Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Miért hagyjuk hogy mérgezzenek...

Miért hagyjuk hogy mérgezzenek minket? Az egész társadalmat?

Figyelt kérdés
Az élelmiszeripar és a vegyipar ellenünk van.Adalékanyagokkal a káros élelmiszereket gyárt,olcsón eladja(de van amelyik drágán)és mi meg megesszük őket.Ráadásul a sok adalékanyagra rá is szoknak az emberek és még többet "akarnak"(pl.:chipsek,joghurtok aromái,és mindenféle aroma,édesítőszer.nátrium-glutamát,guargumi stb.)Ez persze jó nagy üzlet nekik,dől a sok pénz a nép hülyesége miatt,mert szemét kaját eszik!MIÉRT (?)nem lázadunk fel és kezdünk el MAGUNKNAK EGÉSZSÉGES és természetes ételeket termeszteni,vagy beszerezni valahogy,amelyről biztosan tudjuk, hogy nem mérgező és jó a szervezetünknek mert nem nyomták tele mindenféle vegyszerrel??(És még csodálkozik is a világ hogy egyre több a rákos beteg,szívinfarktus,cukorbetegség,allergia stb...hát igen beteg ételek=beteg társadalom..és persze hogy nem szólnak a népnek hogy az olcsó szemét miatt van amit a teszkógazdaságosban megvesznek,mert akkor az a gyószeriparnak sem lenne jó ha kevesebb beteg ember lenne és kevés gyógyszer fogyna..)
2011. máj. 24. 16:34
1 2 3 4
 11/33 anonim ***** válasza:
100%
Na úgy ahogy írtad: Mert olcsó szemét. Sajnos az emberek többsége nem tudja megengedni magának a bio cuccot. Ráadásul aki társasházban, panelban él, még termeszteni sem tud saját felhasználásra. Állattartásról nem is beszélve. Szerencsére egyre többen gondolkodnak ezen a kérdésen így azért aki teheti, házi dolgokat vesz, vagy legalább megnézi milyen összetétele van a vásárolt terméknek. Ami ellen nehéz tenni az az, hogy külföldről importálják a zöldségek nagy részét is (ezzel megölve az őstermelőket) és ezeket a zöldségeket, gyümölcsöket néha vegyszerrel is kezelik, hogy ne romoljon meg míg ide ér. Valamint rovarirtóval fújják, hogy az áruházat ne lepjék el a muslincák meg egyéb rovarok. A felvágottakról ne is beszéljünk. Nem csak anyagi problémáról van szó, sokan nem értenek a húsokhoz és manapság egyre többen nem tudnak főzni, ezért veszik meg a félkész vagy kész ételeket. Egyik nap anyósoméknál az asztalon un vákumfóliázott tüskepecsenyét láttam. Gondolhatod az a hús min ment keresztül mire elérte azt, hogy 1 hónapig megőrzi a minőségét, füst ízű és egyebek.
2011. máj. 24. 17:22
 12/33 anonim ***** válasza:
0%
Már elnézést kérdező, de a legbunkóbb dolog másokra erőltetni a véleményed. Had csináljon már mindenki azt amit akar! Nem te döntöd el, hogy mi a helyes. Te csak a saját életed döntheted el. Én inkább eszek egészségtelen ételeket is mint hogy egész életemben ilyen idegbeteg mindenhol összeesküvésektől félő módon éljek.
2011. máj. 24. 17:22
 13/33 anonim ***** válasza:

1. Mert uzlet.

2. Mert nem lehet mindenkinek mindent maganak termelnie.

3. Mert igy egyszerubb.

4. Nem mindenki tudja megfizetni a biot. Bar szamomra a bio is olyan, hogy ki tudja, hogy mit ertenek alatt. Rairjak valamire, hogy bio, aztan 2-3-szoros aron el lehet adni.

Csernobil es hasonlo szennyezesek utan nem tudom, hogy erdemes-e sajatot termelni azzal a cimszoval, hogy az egeszsegesebb...azt hiszed, hogy amit otthon termelsz, az teljesen "bio"? Az a baj, hogy az egesz vilag meg van fertozve. Maga a levego, a talaj, minden.

