Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Miért kell minden fiatalt...

Miért kell minden fiatalt általánosítani?

Figyelt kérdés
miért mondják, hogy a mai tizenéveseknek csak a pia, a buli meg a dugás jár a fejében? vannak ilyenek, elismerem, de attól, hogy valaki szívesen eljár bulizni, még nem lesz ostoba, közönséges k*rva... nem értem, hogy miért tekinti magát valaki annyira nagynak, csak mert ő még az életben nem gyújtott rá, nem ivott(ezzel nincs semmi gond, de ne nézzen már le másokat). igenis vannak olyan fiatalok, akik bulizni járnak, de emellett okosak, műveltek, jók a jegyeik. imádom, amikor valaki egy egész korosztályt megbélyegez...
2011. jún. 16. 08:36
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
93%

Én tizenéves vagyok és nem védem őket.

Elegem van belőlük, a drogos-piás kultúrájukból, az idiótaságukból, abból, hogy nem tudják, mik az értékek.

Tudom, hogy ez nem a 100%-ukra igaz. Itt vagyok például én ellenpéldaként. A saját baráti körömet is hozzám hasonló emberekből válogattam össze. De az a helyzet, hogy amit a mai tizenévesek csinálnak, az olyan szinten sokkolja a normális embereket, és annyira sokan csinálják, hogy több értelme van általánosítani, mint azt mondani, hogy normálisak. Nem azok. Viszolygok tőlük, pedig minden nap látnom kell őket a suliban. Nem bírom felfogni, hogy mi olyan marha vicces azon, hogy valaki telehány egy szobát, aztán feltakarítja tántorogva, meg behány az asztal alá, meg seggrészegen tönkretesz mindent, meg bevesznek mindenféle női névvel álnevesített drogot, ilyet hallgat hozzá: http://www.youtube.com/watch?v=QUV1xrHNPdU&feature=related és aztán csodálkoznak, hogy tömeghisztéria tör ki, aminek esetleg három ártatlan (?) lány lesz az áldozata. Mit várnak egy csomó drogostól, akik összecsődülnek egy olyan helyre, ami max. fele annyinak lenne elég? Amikor olyan szerekkel vannak teletömve, ami visszaviszi őket az állati szintre? Nézd meg egyébként a kommenteket az alatt, amit linkeltem, ott is írják a jópofa emberek, hogy ők meg hol voltak, amikor hatni kezdtek a drogok. Jaj-jaj, tényleg marha vicces:)! Hogy egy csomó bedrogozott idióta öntudatlanul talán olyasmit csinál, amit aztán bánni fog egész életében:)...

Nem fogadom el őket. Igen, van sok kivétel, minden elismerésem innen is annak a lány barátomnak, aki az ország legjobbjaiba jutott be a biológia OKTV-n, emellett lovagol, hegedül, építő jellegű dolgokat csinál és nincs elszállva magától. Ilyen embereket keresek, és elismerem őket. De emellett hihetetlen nagy számban látom a következő kategóriájú embereket:

-gyúrós idióta, aki fél év alatt 30 kilót hízik illegális tömegnövelőkkel, az agyában sajnos nincs semmi, kivágott, dekoltázsos, feszülős pólókat hord

-ugyanennek a "b*zis" változata, rózsaszín cuccokban

-piros-sárga-zöld színes és békejeles cuccokban járó füves idióta

-a szivárvány minden színében tündöklő zöld, lila, kék ruhákat hordó csőgatyás divatb*zernyák , vasalt hajjal

-ezeknek a keveréke vízszintes-rácsos szintén rikító színű napszemüveggel, jellegzetesen minden hétvégén leissza magát

Nem tudom, hogy pár év alatt hogyan és mi hatására fejlődtek ki ezek a szubkultúrák, én valahol megálltam a 2000-es évek elején, amikor még nem drogozott meg piált a fél világ (vagy talán csak nem tudtam róla). AZért találkozol ennyi általánosítással, mert ezek elképesztő visszatetszést váltanak ki a hozzám hasonlókban, akik elhatárolódnak ezektől. Ráadásul a magamfajtákat ezek lenézik (igen, többek között innen ered az utálatom feléjük). Nem tudom, miért nem lehet normális dolgokat csinálni, amiknek nem eleme önmagunk a sárga földig való leivása. Mi olyan marha jó ebben? Meg abban, hogy aki józan, az meg minden erejével vissza kell, hogy tartsa a 80 kilós bepiált haverját, hogy ne verje szét a saját házát?

