Szerintetek mennyire van erkölcsi joga, szóval nem joga, hanem erkölcsi joga egy régebbi dolgozónak ahhoz, hogy mivel ő már régóta ott dolgozik és "szívott sokat" hogy szivatósabb melót az újra bízza állandóan, illetve rábízza és utána nézi hogy szívja a másik a fogát, pedig neki nagyobb tapasztalata révén könnyebben menne, meg lehetne osztani a xarabb melót pedig. Ki volt már hasonlóban? És nem a nem dolgozásról van itt most szó, hanem csak egyszerűen, hogy az új ember is dolgozott csak máshol, nem kell szivatni a másikat, ő nem tehet róla hogy a régi mennyit dolgozott.
Ha a felettesed akkor nincs mit csinálni, csak elkészíteni a feladatot. Az ember szeret uralkodni a másikon. Őt is b@szogtják, ezért ő is b@aszogat. Valakit ez elégít ki. Ha ugyanolyan beosztásban van akkor megkérném a főnökömet, hogy ugyan szóljon már rá, hogy segítsen egy kicsit.
2011. máj. 28. 12:45
2/26 anonim válasza:
Nem mondom, hogy van erkölcsi joga, de az újaknak is végig járni azt a bizonyos "ranglétrát". Ez mindenhol így van, az újakkal csináltatják a szar melót.
2011. máj. 28. 12:45
3/26 anonim válasza:
Ez a magyar "kultúra", itt ez a szokás.És nem csak a munkahelyeken.Az újat szivatni, rábízni a piszkos munkát és közben röhögni a markunkban.Ahelyett, hogy inkább segítenék, hogy minél könnyebben betanuljon és beilleszkedjen.A régebbi dolgozónak inkább példát kellene mutatni.De mire ehhez felnő a társadalom (ha egyáltalán eljön ez az idő)arra még sokat várhatunk!
Egyébként véleményem szerint semmiféle erkölcsi joga nincs erre, csak azért, mert régebben ott dolgozik, attól még ugyanolyan egyszerű dolgozó.Aki így viselkedik , az egy közönséges bunkó.
Igen tapasztaltam ilyet.Három munkahelyen dolgoztam, mindegyik helyen ez ment.
2011. máj. 28. 12:46
4/26 A kérdező kommentje:
persze, hogy nem a főnökre gondoltam, hiszen neki mért is kéne az én munkámat csinálnia? az meg olyan panaszkodós dolog lenne. Csak tod az ember nem szól, nehogy az legyen, hogy " na nem akar dolgozni" "válogat már...." meg ilyenek.
2011. máj. 28. 12:47
5/26 A kérdező kommentje:
ranglétrát? azt arra mondják mikor egyre feljebb lépsz a beosztásokba. Nem arra, hogy szívat a hasonló beosztásu melóstársad. :D
2011. máj. 28. 12:48
6/26 anonim válasza:
Csakis a főnök joga kiosztani a munkát, függetlenül attól, hogy ki "érdemelné meg" a könnyebb melót, neki kell döntenie.
Ha úgy érzed, hogy mindig te kapod a nehezebbet, szólj a főnöknek, hogy tegyen igazságot.
Persze arra is számítani kell, hogy nem lesz változás, nem minden főnök igazságos, sok helyen pofára mennek a dolgok.
2011. máj. 28. 12:50
7/26 A kérdező kommentje:
nálunk még az megy, hogy azért nem írjuk fel a valódi teljesítményt a táblára, hogy nehogy az legyen utána az alap db szám, viszont csináljuk a sokkal többet. mondjuk legalább megy az idő, csak arra nem gondolnak, hogy a főnökök sem hülék, látják ők hogy sokkal több van attól mint amit felírunk. Sokan azt hiszik, hogy milyen okosak közben meg simán átlátni a szitán de a főnök amíg van db a raktárba nem szól. :S
2011. máj. 28. 12:51
8/26 A kérdező kommentje:
még az elején volt konflkiktus, aztmondta a nő főnökasszonyunk, hogy ő nem óvónéni, oldjuk meg a konflktusokat magunk között, ha már komolyabb problem lenne akkor szól közbe ős is. pff köszzzzz.
2011. máj. 28. 12:54
9/26 anonim válasza:
Figy én erre azt tudom mondani neked,
Hogy nézz utána annak, hogy börtönszindróma, meg hogy ranglétra.
Ha a munkahelyi csapathoz akarsz tartozni (márpedig kénytelen vagy, vagy miből élsz meg) annak ez az ára.
Akármilyen szar melót is bíznak rád, sose feledd, hogy ebből élsz, és hogy várni a fizetést még mindíg jobb mint kétségbeesni.
2011. máj. 28. 12:55
10/26 A kérdező kommentje:
én ezt tudom, azért is nem szólok, csinálom. Csak azért nem feledem azt sem, hogy átmenetire tervezem a melót mert gyári, és én állandót felsőfokú szakképzettségemnek megfelelő állásba szeretném, és néha bosszant, hogy hülyének néznek, elfelejtik, hogy nem most jöttem le a falvédőről.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!