Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Nem gusztustalan, hogy egy...

Nem gusztustalan, hogy egy család egy fürdővízben mosakodik?

Figyelt kérdés
Múltkor mondta egy ismerősöm, hogy náluk a fürdés a következőképpen zajlik: teleengedik a kádat vízzel és utána szép sorban az egész család megfürdik ugyanabban a vízben. Ez milyen gusztustalan már. Hol marad a higiénia? Ja és nem szegény családról van szó, átlagos körülmények között élnek.
2011. jún. 19. 09:33
1 2 3 4 5
 11/41 anonim ***** válasza:
90%

3 és 1.5 évesek a gyerekeink. Együtt fürdenek, és utána rendszerint vagy én, vagy apa még megfürdünk abban a vízben (kivéve ha játszótérről jöttünk haza mert akkor tonnányi homokot mosok ki belőlük :-D ). Míg csecsemők voltak és kiskádban fürödtek, akkor meg azt utána átöntöttük a nagyba és feltöltöttük magunknak.

De pl a felnőttek által "használt" vízbe már nem szívesen tenném bele a gyerekeket.

Amúgy nagyon kicsi kádunk van, egy felnőtt ember csak felhúzott térdekkel tud benne ülni, de nem is bánom, mert jelentősen kevesebb víz fogy így, mint amikor a férjem teleengedte a nagykádat magának nap-mint-nap. Amúgy én inkább zuhanyzós vagyok, de a férjem szereti áztatni magát...

Mi a kézmosóvízzel is spórolunk, van egy lavór, abba mossuk a kezünket - nyilván nem a hótmocskos-földes mancsokat, hanem a lájtosabb házi maszatokat-, és a nap végén ezt fel tudjuk használni a wc leöblítéséhez, mert a kb három csepp pisi amit a lányom néha produkál, nem kíván meg egy sokliteres "áltagos" öblítést... Persze van olyan, hogy folyóvízzel mosunk kezet, mert azt kívánja meg a koszolódás mértéke.

2011. jún. 19. 09:48
 12/41 anonim ***** válasza:
56%

Nagyon undorító! Én bele nem nyúlnék abba a vízbe, amibe már előtte az egyik családtagom a sz.aros seggét áztatta! Mi a szennyest is külön tartjuk! Semmi szükség arra, hogy egymás elhalt hámsejtjeivel és testváladékaival érintkezzünk!

Most komolyan kedves első, 09:37-es! Te hogy fürdesz? Nem mosol esetleg arcot? Megmosnád abban a vízben, amiben előtte apád/anyád a s.eggét mosta? A nők a te családodben nem reszelik a sarkukat? Nem borotválja senki a hónalját/ szeméremszörzetét/ lábát? Semmit? Vagy belemennél a sarokreszeléses, szőrös vízbe, amiben már ott az előző ember verítéke is? És ha az egyik nő menstruál, akkor mi van? Ő megy utoljára, hogy a fertőzésre érzékenyebb időszakában összeszedje az összes családtag gombáját, baktériumát? Zseniálisan hülye, aki megtehetné, hogy normálisan mosdik, de ilyen hülyeségeken spórol.

2011. jún. 19. 09:50
 13/41 A kérdező kommentje:

Nem sütöttem rájuk azt, hogy koszosak és büdösek, de akármennyire is tiltakozol ez baromira nem higiénikus és igénytelenségnek tartom.

Ha egy családnak nem telik arra, hogy külön teleengedjék a kádat, akkor tusoljanak. Ennyi.

2011. jún. 19. 09:52
 14/41 anonim ***** válasza:
60%

Azt nem értem, hogy ha leszappanozza magát az ember, akkor a szappannal összeállt kosz úszkál a vízben. A fizikai törvények (pl felületi feszültség) miatt ahogy kilép a vízből, rátapad a bőrére. Jártam már így a saját vizemmel és nem kicsit vakaróztam utána.

Ha több ember mosakodik ugyanabban a vízben, akkor egyre több szappan-kosz sziget úszkál a vízben, még nagyobb eséllyel tapadva fel a bőrre kilépésnél.

Ezt hogyan küszöbölik ki, akik egy vízben fürdenek?

2011. jún. 19. 09:53
 15/41 anonim ***** válasza:
91%
Családban ez teljesen természetes ahol gyerek van.Mi is igy fürödtünk hárman.Idegeneknél szerintem már tényleg gáz lenne egy kicsit.Én és a legjobb barátnőm is szoktunk együtt fürdeni,egy vizben egy időben egymáassal,pedig 20 felett vagyunk,és nem vagyunk leszbik,mielőtt valaki kitalálja -.-"
2011. jún. 19. 09:53
 16/41 anonim ***** válasza:
68%

"ez baromira nem higiénikus és igénytelenségnek tartom.

Ha egy családnak nem telik arra, hogy külön teleengedjék a kádat, akkor tusoljanak. Ennyi."

Szerintem meg foglalkozz saját magaddal és a higiénikus fürdéseddel, másoknak pedig hagyd meg, miként kívánnak fürödni;-)

2011. jún. 19. 09:55
 17/41 anonim ***** válasza:
39%

Bocs valamelyik előző, de aki így fürdik,az nagyon nincs tisztában a hygiénia alap dolgaival.

Még a fürdés után is ajánlott lezuhanyozni, hiszen a koszos vizet hagyod a bőrödön,ha csak kimászol a kádból.

De,hogy több ember kosza legyen rajtam.....

2011. jún. 19. 09:55
 18/41 anonim ***** válasza:
59%
Azoktól kérdezem, akik a WC használatra utalnak, mint undorító micsodára: nem mostok popsit utána? Vagy ha ez nem lehetséges, nem használtok valami higi kendőt is a papír után?? Nem mentek bele a Balatonba, vagy a Dunába? Jakuzziba egy szállodában? A steril környezet betegít meg, nem a családod fürdővize!
2011. jún. 19. 09:57
 19/41 anonim ***** válasza:
71%
09:57 Azok a medencék agyon vannak klórozva, nagyon komoly higiénés feltételeknek felelnek meg! A természetes vizekben pedig az emberre veszélyes kórokozók aránya nagyon kicsi, mivel kevés az ember is arányaiban benne, akiből élni tudnának. Nagyon fel vannak hígulva ilyen szempontból azok a vizek.
2011. jún. 19. 09:59
 20/41 anonim ***** válasza:
51%

Ez gusztustalan. Egyetértek veled.

Inkább zuhanyozzanak le külön-külön, de egymás vizében fürdeni... hát durva. Már csak abba belegondolva, hogy amikor megmossák a végbelüket, ha nagyon kevés, de valamennyi "termék" csak kijön, mert tökéletesen higiénikusra törölni lehetetlen...

Mik vannak!

2011. jún. 19. 10:00
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!