A házitej forralva mennyi ideig adható a gyereknek? Meddig áll el?
Felforralás nélkül eleve ne add a gyereknek minimum 3 év alatt.
de szerintem kb egy hétig forralva el kell állnia flakonban.
A kérdésedre nem tudom a választ, de forralatlanul egyáltalán ne add!
És az előző válaszra reagálva: nem csak 3 éves korig, hanem felnőtt korban sem szabad a házitejet felforralás nélkül fogyasztani!
Köszi, de azt hiszem nem megfelelően írtam le a kérdést. Szóval én azt akartam megtudni, hogy megveszem a háztól a tejet, hazamegyek, felforralom és utána meddig jó. Forralatlanul még én sem innám. Az a része a kérdésemnek meg arra vonatkozott, hogy normális e , hogy forralatlanul 2 nap alatt megromlik az állítólagos friss tej a műanyag flakonba.
:)
addig adhatod oda, amíg meg nem savanyodik, bár ha jobban belegondolok, megsavanyodva meg aludttej lesz belőle (ellentétben a bolt műtejjel), szerintem attól se lesz semmi baja
azért forralás nélkül én se adnám
Nem tudom, nekem volt már olyan,hogy egy hétig volt műanyag flakonban a hűtőben és utánna forraltam fel semmi baja nem volt, de az tuti friss tej volt mivel apósom szarvamarha telepen dolgozik és ő hozta frissen a tejet.
De olyan is volt már,hogy felforralatm utánna egy hétig nem voltunk itthon, a tej ott állt addig a hűtőben felforralva, nem mertük már meginni úgy ezért megpróbáltam ,hogy fel lehet -e forralni, felfort így már megittuk.
Úgyhogy szerintem az a tej ami két nap alatt megromlott a műanyag flakonba már eleve sem volt friss tej,és azért romlott meg.
nem megromlott, hanem megaludt:))teljesen normális!!!
Ha felforralod akkor addig add, míg meg nem savanyodik.Megkóstolod, érezni fogod.Szerintem kb 4-5 nap.
Viszont ha megalszik, ki ne dobd, hanem kezdd el forralni, tegyél bele búzadarát, cukrot, csipet sót, kíváló hamis túrógombóc lesz belőle:))
Én is szoktam venni ázitejet, kiöntöm egy edénybe, direkt megaltatom, nagyon fini ebéd lesz belőle 2 nap múlva:)))
Akkor lehet , hogy mégiscsak friss volt az a tej, csak gyorsabban megaludt. Hisz az egyik válaszoló azt írta neki 1 hétig is elállt forralatlanul és utána semmi baja nem volt. Most meg forraltam és apró szemcsék csapódtak a tetejére és a víz is kicsapódott.
Szóval hogy is van ez a búzadarás dolog. Konkrét mennyiségeket tudsz írni?
1 l tejhez 25 dkg búzadara, 4 ek cukor, csipet só.Összeforralni, hagyni hülni, gombócokat formálni.Kis zsemlemorzsát szárazon lepirítani, bele kis cukor, ezzel összepirítani, beletenni kis vajat, addig kevergetni míg megolvad, összeáll.Ebbe behempergetni a gombócokta, cukros tejföllel tálalni...hmm:))
Nem tudom innen megállapítani, hogy a te tejed milyen, de nekem egész sűrű mikor megalszik, szétválik a föle, meg az aludtej.Ezt így ahogy van szoktam megcsinálni.
Ha viszont büdös, érezhetpen istálló szagú a tej forralás közben meg utána is,a kkor rossz.Az viszont normális, ha savanykás az illata.
Remélem érthetően írtam le:))
Én kecsketejet vettem. Eleinte nem forraltam fel az egészet. Így csak pár napig (3-4)állt el, utána már nem mertem adni.
Később felforraltam az egészet, úgy 5-6 napig is jó volt.
Műanyag flakonban tároltam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!