Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Kincsem, aranyom, bogaram,...

Kincsem, aranyom, bogaram, csillagom, életem. Visszatetsző ez a bizalmaskodás?

Figyelt kérdés

Ezeket általában olyanoktól hallani, akik a becézés alanyával nem állnak szoros érzelmi kötelékben. Tehát többnyire nem rokonok.

Szerintem hányinger ez a bizalmaskodó stílus, nem őszinte.

Gondolom, mindenki találkozott már ezzel... Vélemények?

2011. jún. 19. 12:02
 1/8 anonim ***** válasza:
Az. Ki nem állhatom az ilyeneket. Általában lekezelően használják.
2011. jún. 19. 12:07
 2/8 anonim ***** válasza:
33%
Mindenkinek a saját dolga, hogy milyen szavakat, esetünkben becézéseket használ. Ne akadj fenn ilyen apróságokon :)
2011. jún. 19. 12:08
 3/8 anonim ***** válasza:
nagyon gusztustalan mikor idegen emberek használják ezeket. engem nagyon zavar.elég lekezelő is.
2011. jún. 19. 12:26
 4/8 anonim ***** válasza:

A felsoroltak eredetileg semmiféle pejoratív tartalmat nem hordoztak, bizalmas, kedves megszólítások voltak. Később, bizonyos esetekben váltak gúnyossá, ahol a használója olyan (szöveg)környezetben alkalmazta, amikor a megszólított és a jelző köszönő viszonyban sem voltak egymással. Ezért vált mára bizalmaskodóvá, gúnyossá. Azt azért hozzá kell tenni, hogy manapság az idősebb korosztály szóhasználatában (főleg vidéken) még mindig nem

őszintétlen, bizalmaskodó.

2011. jún. 19. 12:47
 5/8 anonim ***** válasza:

engem egy cigányasszony szólított csillagomnak, amikor rám akart sózni valamit, amit árult

viszolyogtam ettől a stílustól

2011. jún. 22. 07:18
 6/8 anonim ***** válasza:
Hát lehet hülye vagyok, de ez nekem pedofilos.
2011. jún. 22. 10:33
 7/8 anonim ***** válasza:
Bár függ attól, hogy milyen nemű az illető, meg hogy hány éves. Van akinél meg egyáltalán nem zavar.
2011. jún. 22. 10:33
 8/8 anonim ***** válasza:

Van olyan környezet,ahol kevésbé zavar, de többnyire lekezelő hangnemmel párosul.Ha egy ügyintéző vagy eladó használja,aki nálam jó pár évvel idősebb ,mindig azt érzem ki belőle,hogy ő idősebb,okosabb,majd segít nekem,a kislánynak,mert biztos nem tudok feladni egy csekket egyedül stb.

21/L

2011. jún. 22. 11:30

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!