Miért játszanak gyerekek lövöldözős játékokat?
Én lány vagyok, 2 bátyám van és én is játszok háborús/lövöldözős játékokat. (COD..Crysis 2)
Én egyeltálan nem vagyok vad, sem verekedős, ezek ellenére igen érzékeny vagyok. Nem kell ezt olyan hű de komolyan venni, ettől még nem lesznek gyilkosok a gyerekek. Amíg nem volt számítógép, addig fakardal "ölték" egymást.
Jól lelehet vezetni vele a feszültséget. De ettől még képtelen lennék élőben bántani egy embert, vagy egy állatot. Még a madarakat, bogarakat is sajnálom. 17/L
Páromnak gyerekkorában G.I.Joe-i voltak, barkácsolt, volt egy raklap szörnyű műanyag gyilokeszköze, most meg a Dead space 2-őt nyűvi és egy imádnivaló, kedves, érzékeny lány:D
Ja és mindig csúfolták az agresszív "lovaskutyás" lányok, mert dínókat szerette.:D
Így élik ki az agressziójukat.
A szociális érzékenység, empátia és ilyenek tanult viselkedésforma. A gyerekeknél még nincs meg, vagy nem annyira "fejlett". Emiatt ők (legalábbis gondolatban, "álomvilágban") sokkal agresszívabbak. De hát, normális nevelés mellett, idővel úgyis kinövik. Felnőtt korukban már csak max. a háborús filmeket fogják nézni, meg a "mónika sót", ahogy agyonverik egymást az emberek. :)
"csak azt tanulják belőle, hogy félni kell, és parancsra gyilkolni. De miért dölnek be ennek????" Amit nem ismersz arról ne beszélj így. A "bedőlni valami/valakinek" azt jelenti, hogy átverés áldozatául estek. De szó sincs itt ilyesmiről.
Különben voltak akik megszállottan perelték az erőszakos videójátékokat, azóta már készült olyan felmérés amiben kimutatták hogy semmi összefüggés az erőszakos bűntettek és videójátékok közöttt. Valami pszichológiai kutatás is kimutatta, meg az ilyen peres híreknél egy bizonyos oldalon több százan fogalmazták már meg a saját cáfolatukat is... a lényeg, hogy a dilis mástól is bedilizne, a normális meg ennyitől nem.
"Amúgy az erőszak érzéketlenné tesz. "
Meglehet. De, ha így fogalmazunk, az "érzékenységet" csak idővel tanulod meg.
A kérdező töltsön le egy ilyen játékot majd multiplayerben tolja 2 órán át. (Megsúgom, a lövöldözősnek több fajtája is van, pl.: Call of Duty - olyan mintha filmet néznél aminek te vagy a főszereplője, Postal 2 - véres morbid - tükröt állít a társadalomnak, ironikus világa rendkívül szórakoztató, és kitér a lövöldözős játékokat erőszakosnak tartó szülőkre is ;D stb.)
Úgy általánosságban leginkább ezért tetszik:
Mikor a csapatomat lemészárolták, és legalább öttel több ellenfél közeledik felém, hiába bujkálok, tudhatják hol lehetek, én viszont nem tudom hol vannak. Több gránátjuk van, jobb fegyverük, az épületben hol az egyik hol a másik bejáratra szegezve a fegyvert figyelek mert bárhol felbukkanhatnak. Ha sokáig egy helyben maradok, bekerítenek és bedobnak egy gránátot, ha kimegyek az épületből, a lesben állók azonnal leszedhetnek. Jön az első ellenfél BAM, második másik oldalról BAM. Már biztos tudják hol vagyok, el kell tűnnöm innen. Kiérve távolból egy mesterlövész lő, megsérülök, gránát repül felém a sarokból, gyorsan beugrok fedezékbe. Gránát robban harmadik ellenfél előjön BAM. Vérzek, úgy lüktet a szívem, mint még soha, nem mehetek vissza a mesterlövész miatt, ráadásul jöhetnek még a harmadik után. Füstgránát az épületbe, a harmadik ellenfél helyére, és a mesterlövész elé. Futás előre, de a füstből mögém kerül egy másik ellenfél, lő és téveszt, lövök és tévesztek, kifogytunk a lőszerből. Mesterlövész lő a távolból. Eltalál. Vége a menetnek.
Tehát semmi erőszakoskodás, csupán egy sport, ahol nyerni kell. Még a hullámvasúton se kaptam akkora adrenalinlöketet mint játék közben.
"normálisnak fogadják el a háborút és az erőszakot" Nem mondom, hogy fanatikusan, de amennyire csak tudom elítélem a háborúskodást. Börtönbe zárnám egy életre azt a valakit, aki elrendeli, hogy na ide most menjünk háborúzni...
Pedig ma is vagy 3 órát ha nem többet játszottam a cod modern warfare 2-vel(multi).
Csak te vagy ilyen beállítottságú, kérdező, van ilyen. Velem is volt, hogy egy szerepjáték szerűségben(fallout 3) te döntöd el jófiúskodsz vagy rosszfiúskodsz, és nem volt szívem rosszfiúskodni.:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!