Nem gusztustalan, hogy egy család egy fürdővízben mosakodik?
3 és 1.5 évesek a gyerekeink. Együtt fürdenek, és utána rendszerint vagy én, vagy apa még megfürdünk abban a vízben (kivéve ha játszótérről jöttünk haza mert akkor tonnányi homokot mosok ki belőlük :-D ). Míg csecsemők voltak és kiskádban fürödtek, akkor meg azt utána átöntöttük a nagyba és feltöltöttük magunknak.
De pl a felnőttek által "használt" vízbe már nem szívesen tenném bele a gyerekeket.
Amúgy nagyon kicsi kádunk van, egy felnőtt ember csak felhúzott térdekkel tud benne ülni, de nem is bánom, mert jelentősen kevesebb víz fogy így, mint amikor a férjem teleengedte a nagykádat magának nap-mint-nap. Amúgy én inkább zuhanyzós vagyok, de a férjem szereti áztatni magát...
Mi a kézmosóvízzel is spórolunk, van egy lavór, abba mossuk a kezünket - nyilván nem a hótmocskos-földes mancsokat, hanem a lájtosabb házi maszatokat-, és a nap végén ezt fel tudjuk használni a wc leöblítéséhez, mert a kb három csepp pisi amit a lányom néha produkál, nem kíván meg egy sokliteres "áltagos" öblítést... Persze van olyan, hogy folyóvízzel mosunk kezet, mert azt kívánja meg a koszolódás mértéke.
Nagyon undorító! Én bele nem nyúlnék abba a vízbe, amibe már előtte az egyik családtagom a sz.aros seggét áztatta! Mi a szennyest is külön tartjuk! Semmi szükség arra, hogy egymás elhalt hámsejtjeivel és testváladékaival érintkezzünk!
Most komolyan kedves első, 09:37-es! Te hogy fürdesz? Nem mosol esetleg arcot? Megmosnád abban a vízben, amiben előtte apád/anyád a s.eggét mosta? A nők a te családodben nem reszelik a sarkukat? Nem borotválja senki a hónalját/ szeméremszörzetét/ lábát? Semmit? Vagy belemennél a sarokreszeléses, szőrös vízbe, amiben már ott az előző ember verítéke is? És ha az egyik nő menstruál, akkor mi van? Ő megy utoljára, hogy a fertőzésre érzékenyebb időszakában összeszedje az összes családtag gombáját, baktériumát? Zseniálisan hülye, aki megtehetné, hogy normálisan mosdik, de ilyen hülyeségeken spórol.
Nem sütöttem rájuk azt, hogy koszosak és büdösek, de akármennyire is tiltakozol ez baromira nem higiénikus és igénytelenségnek tartom.
Ha egy családnak nem telik arra, hogy külön teleengedjék a kádat, akkor tusoljanak. Ennyi.
Azt nem értem, hogy ha leszappanozza magát az ember, akkor a szappannal összeállt kosz úszkál a vízben. A fizikai törvények (pl felületi feszültség) miatt ahogy kilép a vízből, rátapad a bőrére. Jártam már így a saját vizemmel és nem kicsit vakaróztam utána.
Ha több ember mosakodik ugyanabban a vízben, akkor egyre több szappan-kosz sziget úszkál a vízben, még nagyobb eséllyel tapadva fel a bőrre kilépésnél.
Ezt hogyan küszöbölik ki, akik egy vízben fürdenek?
"ez baromira nem higiénikus és igénytelenségnek tartom.
Ha egy családnak nem telik arra, hogy külön teleengedjék a kádat, akkor tusoljanak. Ennyi."
Szerintem meg foglalkozz saját magaddal és a higiénikus fürdéseddel, másoknak pedig hagyd meg, miként kívánnak fürödni;-)
Bocs valamelyik előző, de aki így fürdik,az nagyon nincs tisztában a hygiénia alap dolgaival.
Még a fürdés után is ajánlott lezuhanyozni, hiszen a koszos vizet hagyod a bőrödön,ha csak kimászol a kádból.
De,hogy több ember kosza legyen rajtam.....
Ez gusztustalan. Egyetértek veled.
Inkább zuhanyozzanak le külön-külön, de egymás vizében fürdeni... hát durva. Már csak abba belegondolva, hogy amikor megmossák a végbelüket, ha nagyon kevés, de valamennyi "termék" csak kijön, mert tökéletesen higiénikusra törölni lehetetlen...
Mik vannak!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!