Nem gusztustalan, hogy egy család egy fürdővízben mosakodik?
Bocs, de a Duna, vagy a Balaton iható vízminőség ahhoz képest ami egy ember fürdővizében van. A szállódai jacuzzi pedig extra klórozva van és víztisztító működik benne.
HIdd már el, hogy bacterológiai szempontból katasztrófa egymás vizében fürdeni.
Attól még tőlem azt csinálsz amit akarsz.
(Bár én nagyon megdöbbentem, hatalmas baráti körünk van és a család is nagy, de soha nem hallottam olyat,hogy valaki ilyet csináljon. Még arról sem,hogy ne tusoljon le fürdés után.)
Az én párom is így szokta meg. Nem szegények, sőt, jobb körülmények között élnek, mint mi, szóval nem spórolásból... Eleinte nagyon furcsán néztem rá emiatt, sőt, még most is, de most már, hogy együtt élünk, ez nem probléma, mert nem fürdik a szülei után.
Nem tartom higiénikusnak... Pedig egy nagyon igényes és normális család ők! Tényleg ritkán találkozik az ember ennyire normális (szűk!)családdal, mint ők. Csak ez az egy kis hiba van.
A fürdőkben rengeteg extra klórt adagolnak a vízhez és folyamatosan megy a vízforgató víztisztító. Valamint a vízmennyiség arányaiban jóvalnagyobb mint egy fürdőkádban.
És nem véletlenül kötelező lezuhanyozni előtte. A lábaddal is átmész a gombairtó medencén (sokan észre sem veszik,ez a kis vízzel teli mélyedés amibe beleépsz és dugig van fertőtlenítővel.
Tehát nem lehet összehasonlítani a kettőt.
Én a fürdés után, ha egyedül is fürödtem, akkor is koszosnak érzem magam, ha nem zuhanyzom le.
Szerintem ez egy "területi" probléma,ha megnéznénk kik nem fürdenek egymás vizében és zuhanyoznak akkor valószínüleg ez lenne a városi réteg,aholmár 100 évvel ezelőtt is fürdőszoba volt a családban és így is tanulták. (nekem dédnagymamám is lezuhanyzott fürdés után)
És akik egymás vizében fürdenek, náluk nem volt fürdőszoba,csak talán a múlt nemzedék óta van.
(egyébként egyik végzettségem bakteriológus, bár a gyakorlat óta soha nem dolgoztam kifejezetten ezen a területen)
Neked van igazad. Aki a másik fürdővizében fürdik,annak csak illúzió a mosakodás. Koszosabb lesz,mint fürdés előtt volt. Ez tipikus példája az értelmetlen spórolásnak.
Aki pedig azt írta,hogy amikor nem volt fürdőszoba,akkor is egymás vizében mosakodtak,nem mond igazat.
Gyerekkoromban mi is lavórban fürödtünk és mindenki külön vízben. Még az igényesebb parasztok sem fürödtek ugyanabban a vízben.
Mondom,hogy még ha egyedül fürödtem akkor is lezuhanyzom utána. Nem hagyon a koszos vizet a bőrömön.
azért nem kerül olyan sokba a víz, hoyg az a pár liter számitson.
Ezért lesztek betegek, mert túl steril környezetben éltek, ezért nem alakul ki a természetes védekezőképesség azon baktériumokkal szemben amelyekkel a szervezet már találkozott (vagy adott esetben épp nem). A többiek meg, akik nem ügyelnek minden apró kis részletre (mint pl.: megfogni a metró kapaszkodót vagy sem, lefürödni 1 kád vízben, stb..) nem azt mondom, hogy semmi bajuk sem lesz, mert az hülyeség lenne, de hogy ellenállóbb az immunrendszerük az biztos.
És lehet utánajárni annak aki nem hiszi el.
Beteges ez a mindent áttörlök kétszer domestossal, még azt is amit a gyerek eszik....
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!