Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » 8 éves kortól hány éves...

8 éves kortól hány éves koronként miket szabad egy gyereknek, később tininek csinálni?

Figyelt kérdés
8 éves kortól érdekelne, egészen akár 20-26 éves korig kb.
2011. júl. 22. 12:42
 1/6 anonim válasza:
100%
Pontositanál mire gondolsz ? Pl.: Mikor lehet autót vezetnie ? Mikor mehet egyedül iskolába ? ilyesmikre ?
2011. júl. 22. 12:44
 2/6 anonim ***** válasza:

Azt, amit a szülő megenged.

Erre nincs szabály...

2011. júl. 22. 12:47
 3/6 anonim ***** válasza:
59%

26 évesnek szabad már egyedül bekötnie a cipőfűzőjét.

Te hülye vagy?

2011. júl. 22. 12:49
 4/6 anonim ***** válasza:

18 éves koráig az legyen a fő dolga, hogy tanuljon, szerezzen egy rendes szakmát.

Utána már azt csinál, amit akar, feltéve, hogy saját keresetéből él, nem a szülei pénzét költi.

Ez minden gyerekre egyaránt vonatkozik.

De gondolom, téged az érdekel, mikor mehet buliba, mikor szexelhet stb. Ez eltérő, függ attól, mikor lesz elég érett, mennyire megbízható, milyen a személyisége, és hogy milyen tapasztalatai vannak a szüleinek, amik a környezetében történtek. Pl. akármilyen rendes, megbízható gyerekem van, nem engedném el bulizni azok után, ami most télen történt azokkal a fiatal lányokkal egy pesti szórakozóhelyen. A szex már más téma, én a lányomat 10 éves korában felvilágosítottam, azóta is sokszor beszélgetünk erről, elmondtam neki, mivel járhat, ha felelőtlenül viselkedik. Ezt kevésbé tudom ellenőrizni, mint a buliba menést, de az ő dolga, ha nem hallgat rám és a saját bőrén kell megtapasztalnia, kinek van igaza.

2011. júl. 22. 12:50
 5/6 anonim ***** válasza:

Szülőtől, gyerektől függ. De nincs szabály, hogy ennyi és ennyi évesen lehet ezt vagy azt csinálni.

Amúgy nekem a két gyerekem között óriási a különbség, az egyiknek helyén van az esze, a másik álmodozó, őt jobban kell irányítgatni. A nagyot hamarabb fogom tudni elengedni akár egyedül közlekedni, akár szórakozni, míg a kisebbik ugyanennyi idősen még nem biztos, mert hiába mantrázom el neki 50x, hogy ha lelépsz az útról, akkor nézz körbe, ha épp meglát egy szép formájú felhőt vagy egy nyíló virágot, akkor azonnal arra figyel.

2011. júl. 22. 13:02
 6/6 anonim ***** válasza:

Off:

Ez az utolsó mondat olyan aranyos lett.. :)

2011. júl. 22. 14:29

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!