2011. máj. 24. 17:53
 14/33 A kérdező kommentje:

Én meg inbkább nem eszek kedves utolsó ilyen egészségtelen ételeket,amelyből más(a gyártó)meggazdagzik én meg meghalok később egy jó kis szívinfarktusban vagy pedig agyvérzésben.INKÁBB éhenhalnék,minthogy azt egyem amit ők gyártanak,és csak ámítanak minket,gazemberek.Szomorú,hogy a világon az emberek nem egymásért,hanem egymás ellen vannak,és a pénz vezérel minent,nem számít hány ember hal meg.Az orvosok meg csodálkoznak az egyre gyakoribbá váló népbetegségek miatt.Nagyon sajnálom az egész világot,és azokat is akik hagyják magukat sodródni,és elveszni benne.Nekem nem az volt a célom hogy a véleményemet valakire ráerőltessem.Mindenki saját maga hozza meg a döntését ebben a kérdésben IS.Én csupán azt nem értem hogy lehet egy ember saját maga és családja ellen.

17:12-es!te pedig honnan veszed hogy semmit se tudok az adalékanyagokról?jó vicc,hogy utánajártam,sokat olvastam róla,nem ok nélkül vagyok kiakadva.Nem értem miért kell rögtön a saját tudásod az enyém fölé helyezned.

Egyébként én SEM tudom elllátni magam saját élelmiszerrel,hogy azt többen is írtátok.Igen ez nagy probléma,szerintem ezért kellene összefogni a gyártók ellen,hogy csináljanak nekünk normális minőségi élelmiszereket,ne csak olcsót,és jól jövedelmezőt,és halálosat.(tudom azt is hogy ez nem fog menni,mert sokan nem így gondolkoznak,én ezzel nem tudok mit tenni nem szeretném erőltetni,aki ezt nem látja be az így járt sajnos)De addig is legalább minden egyén eldöntheti maga hogy próbál-e inkább a multik helyett saját magára támaszkodni,a szervezete érdekében.Én is úgy szoktam hogy megnézem mi van benne,próbálok inkább magokat,gyümölcsöt zöldséget enni sokat és hazait.A kenyeret is itthon sütjük bio barna lisztből.gazdagok nem vagyunk,néha kicsit éhes vagyok,de ez van,inkább eszek jó ételt.:)

2011. máj. 24. 18:01
 15/33 anonim ***** válasza:
68%
Hát most nem leszek népszerű néhány válaszadónak, de a kérdező egyáltalán nem bunkó és nem is erőltette. Fel tett egy kérdést, ami nem erőszak, mert nem kötelező elolvasni és válaszolni rá. Ő nem ellenetek akart felszólalni, hanem éppen, hogy azon akadt ki, hogy az embereket "megetetik" a csábító külsővel és a reklámokkal. Elnézést azoktól, akik idő hiányában használnak fel félkész alapanyagot, de én úgy tapasztalom hogy sokszor a lustaság is szerepet játszik, (mert ismerek olyant, aki porból készíti a krumplipürét, pedig ráérne)és sajnos egyre több olyant, aki nem tud főzni. Nincs lehetőségünk minden egyes E adaléknak utána járni, hogy mi a fene az, tudjuk, hogy van ami káros, tudjuk, hogy van ami természetes, csak nem tudjuk melyik melyik. Ez ma elfogadott, természetes, amit nem tudunk az nem fáj stb. Kinek jut eszébe manapság kenyeret sütni? Pedig nagy élmény a saját kenyered felszelni. Én is lázadok a műkaja ellen és veszem a fáradtságot, amit tudok magam készítek. Csernobilnak ma már semmi köze az idén kikelt zöldséghez, viszont kínai fokhagymát nem veszek. Ha meg sonkát akarok enni, akkor nem a vákuumfóliázott, vízzel dúsított füstaromás húsnak nevezett izét veszem, hanem elmegyek a henteshez és megveszem a valódi sonkát. De még sorolhatnám pár oldalon keresztül. Ti vagytok a bunkók, ha ezt személyes sértésnek veszitek, amit a kérdező írt. Leszarom, ha lepontoztok!
2011. máj. 24. 18:44
 16/33 anonim ***** válasza:

Konkrétan nem a kérdése bunkó, hanem az, hogy ő terjeszteni mások között akik gondolom sz*rt sem kérnek belőle.