2011. jún. 16. 12:17
 12/22 anonim ***** válasza:

"persze, nem vagyok tökéletes, időnként iszom és cigizem is"

El tudod magyarázni nekem, hogy miért jó ez neked és miért kezdted el? Ha egy érvet mondasz mellette, akkor majd nem nézlek le. Mindenki divatból kezdi el ezt is, gyengeségből, hogy ne lógjon ki, aztán egy életen keresztül költik a pénzt rá. Ami alapjában véve annyira nem zavar, de szennyezik az én levegőmet is és teleszemetelik a szar csikkjeikkel az utcát.

2011. jún. 16. 12:19
 13/22 anonim ***** válasza:

Én pl életemben egy fél szál cigit szívtam, részeg sosem voltam, még csak spicces sem. Szoktam időnként inni, ez annyit jelent, hogy éves szinten 2-3 üveg édes pezsgő, vörösbor párommal, és nagyon szeretem a csoki, tiramisu, kávélikőrt, ez is évi 2-3 üveg. Ettől még nem lettem részeges, iszákos, 21 vagyok, és megnéznek a vásárlók rosszallóan, ha egy üveg bort, pezsgőt vagy likőrt is a szalagra teszek... bosszant egy kicsit, de igazából nem tud érdekelni. Amíg a rosszallóan néző vásárló 5 karton cigit vesz előttem, meg édes, szénsavas szarokat, tele van csokival, chips-szel a kosara, addig ne nézzen le engem, aki vesz zöldséget, gyümölcsöt, húst, 1-2 csokit, és egy üveg piát...

Az általánosítással tudod egy baj van: szálka vs. gerenda esete. Nem vagyok hibátlan, ahogy senki sem. Szerintem mindenki a maga portáján sepregessen, minden korosztályban találni olyan negatívumokat, ami jellemzőbb. A tizen-huszonévesekre ez jellemzőbb valóban, de azt is meg kéne nézni, hogy miért van ez. Társadalom, otthoni környezet, stb... a mai 40-50-es korosztálynak több ebben a sara, mert ők voltak azok, akik ezen változtathattak volna. Most ők siránkoznak a legtöbbet. Ez is általánosítás, sajnos, de tény is.

2011. jún. 16. 12:26
 14/22 anonim ***** válasza:

ma 08:43

Megnézném a te zseniális önálló ötleteid listáját, bizonyára elférne 1 emlékeztetőcédulára, vagy tévedek?

Nem szokásom bulizni, nem cigizem, pezsgő a max, de egy bizonyos, 2 fajta ember él káros szenvedéllyel, az okos és a buta. A butát nem részletezem. Az okos, pedig aki nem tud kibontakozni saját vagy környezete hibájából és ezzel kompenzálja.

Én konkrétan tönkre teszem magam azzal, hogy nem teszem tönkre magam, ezt komolyan mondom. Az érzés, hogy valami ki akar bontakozni bennem de nem tud, egyszerűen felőröl és ezzel még vannak páran így...

2011. jún. 16. 13:19
 15/22 anonim ***** válasza:
Utolsó: asszem rokonlelkek vagyunk. És ezzel együtt tartom magam ahhoz, hogy aki egy probléma miatt kezd el cigizni/inni/drogozni, az gyenge.
2011. jún. 16. 13:27
 16/22 A kérdező kommentje:

"El tudod magyarázni nekem, hogy miért jó ez neked és miért kezdted el?"

beismerem, azért kezdtem, mert a barátaim is csinálták. és nem bántam meg, mert ezek ellenére mind intelligensek, bármikor számíthatok rájuk és jól érzem magam velük. a mi döntésünk, hogy mit teszünk. nem ez tölti ki minden szabadidőnket, de néha jól esik, és igenis jól szórakozunk(ez alatt nem a hányást és a károkozást értem, mert az szerintem is gáz). most rögtön buták és szánalmasak vagyunk?

