/25 anonim válasza:
100%
Lányoknak elfogadott,pasiknak szinte teljesen lenéző,lemondó stb.
2009. márc. 26. 15:55
 18/25 anonim ***** válasza:
100%

Egyetértek a hivatás megválasztásával, de nem lehet mindenki vállakozó, szabadúszó, művész stb.

Egyébként is, akárhol dolgozol, mindenhol valamilyen közeg körülvesz és a pletyka mindenütt jelen van, annyit tehetsz, hogy nem vered nagydobra a magánéletedet, de ha kiderül ( mert egyszer úgyis kiderül ), ne sajnáld az olyan emberek barátságát nélkülözni, akik emiatt szakítják meg Veled a kapcsolatot - az ilyenek sose önmagadért szerettek...

Valaki írta a külsőt, hogy általában a homoszexuálisak femininek, a nők maszkulin testalkatúak stb.

Ez márcsak azért is félrevezető sztereotípia, mert mindkét nemnél létezik ugyebár a domináns fél ( hím szerepű ), illetve a nem – domináns ( nő szerep ).

Szóval ezért sem lehet minden esetben kikövetkeztetni, ki homo egyértelműen.

2009. márc. 26. 19:59
 19/25 anonim válasza:
100%
en meg azt nem ertem, hogy mi a francnak nem koltozol el otthonrol, eled a sajat eletedet es tojsz ra, mit mondanak. Szamomra a legfontosabb, hogy boldog legyek, ugy eljek, hogy minden nap azt erezzem, igen, ez az amire annyi even at vartam. Ezert is fogok abba az orszagba menni remelhetoleg hamarosan, ahova vagyok, nem erdekel, mit mondanak. Tedd azt, amit jonak latsz, annyian felvallaltak mar, ha ezt akarod, tedd ezt te is.
2009. márc. 26. 20:22
 20/25 anonim ***** válasza:
100%

Nekem semmi bajom nincs a homoszexuális emberekkel, nekik is joguk van megcsókolni egymást az utcán, esetleg felvonulást rendezni. (a budapest parádé mivel jobb? ugyanaz, csak heterokkal.)

Mindenesetre itthon az emberek nagy része nem képes megemészteni, hogy ilyen létezik.

Szerintem a homoszexualitást érdemes felvállalni, mert: 1.az ember teljesebb élhetet élhet, 2.nem kell titkolóznia, 3.minél többen vállalják, annál inkább hozzászokik a társadalom ehhez, 4.a homoszexuálisoknak van egy külön közösségük, ahol az egyén mozoghat, ahol teljes mértékben elfogadják, hisz mindenki olyan, mint ő.

Mindig jusson eszedbe, hogy nem mások miatt születtél, hanem azért, hogy te boldog legyél.

2009. márc. 27. 16:06
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!