Mi az emberek baja a szubkultúrákkal?
vegyük pl nak az idős korosztályt mindenben a rosszat látják szentül..:D
mivel kicsit eltér külsőleg a többi embertársától.
ezer oka lehet annak h miért morognak (ránk) mivel énse vagyok 1 átlagos srác 17évesen. így megértem h az időseknél nem volt ien szokás.
Szerintem maximum csak annyi, hogy komolytalannak tartják őket. Meg persze vannak, akik röhejesen néznek ki. (sajnos vagy talán örömömre elég sokan) Én azokat a szubkultúrákat tartom rossznak, amik az emberből hülyét/rossz embert/bűnözőt/alkoholistát csinálnak. Persze itt sem lehet általánosítani, de én sajnálom azt a csajt, aki persze önszántából, de -az én ízlésem szerint- szörnyen ocsmánya néz ki azért, mert ő gothos. De attól még nem utálom vagy ilyesmi, csak furcsa.
Az emokat szidni meg most divat. Félreértés ne essék, én nem vagyok az, szóval nem azért mondom. Én úgy vagyok velük, hogy ő dolguk. Mindenki foglalkozzon a maga dolgával. Ha ezt a sok energiát, amit egymás utálására használunk, valami hasznosba fektetnénk...
Ácsi. az általad említett entitások közül az emo nem szubkultúra, hanem egy szar divat.
nekem ezekkel van bajom, épp azért mert semmi eredeti nincs benne, és arról szól, hogy értelmes elfoglaltság híján elhanyagolt tinik egymást majmolják.
Hát, azt nem tagadom, hogy inkább mi fiatalok tartozunk erősen egy szubkultúrához. (tehát mi öltözünk úgy, ahogy a stílusunkban lehet, stb.)
Azt sem tagadom, hogy vannak röhelyesek, de azért nem olyan sokan :D
Meg régen az emo is egy normális szubkultúra volt, és a média tette ilyen divatsz@rrá. A bárány fiatalság (konkrétan 12-16 évesek) meg követik, megteszik azt, amit a média diktál.
Én sokáig hosszúhajú rocker voltam, "tipikus", ha lehet így mondani. Nem mondom hogy kinőttem belőle, de ma már nincs hosszú hajam, nem járok feketébe, de még mindig rockzenét hallgatok! És személy szerint, ahogy idősebb lettem nekem is bajom lett a szubkultúrákkal! Hogy mi?
Hát az hogy a mai fiatalok többsége ilyen sekélyes dolgokban éli ki a mindennapjait h "én ez vagyok" "te az vagy" "a Jóska meg amaz", pedig foglalkozhatnának sokkal értelmesebb dolgokkal is, minthogy az alapján válogatják a barátaikat/párjukat/stb., hogy ki melyik elcseszett szubkultúra tagja. Amúgy amíg hosszú hajam volt is nagyon idegesített h mindenki szentírásként fogja fel ezeket, "diszkós" csaj szóva sem állt velem, na ekkor mondtam h azér ez nagyon gáz...emberek a másik emberrel a zenei ízlése miatt nem állnak szóba, meg azért h milyen ruhát hord?:S....gáz....
És az zavar a legjobban a szubkultúrákban, hogy ha már egyszer léteznek (jó, hát legyen), akkor miért fújnak egymásra? Én is sokáig akkora barom voltam, h azt hittem h a diszkósok nagyképű fa.zok, pedig őszintén szólva a rockerek között legalább annyi a nagyképű fa.z; a gyökérség nem szubkultúra-függő....A szubkultúrák is azért terjednek, mert a mai fiatalok zöme gyökérvesztett, nincs a család összetartó ereje, nincsenek TARTALMAS közösségi programok, és egy törvényszerű menekülés a szubkultúrába, amit történik, mert nincs más helyette. Egyszerűen nincs alternatíva.
De összességében, végülis nem tudom elítélni a mai szubkultúrába tartozó fiatalokat, csak mai fejjel már nem tartoznék egyikbe sem. Sokkal többet ér, ha ha az ember egyszerűen egy normális fiatal, akinek erős egyénisége van, és nem a szubkult szemüvegén keresztül nézi a világot (mert valljuk be, akármilyen szemüvegen keresztül nézzük, az sosem olyan teljes, mint anélkül). Ja, amúgy azt sem rétem h akik egy bizonyos szubkultba tartoznak azok miért nézik le kissé az átlagembereket? "Kispolgár", stb.? Miért hiszik azt h csak annak van egyénisége aki vmilyen szubkulthoz tartozik? Jó, énmár öreg róka vagyok, régen pl. lázadás volt a hosszú haj mert nagyon nem volt divat és alig 1-2 embernek volt! Nade, ma???? Mi abban a lázadás ha megnövesztem a hajamat, amikor kb. minden 2. embernek olyan van. Ugyanúgy beállnak a sorba.....Na, mindegy, szóval csak annyi a bajom a szubkultúrákkal hogy nagyon megosztják az embereket,a mi teljesen fölösleges.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!