Szerinted milyen a mai világunk?
Nálam is pillanatonként változik, milyennek látom a világot.
Ahogy elképzelem a történelmet, szerintem viszonylag nyugi van most itt Magyarországon - nincs háború, tömeges éhínség, pusztító járvány vagy hatalmas természeti katasztrófa, szabad az egyén... Egy ürgeként kiöntött, semmibe vett és kitelepített kínai földműveshez vagy egy polgárháborúban lerokkant AIDS-es afrikai kisgyerekhez... stb. képest nagy többségünk jó helyzetben van. De a (legtöbb) ember mindig többet akar és a saját tapasztalatai, értékrendje szerint ítéli meg helyzetét.
Aztán meg itt a természet, ami mindig lenyűgöző: az ember működése, az időjárási jelenségek, a különböző anyagok tulajdonságai, felépítése, a fizikai törvények... stb. Ahogy egyre többet tudunk ezekről, nemhogy beszűkülne, még inkább kitárul és még jobban zavarba ejt a "világ".
Közben meg ez az egész bolygó, hátán a több milliárd emberrel és kis érzelmeikkel, mint egy kis üvegbúrás hógömb hatalmas sebességgel pörögve száguldozik egy felfoghatatlanul hatalmas rendszer icipici részeként.
Abszurd, gyönyörű, kétségbeejtő, törékeny, bonyolult, felfoghatatlan... Egyszer hálás, egyszer dühös vagyok, hogy a része vagyok.
Undorító romlott emberekkel van tele! Elkurvult ez a társadalom! A férfiak csak a ku..ákra mennek , a nők meg ez által kénytelenek ku..ává válni. Az én generációmban már nem lesz olyan hogy házasság.
és hogy gyerek.
Gusztustalan tanulatlan férgekkel van tele a világ akik csak a fa-..uk után mennek. A férfiak a hibásak mindenben az undorító genetikájuk miatt amit magukkal hordoznak, és elállatiasodnak. ennyi. 25 L
SSOORRRRYY!
A férfiak csak b@szni, a nők meg csak szülni akarnak? :D
Ja és ebben max. a látszat változott az elmúlt ötezer évben.
Gyerekek, nem az a legnagyobb tragédia a Földön, ha valaki nem lesz milliomos, hanem az, h valaki elveszíti Istenbe vetett hitét.
Aki soha nem hitt Istenben, az az ember ezt nem érti, de aki valamikor hitt Istenben, és az a veszély fenyegeti, hogy elveszíti Istenbe vetett hitét, az az ember mindenkinél boldogtalanabb lesz. Az ilyen embernél még a leprás is boldogabb, aki valahol Afrikában vegetál egy lepratelepen. A szerencsétlen afrikai leprás, vagy az Aidses kisgyerek legalább boldog lehet pár percre, amikor istenéhez imádkozik, de aki elveszíti Istenbe vetett hitét, az nem lesz sohasem boldog, az ilyen ember a tragédia bekövetkezése után heteken, hónapokon keresztül sír, csak sír, talán egész életében siratni fogja az elveszített Istent.
Üdv: 29/L
„A férfiak csak b@szni, a nők meg csak szülni akarnak? :D ”
Ki akar szülni? A feketék és az arabok. Meg a romák.
25/L
Picit elvakult vagy. Lehet épp ingerült kedvedben voltál azért írtad ezt a félig ostoba választ. A nők ugyanolyanok mint a férfiak. Mind a két nemnek vannak hibái. Persze mindkét nemből vannak tökéletes egyedek is, csak ezek manapság ritkábbak, mivel tényleg sok a tudatlan ember. (ebbe beletartozik sok "iskolát végzett" ember is)
"Gyerekek, nem az a legnagyobb tragédia a Földön, ha valaki nem lesz milliomos, hanem az, h valaki elveszíti Istenbe vetett hitét."
Isten? Isten, ebben a világban? Akkor egy brutális szadista állat lehet csak.
Szar, amúgy. Ha rajtam múlna porig égetném a teljes emberiséget minden kreálmányával együtt (magamat is beleértve). Felhőtlen öröm lenne, amíg el nem égek én is teljesen. :) Így csak nézem, hogy hova süllyedünk és igyekszem minél mélyebbre merülni benne én is. A tegnapon kár rágódni, a jövőm meg vagy a családom és az otthonom hátrahagyása, vagy a rezsire sem elég bérért való melózás míg bele nem döglök. Egyik jobb, mint a másik. Pokolba mindkettővel, kell a fenének a jövő meg a világ. Pusztuljon a francba az egész!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!