Szeretitek Pestet? Ha nem, miért nem? Ha igen, miért?
Ami tetszik Pesten: egy rakat helyre lehet menni.
Ami nem tetszik Pesten: az állandó zaj és por.
12 év után visszaköltöztem vidékre, és imádom:)
Szerettem Pestet is, hatodik kerületben laktam, az a része hiányzik, h földalattira ülök, és két perc alatt a Városligetben vagyok, hiányoznak a múzeumok, a mozik, a pezsgés, a bulik, de nem költöznék vissza.
Hiányzik a bérházunk, annak külön hangulata van:)
De itt van kert, nincs annyi autó, de kocsiba kell ülni, ha nagy-bevásárlást akarok, csak egy óvoda van, abból kellett választani, iskola is csak egy van, de akkor is azt gondolom, h a fiunknak jobb itt felnőni.
szeretem. a legtöbb hibáját tudom tolerálni, amit pedig nem, az nem itt élő emberek okozzák, hanem a városvezetés. de ez más téma.
szeretem, hogy úgy ki vannak világítva az utcák "mint egy karácsonyfa" :) voltam vidéken pár hete, és iszonyat bosszantó volt, h nem vagyok ismerős a környéken, és a sötét miatt még könnyebben eltévedhetek.
nekem valahogy kell a nyüzsgés, hogy kilépek az utcára és látok embereket még vasárnap délután is, hogy mindig van valami mozgás.
az éjszakai járműveken már nem egyszer kötöttem ismeretségeket, el lehet dumálni az arra nyitott emberekkel.
szeretem útbaigazítani a külföldi turistákat, jó érzés nekik segíteni, ahogyan nekem is jó érzés, ha külföldön van pár ember, aki elmondja a helyes útirányt :D
talán közrejátszik, h itt születtem, ezt szoktam meg, nem mennék máshova. se külföldre, se más magyar városba. persze kirándulni jó, és vannak iszonyat szép helyek, de nekem ez az otthonom, mindig ide húz a szívem, akárhol vagyok.
szülőfalum, Budapest :D én így szeretlek :D
Igen, igen, igen!! Minden megvan, ami kell, semmihez nem kell órákat utazni. Lehet jókat sétálni a belvárosban és kint a nyugisabb részeken is... Azonkívül gyönyörű :)
Nem sok hely van a világon Budapesten kívül, ahol szívesen élnék, pedig hála Istennek voltam már pár városban.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!