Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Elmondjam neki? (Bővebben lenn! )

Elmondjam neki? (Bővebben lenn! )

Figyelt kérdés

Szerencsére sok jó barátot mondhatok magaménak. Akikkel tényleg jó a viszonyom és sokukkal elég bizalmas is a kapcsolatom. Szóval... néhányuk tudja rólam, hogy meleg vagyok és elfogadnak(heteroszuxális fiú barátaim is). A családom nagy része is tudja és ők se kergettek el.

A kérdés. Van a szomszéd barátom, évek óta jóba vagyunk és teljesen beavat a magánéletébe szinte. Mostanában ő is kérdezget a magánéletemről és igazából ki tudok térni a rendes válasz alól, de nem akarok már. Elmondjam neki, hogy a homoszexuális vagyok?? 1 éve komoly kapcsolatban élek, nem vagyok egyáltalán seggriszálós meleg, senki se feltételezte rólam, hogy a fiúkat szeretem. Szóval nem azok közé a melegek közé tartozom akiket a többség megvet.

A srácról még annyit kell tudni, hogy szkinhed!!!! De nem durván. Megvannak az elvei, de például nem szokta a melegeket szidni úgy igazán és neki az a lényeg, h az ember normális legyen. Szóval elmondjam neki??

2011. jún. 22. 22:36
 1/9 A kérdező kommentje:
Ja és 22 éves vagyok!
2011. jún. 22. 22:36
 2/9 anonim ***** válasza:
igen. inkább mond el te,mielőtt mástol tudja meg.Ha rendes barát,akkor megérti,ha meg nem akkor ennyit a barátságrol.
2011. jún. 22. 22:50
 3/9 anonim ***** válasza:
100%

Végül is a kérdésben megírtad a választ is. Ha a srác nem szokta látványosan szidni a melegeket, akkor úgysincs gond vele. Egyébként is, lehet, hogy tudja, csak várja, hogy te mondd meg neki. Ha a többi ismerős már tudja, könnyen lehet, hogy az ő fülébe is eljutott.

Egy barátom példáján tudom, hogy ha közeli emberről derül ki, a szigorú elvek is megváltoznak. Van egy közös barátunk, egy szélsőjobbos lány, mindig keményen szidta a melegeket, de amikor a barátunkról kiderült, hogy a fiúkat szereti, maximálisan mellé állt, segíti azóta is, ahogy tudja.

2011. jún. 22. 23:09
 4/9 anonim ***** válasza:
én is elmondanám. lány vagyok. a szomszédom meleg, róla nem, inkább a párjáról mondható meg inkább. ő is elmondta, és nem csináltunk belőle nagy ügyet. én elmondanám. mondd el neki, ettől nem változik semmi, nem akarsz tőle semmi, csak szeretted volna, ha ő is tudja, mert barátként tekintesz rá. ha nem fogadja el, akkor meg ő az, aki többet veszített szerintem. egy jó baráttal kevesebb lett neki. Sok sikert!
2011. jún. 23. 08:59
 5/9 anonim ***** válasza:

Szerintem ne.

Ami nálad van az nem egy állapot, nem múlik el.De a fiú ideologiája egy állapot.Szerintem mindenkinek vannak korszakai amikor kicsit radikálisabb nézeteket vall(magához képest), de ezek ritkán maradnak meg, általában lazulnak az emberekben és elfogadóbbak lesznek(az én környezetemben tapasztaltak alaptján).Nehéz egy ilyen hírt kezelni.Amikor egy gyerekkori barátom mondta el, hogy meleg, még nem tudtam jól reagálni.Szinte dühös voltam rá.Hogy akkor most majd nem lesz családja, gyereke stb.Úgy gondoltam divatból csinálja.Eltelt pár év, és az áttörést az hozta, hogy egy szülinapon olyan társaságba mentem le ahol 80%-ban csak meleg fiúk voltak.Hát én majdnem behaltam annyit nevettem velünk.Magamon is láttam, hogy akinek nincs velük közvetlen kapcsolata úgy, hogy lássa a mindennapi dolgaikat, életformájukat az hajlamossabb arra, hogy homofób legyen.Sőt!Szerintem én az voltam.A helyedben várnék.Nem tudod, hogy mit váltasz ki belőle, mégiscsak a szomszédod, ha rosszul reagálja le, akkor te leszel a környék "kishomója".(nem sértésből)Én várnék a helyedben, nem törnék rá, ha az élet úgy oszt/szoroz, úgyis kiforogják a dolgok saját magukat, hogy azt már el kell mondani.De nagy titok amit magadban hordasz, és ne csinálj elhamarkodott "kámingáutokat".Biztos vannak még ezzel kapcsolatban dolgok, amiket nem tudod hogy kezelj.Szerintem a társadalom egyre elfogadóbb.Ami 5 éve lehetetlen volt, azt ma már szabad.

2011. jún. 24. 11:10
 6/9 anonim ***** válasza:
Szerintem nyugodtan elmondhatod neki. Akár szkinhed, akár nem, ha van egy kis sütnivalója fejben, akkor nem fog "haragudni", nem fogja megszakítani veled a kapcsolatot, továbbra is jó barátok lesztek. Ha pedig amiatt kiborul, hanyagolni fog, vagy hasonlók, akkor elkönyvelheted magadnak, hogy őt bizony nem éppen kellő intelligenciával áldotta meg a sors, mert ezért nincs joga senkinek elítélni a másikat. Főleg nem barátságban.
2011. jún. 24. 11:52
 7/9 anonim ***** válasza:
Mondd el, így fair.
2011. jún. 24. 12:54
 8/9 anonim válasza:
ha évek óta jóbanvagytok, és beavat a dolgaiban, még érdeklődik is felőled, akkor mondd el neki. ez miatt biztosan nem fog megvetnii, hiszen erről nem tehetsz. :) ha meg kifog akadni, vagy előitéletei lesznek, akkor örülj hogy nemszabadultál tőle. :)
2011. jún. 24. 14:54
 9/9 anonim válasza:
meg*. :DD
2011. jún. 24. 14:54

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!