Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Aki barna bőrű az miért lesz...

Aki barna bőrű az miért lesz egyből cigány?

Figyelt kérdés
A helyzet, hogy nekem elég kreol bőröm van, és már volt, hogy cigányoztak. Dél-Amerikai származású vagyok, anyukám viszonylag elég fehér bőrű, apukám annyira nem így én a kettő között vagyok. Elég rosszul esik, ha cigányoznak, mert semmi közöm hozzájuk, meg nem szeretem ha velük hasonlítanak össze ( nem mintha én utálnám őket) csak nem jó érzés. Nem beszélek úgy mint ők, normálisan öltözködök, szüleim dolgoznak, nem vagyunk valami szegények se.. Szerintetek mit tegyek?
2011. máj. 25. 14:58
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
Nagyon sajnalom, de szerintem ezen nem tudsz valtoztatni. Mas miatt ne erezd magad rosszul. Nem tudjak az ilyenek, hogy mit beszelnek.
2011. máj. 25. 15:39
 12/20 anonim ***** válasza:
100%

Én kimentem Ausztriába dolgozni. Na, engem néztek ott töröknek, cigánynak, brazilnak, spanyolnak, meg mindennek, csak magyarnak nem. De általában töröknek. (szóval nem, nem mindenütt rögtön cigány, aki barna bőrű. Lehet hogy éppen török. Vagy bármi egyéb.)

Nagyon sötét, sűrű hajam van, szinte fekete, a szemem is sötétbarna. A bőröm se világos, sőt, ilyenkor nyáron szép kreol bőröm van.

Kezdetben zavart, hogy megjegyzést tesznek vagy cigánynak, neadjisten töröknek néznek.

Aztán azt mondtam, csesszétek meg, nem érdekel mit gondolnak rólam vadidegenek, nekem tetszik a bőröm, tetszik a hajam, szerintem sokkal jobb bőr ez, mint a hófehérkéknek. :P nem kell szoli és nem tudok leégni sem. :)

Ahogy elnézem, a pasiknak is bejön a külsőm, azt pedig külön élvezem, hogy nem tudnak engem hova tenni. :P

Csak néznek, hogy ez most honnan pottyant ide. XD

Amúgy később aztán kiderült, hogy a világosabb bőrű kolleginákban - akik kezdetben beszólogattak - volt egy nagy adag irigység is. Ugyanis bármit megtennének, hogy ilyen bőrük legyen, meg hogy szép, egészséges színem van.

Szóval ne törődj senkivel. Változtatni úgy sem tudsz rajta, inkább élvezd. :)

Egyébként biztosan nem lehetsz csúnya, sőt! Én biztosra veszem, hogy sokan inkább irigyek, hiszen van valami egzotikus szépség benned, ami bennük sosem lesz meg.

2011. máj. 25. 15:44
 13/20 A kérdező kommentje:
húú, kösz ez jólesik:) én csak akkor vagyok átlagos , ha hazemegyek , de már annyira nem zavar :) itt sokszor megdicsérnek, hogy szép fekete hajam van és megkérdezik festem-e.. :D
2011. máj. 25. 15:50
 14/20 Vérszomjas pandamaci ***** válasza:
Én hullafehér magyar vagyok, de a gyerekeim dél-amerikai apukától vannak, kreol bőrűek. Amikor csak velük megyek valahová, akkor rendszerint megkérdezik, hogy apuka hová valósi. De csak a magyarok. A cigányok meg a saját fajtájukat se ismerik fel, ők nem hiszik el, hogy attól hogy valakinek barnább a bőre, attól még nem cigány.
2011. máj. 25. 15:52
 15/20 valakiakitnemismersz ***** válasza:
Már elnézést ezen kijelentésemért de én ha valakit le cigányozok azt nem irigységből vagy bókolásból mondom.Amúgy én pont ellentéted vagyok mert hófehér bőröm van,viszont a hajam és a szemem meg nagyon sötét barna.
2011. máj. 25. 15:54
 16/20 anonim ***** válasza:
Figyi, szerintem ezt a problémádat nagyon könnyen ki tudnád küszöbölni! Legközelebb amikor lecigányoznak kezdj el valamit spanyolul magyarázni, akkor minden magyarázkodás nélkül egyből leesik nekik hogy mekkora hülyék voltak, és ők fogják magukat szégyellni még a végén, hidd el.
2011. máj. 28. 15:26
 17/20 anonim ***** válasza:
Néha rám is azt hiszik, hogy cigány vagyok, de le*zarom. .D
2011. máj. 28. 16:40
 18/20 anonim ***** válasza:
Egy ciganyt nem a bore szerint ismerik fel legjobban, hanem a szeme szserint. Nem is a szine miatt, hanem olajosak. Szines embert, meg a foginyuk szserint. Lehet mar otodik generacio "feher", de het generacioig az inyuk pottyos. Del Afrikaban igy vizsgaltak meg az embert, megha tok hofeher is volt. Nem volt nyilvantartva se fehernek se feketenek, hanem szinesnek.
2011. máj. 28. 17:31
 19/20 anonim ***** válasza:
Ne foglalkozz velük, sok a buta ember. Nálunk az öcsémre szokták azt hinni, hogy cigány, aztán ha megtudják, hogy testvérek vagyunk, akkor néznek nagyokat, mert öcsém kreol bőrű, én meg hulla fehér vagyok. Mivel apukám is sötétebb bőrű, anyukám meg nagyon nem, így egyikünk ezt örökölte, másikunk azt. Ja, apukámat is nézték már cigánynak, pedig hát nem az :) Csak sok ostoba van, aki azt hiszi, hogy aki nem elég sötét bőrű ahhoz, hogy négernek lehessen nevezni, az csak cigány lehet.
2011. máj. 29. 08:03
 20/20 anonim ***** válasza:
A cigányság egy etnikum, egy életforma! Csak ezt a buta emberek nem tudják!
2019. jan. 30. 14:24
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!