Mikor lesz az eszperantó világnyelv?
Na és mi értelme? Német, spanyol, olasz, angol, stb.... mindet meg lehet indokolni, még az oroszt is, bármit.
De én még egy álláshirdetést se láttam, aminél eszperantó nyelvtudás lett volna feltétel.
A másik, hogy utcán hogy lehet útbaigazítást kérni, hotelban szállást foglalni, üzleti tárgyaláson használni? A tudományos anyagok meg mind nagyobb nyelveken jelenik meg.
Szóval mi értelme?
Nem gondoltatok arra, hogy ezzel a nyelvvel kommunikálni is lehet más emberekkel? Egy angol anyanyelvűvel szemben nem kell meghunyászkodni, mert hátha még sem tudom olyan jól a nyelvet, mint ő. Angoloknak, amerikaiknak, miért legyen könnyebb, hogy ne kelljen idegennyelvet tanulni. Egy magyar anyanyelvű ember másodrangú. Miért nem ők tanulják a magyart? Most ne mondjátok, hogy a magyar kis nép! mert ez nem igaz. A magyar egy ősi nyelv, amely sokkal nagyobb joggal lehetne világnyelv, mint az angol.
Egy világnyelvnek, nemzetközi nyelvnek semlegesnek kell lenni, ezért lenne jó az eszperantó.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!