A 11 éves már tininek számít?
Megszeretném tudni, hogy mit gondoltok.
11,5/l
A tini angol eredetű szó (teenie) jelentése tizenéves.
Ahhoz, hogy valaki "tizenéves" legyen, legalább 10 évesnek kell lennie.
Szóval a válasz: IGEN!
Hát nem tudom gondoltam megkérdem mert aszem a 12 éves már az...Csak azért mert nem vagyok barbie és tea party lány de nem is ilyen ragya álom értitek..
Egyébként volt osztálytársam anyukája már 9 évesen is tininek sorolt minket
Szerintem a tini kor kb. 12-18 éves korig tart:) De ez csak egy személyes vélemény.
16/L
Én úgy tudom, hogy 6-10 éves korig bakfis, de hogy ez a szó honnan jött azt ne kérdezd..
Jó nyelv ez a magyar...
"Betű szerint igen,mert teenager,tehát tizenéves.De eszerint egy 19 éves is tini.:))
Ha szerinted baj van ezzel a válasszal, jelentsd a moderátorok felé, a probléma megjelölésével! Kérlek csak olyan válaszokat jelents, ahol a válaszoló egyértelműen rosszindulatú vagy szabályzatsértő megjegyzéseket tett, azért ne jelents választ, mert nem értesz vele egyet (ezt csupán értékeld a lefelé mutató nyíllal). Előre is köszönjük segítséged!
A tini angol eredetű szó (teenie) jelentése tizenéves.
Ahhoz, hogy valaki "tizenéves" legyen, legalább 10 évesnek kell lennie.
Szóval a válasz: IGEN!"
Bocs, de nincs igazatok!!!
Az angolban a számok tíz után ugye így néznek ki: eleven, twelve, thirteen, fourteen stb.
Az eleven, twelve ugye nem úgy épül fel, mint az utánuk jövő számok húszig, tehát nem a -teen utótaggal, hanem külön szavak (asszem ez még a 12-es számrendszer maradványa). Úgy tudom, hogy a "teenager"-t arra használják, akinek a nevében benne van a -teen, vagyis 13-tól (thirteen) 19-ig (nineteen).
A bakfis amúgy a német Backfisch-ból ered, de hogy ennek mi a további etimológiája, azt nem tudom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!