2011. jún. 16. 13:39
 17/22 anonim ***** válasza:

13:19 vagyok

13:27 ráadásul kényszercselekvés is, képzeljük csak el azokat akik cigiznek, hogy mit csinálnának akkor ha nem lenne, téblábolnának össze vissza, mint 1 rakás szerencsétlen, de nem hibáztatom őket.

Ellenben be kell ismerni, hogy a vízipipa eléggé jó :D

2011. jún. 16. 13:51
 18/22 anonim ***** válasza:

"most rögtön buták és szánalmasak vagyunk?"

Nem, szó sincs róla, ilyet nem állítottam és nem is fogok. De elég bunkó dolognak tartom mindenesetre, ráadásul egy életen keresztül fizetni fogod az árát. Ritkán sikerül valakinek rendesen leszokni. Én egyébként ilyen helyzetben a lelkiismeretemmel se tudnék elszámolni, ha külső nyomásra kezdtem volna el valami olyat, ami nekem rossz, más szóval gyenge lettem volna, de ha ez téged nem zavar, a te dolgod.

Ellenben az nagyon idegesít, hogy a cigisek ott pöfékelnek vidáman, ahol nemdohányzók is vannak, és nem érdekli őket, hogy én nem akarok 10 évvel hamarabb meghalni az ő hülyeségük miatt. És szintén rejtély számomra, hogy miért van olyan messze az a kuka és miért van minden busz-, vasút- és villamosmegálló tele eldobott csikkekkel.

2011. jún. 16. 14:11
 19/22 anonim ***** válasza:

Utolsó, félre ne érts, én sem cigizek, és nem is tetszik, ha a képembe pöfékelnek, mindazonáltal túlzásokba esel. Nem a cigin fog múlni a világ és az emberek sorsa. Tisztában vagy vele, mennyi szemetet, mérget eszel és iszol meg nap mint nap? Még amit otthon termelsz, vegyszerek nélkül: a földből táplálkozik, aminél csak a víz meg a levegő a szennyezettebb, a levegővel érintkezik, amit te is beszívsz, és az nem a cigifüsttől olyan, amilyen, hanem a "civilizáció csodájától", a vízzel locsolod, ami tele van méreganyagokkal, akkor is, ha 60 szűrőn szűröd át.

Tehát szerintem erősen túlzásokba esel azért a nagy cigiellenességgel :)

Mindazonáltal nem szívesen jönnék össze olyannal, aki cigizik. Nem kell még rátenni egy lapáttal. Szerencsére a párom nem teszi, én sem. Ettől még embernek nézzük azokat, akik cigiznek, lényegtelen, milyen indíttatásból kezdték el. Igen, ezzel is tönkreteszik az életüket, de az ő életük. A levegő sem lenne sokkal tisztább, és a föld sem lenne szennyezetlenebb, ha mondjuk eltűnne a cigi a világról. A kormány hatalmas kampányát sem teljesen értem... engedélyezzék a dohányzást, de kizárólag arra kijelölt helyen. Már a megállókban sem, az éttermekben sem lehet? Lehessen. De csak kijelölt helyen. Azt viszont én sem értem, hogy miért van tele a föld a kuka mellett csikkekkel, zsepikkel, zacskókkal, flakonokkal... én egy zsepit nem dobok el, mehet a zsebembe, vagy ha nincs, begyűröm a nadrágomba, és majd ahol van kuka, legfeljebb otthon, kidobom. Kizárólag a jégkrémpálcikát dobom el, de az meg fa :)

2011. jún. 16. 14:44
 20/22 anonim ***** válasza:

OKJ-s képzésre járok, nappali szakon. Ott max. 10 embert leszámítva nincs kivétel, mindegyik egy utolsó senki, rájuk lehet húzni az összes általánosítást. És ez csak egyre rosszabb lesz...

És itt nem arról van szó, hogy isznak-e vagy cigiznek. Hanem a viselkedésük! 21 vagyok és félek egy 15 éves senkitől, mert agresszív, bunkó, idióta, kinézni belőle, hogy helyben leszúr! És ez még csak nem is c*gány!

2011. jún. 16. 15:12
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!