Akkor most én sem leszek népszerű, mert én meg azt mondom, hogy tudom nagyon jól, hogy mik vannak ezekben a kajákban és testközelből tudom milyen a bioéletmód, de NEM ÉRDEKEL. Vagyok olyan szerencsés, hogy nem azért kell egyek, hogy ne haljak éhen, hanem azért hogy közben élvezzem is. Nekem aztán szinte mindegy, hogy milyen a kaja, a lényeg hogy nekem finom legyen. Na most nem kell azt képzelni, hogy én ocsmányságokkal tömöm magam. Mert saját házi húst eszek amit láttam megszületni meg a kerti zöldségeket, nem cigizem, nem iszok soha de nem azért mert az egészséges, hanem mert az ízlik! És ez is csak azért van mert véletlenül egy kertes házba születtem állattartó szülők mellé. És ha a boltban a chips ízlik akkor azt fogom enni hetente vagy havonta egyszer, és ha a cukorka ízlik akkor azt, vagy ha a bolti pékáru akkor azt. A legtöbb bioétel egyenesen undorító számomra. Semmi ízük, dehát mindenki másmilyen. Érdekes én tudok együttélni a "bionővéremmel" nyugalomban, akkor a kérdező miért nem bírja ki? Teszem hozzá betegség miatt orvost kb általános iskolában láttam utoljára. Az is olyan volt, hogy mire odaértem majdnem elmúlt. Inkább élek egy kicsit egészségtelenebbül mint hogy baromi drága, baromi íztelen kajákon éljek és azt számolgassan, melyik mérgező anyagtól mennyivel előbb halok meg és közben a politikai meg pénzügyi összeesküvéselméletekről legyenek rémálmaim. Amíg élek addig legalább jólérzem magam. Ez az idegbetegség előbb fog beteggé tenni mint egy bolti kaja. Mindentől úgysem tudod megvédeni magad. Ha aztán az x évnyi bioéletmód után elvisz valami betegség akkor mit mondasz? Hisz ezeknek a többségénél azt sem tudhatod miért lettél beteg. Lehet hogy puszta véletlen, hogy az lett rákos aki több adalékanyagot evett... Lehet, hogy holnap kilépsz és fejbevág egy tégla aztán annyi volt... Szerintem nem kell semmit túlzásba vinni, és az írásod alapján te nagyon túlzásba viszed, főleg idegileg...

2011. máj. 24. 19:03
 17/33 anonim ***** válasza:
Na ki szeretiiii a pudingot
2011. máj. 24. 19:03
 18/33 anonim ***** válasza:
65%

Nem olvastam végig az összes választ... Egy cipőben járunk, tanuló vagyok és mindenki hülyének néz, mert egészségesen akarok élni.

Ez az egész nem összeesküvés elmélet, hanem a valóság. Nem kell félni tőle, hanem tenni ellene. Persze aki 30-40 éves korára lepusztult, rákos ember akar lenni, az egye a szemetet.

Panelban is lehet saját magunknak termeszteni.

[link]

Ezen az oldalon rengeteg okos dolog van. Tehát érdemes szétnézni. Egyébként én is kertészkedem, de amíg nincs saját keresetem, addig nem tudom kizárni az életemből a káros anyagokat (pedig rengeteget lehet spórolni ezzel, csak egy kicsit utána kell nézni - de az ember buta, s ezért felesleges volt lemászni a fáról).

Nem tudok még én sem sok mindent, de akit érdekel a dolog, az írjon nyugodtan email-t.

2011. máj. 24. 19:20
 19/33 anonim ***** válasza:

19:20-as vagyok.

Egyébként én sem akarok 100 évig élni, de ameddig igen, addig egészségesen. Amint elvégeztem itt a Földön a goldom, jöhet a 2 méter föld.

2011. máj. 24. 19:26
 20/33 anonim ***** válasza:
dolgom*
2011. máj. 24. 19:28
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!