Nem gusztustalan, hogy egy család egy fürdővízben mosakodik?
1: semmiben nem más, mint mikor együtt füdesz a pároddal.
2: mivel mindennap fürdenek, senki nem olyan mocskos, ha meg mégis, akkor az külön fürdik gondolom
3: büdösek? Látványosan koszosak? Folyton betegek? Ha nem, akkor miért is annyira undorító?
4: egy egész nemzet fürdési szokásait is leoltod ezzel, és nem egy 3. világbeli helyre gondolok: Japánban megszokott, hogy egy vízben fürdenek, sőt, az egynemű családtagok, barátok általában együtt. Előtte leöblítik a koszt, utána leöblítik magukat és kész. :D
5: amit itt manapság átlagos körülménynek hívnak, általában szűkösen elég a rezsire és a hitelre. Ha enni is akarnak, neadjisten elmenni nyaralni, akkor igenis ott próbálnak meg spórolni, ahol lehet.
Szerintem megszokás és gusztus kérdése, hogy fürdünk-e egymás vizében.
A gyerekek nálunk is együtt fürdenek, de azért azt megkérem tőlük, hogy először mindenki mossa meg az arcát és csak utána pancsoljanak, áztassák magukat.
Amíg egész kicsik voltak, akkor mi is engedtünk az ő vizükhöz, úgy fürdött a párom. Én mndig is zuhanyozni szerettem, én se szeretek a magam levében ázni.
Amíg kisebbek voltak a gyerekek, akkor a maradék kajájukat is megettük. Valahogy nem undorodik úgy az ember. Aztán ahogy nőnek a gyerekek, úgy változnak a dolgok. Megtanulják, hogy mennyit szedjenek maguknak és azt egyék is meg.
Szerintem ugyanígy az együttfürdésből és az egymás után fürdésből is ki kell nőni egy idő után.
Persze ilyen szempontból is nézhetnénk a dolgot, hogy ennyire undorodunk a családtagjainktól, akikkel együtt lünk, összebújunk, ölelkezünk.
DE hogy fokozzam még a fürdőkádas témát: anyósom készülődik az unoka fürdetéséhet. Domestossal a kezében magyarázza: a tata sose mossa ki maga után rendesen a kádat.
Hát én kb. hetente szoktam takarítani a fürdőszobát, akkor kisúrolom a kádat is. De ezek szerint máshol esetleg elvárt, hogy mindenki kisúrolja, fertőtlenítse fürdés után?
Sziasztok!
Gyerekkoromban nekünk is volt fürdőszobánk, csak éppen csatornánk, és pöce nem volt (egy darabig), addig lavórban mosakodtunk, először a legkisebb és így tovább. Vasárnap volt nagy fürdés, hajmosás. Először a legkisebb aztán végül a "legkoszosabb". És ez teljesen természetes volt! Utána pedig ki kellett hordani azt a rengeteg vizet amiben fürödtünk. Mégis itt vagyok, soha nem undorottam a családomtól. Amikor már volt csatorna akkor mindenki külön zuhanyozott.
Aki undorodik a gyerekétől akit világra hozott, hogy utána megfürödjön, vagy undorodik a párja után megfürödni, akivel az előbb a szájában volt, vagy éppen az ágyban összebújva annál valami hibádzik!
Amikor elmész egy uszodába, vagy beleülsz a dzsakuzziba akkor nem undorodsz? Gondolod ha valakinek gombás a lába, (vagy máshol), belelép egy pillanatra abba a lábmosóba meg is gyógyult a lába?
Hogy egy szép kis példát is mondjak. Egyszer sétáltam a velencei tónál és egy csatorna csőből patkányok ugráltak a tóba. Amiben fürödnek a jó népek!
Ez nem zavar senkit????
Egyébként "Nem az fertőzteti meg az embert, a mi a szájon bemegy, hanem a mi kijön a szájból, az fertőzteti meg az embert." Ezen kéne elgondolkodni!!!
Kedves "egy vízben fürdik a család" válaszolók!
Hiába érveltek a spórolással, és azzal, hogy nem helyes undorodni a családtagjainktól, azon a tényen, hogy más leoldott testváladékaival teli vízben megfürödni nem higiénikus és nem alapos tisztálkodás, akkor sem tudtok vitába szállni, mert ez az igazság. Annyit tanácsolnék nektek, hogy fürödjetek nyugodtan ahogy akartok, de ha valamelyikőtöknek fertőzése van, akkor azért azzal ne mártózzatok meg egy vízben, mert az egész család el fogja kapni! Másrészt pedig, ne mondjátok el inkább senkinek se ezt a családi szokást, mert az emberek nagy része igenis gusztustalannak fogja tartani, még ha akkor ott ezt nem is mondja a szemetekbe. Ez az igazság. El kell fogadni.
Az uszodás, tavas érvekre már nem is egy válasz érkezett, arra nem kívánok most kitérni. Arról nem is beszélve, hogy uszodába és tóba nem tisztálkodni járunk napi szinten.
A szerelemnek és a szeretetnek pedig semmi köze ahhoz, hogy mitől lesz az ember valójában tiszta.
Az pedig nem számít tisztaságmániának, hogy nem használt vízzel mosakszom meg, hanem tisztával. Aki így tesz, az még nem feltétlenül fertőtleníti agyon a házát, igenis találkozik elegendő kórokozóval és a családja baktériumaival is egy ölelés vagy puszi alatt.
Én tényleg csak annyit szeretnék kérni, hogy ne próbáljon senki meggyőzni mást arról, hogy ez helyes tisztálkodási forma, mert nem az. Ettől még lehet elfogadott egy családban, vagy egy egész nemzetnél (japánok), de helyes akkor sem lesz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!