Miért hagyjuk hogy mérgezzenek minket? Az egész társadalmat?
Figyelt kérdés
Az élelmiszeripar és a vegyipar ellenünk van.Adalékanyagokkal a káros élelmiszereket gyárt,olcsón eladja(de van amelyik drágán)és mi meg megesszük őket.Ráadásul a sok adalékanyagra rá is szoknak az emberek és még többet "akarnak"(pl.:chipsek,joghurtok aromái,és mindenféle aroma,édesítőszer.nátrium-glutamát,guargumi stb.)Ez persze jó nagy üzlet nekik,dől a sok pénz a nép hülyesége miatt,mert szemét kaját eszik!MIÉRT (?)nem lázadunk fel és kezdünk el MAGUNKNAK EGÉSZSÉGES és természetes ételeket termeszteni,vagy beszerezni valahogy,amelyről biztosan tudjuk, hogy nem mérgező és jó a szervezetünknek mert nem nyomták tele mindenféle vegyszerrel??(És még csodálkozik is a világ hogy egyre több a rákos beteg,szívinfarktus,cukorbetegség,allergia stb...hát igen beteg ételek=beteg társadalom..és persze hogy nem szólnak a népnek hogy az olcsó szemét miatt van amit a teszkógazdaságosban megvesznek,mert akkor az a gyószeriparnak sem lenne jó ha kevesebb beteg ember lenne és kevés gyógyszer fogyna..)2011. máj. 24. 16:34
1/33 anonim válasza:
Csak azt mérgezik, aki hagyja magát! Mi már évek óta piacon vásárolunk, friss alapanyagból főzünk. Nincs üveges, konzerv, tubusos, műanyag kaja itthon. Napi egy órát rászánok a főzésre, (ezt két napig esszük) és semmi tartósítószeres cuccot nem veszünk meg. Inni vizet iszunk, és házi készítésű szörpöket.
2/33 anonim válasza:
Szerintem ez sok emberben megfogalmazódott már, de csak eddig jutottak, tovább nem (köztük én is). Én is elgondoltam már milyen lenne a tökéletes társadalom, de nem tudok elképzelni egy világméretű összefogást. És lehet az ilyen emberek miatt is nem valósulhatna meg, mint én. Szerintem mindenki azt gondolja, hogy ha elkezdene valakit, senki sem követne (mert valljuk be, nagy erre az esély, mindenki a saját bőrét félti, egy ilyen lázadásban pedig rengetegen meghalnának).
3/33 anonim válasza:
1. vagyok. Ráadásul sokkal jobban kijövünk anyagilag, mintha összevásárolnánk mindenféle készételt (olcsón vagy nem olcsón) a bevásárlóközpontokban.
4/33 anonim válasza:
Visszakérdezek: mért nem költözöl ki a puszta közepébe, termelsz meg magdnak mindent, és eszed azt, amiről biztosan tudod honnan van?! Lehetőséged van rá. Ja, hogy az kényelmetlen, meg dolgozni kéne? Bocs, de először döntsd el, hogy lázadsz a rendszer ellen, és akkor tedd azt, vagy nem, de akkor ne károgj miatta, mert te sem vagy hajlandó változtatni.
5/33 anonim válasza:
Nem kötelező megenni. Spec. nekem tökéletesen megfelelnek ezek az élelmiszerek.
6/33 anonim válasza:
Hagyni? Van aki még örül is neki. Futottam már bele itt a fórumon olyanba, aki szerint ezek a tartósított adalékanyagmixek egészségesebbek, mint az otthon termelt, vagy piaci ételek, alapanyagok.
7/33 A kérdező kommentje:
válaszolok a kérdésedre:azért nem megyek ki a pusztába,mert nincs rá lehetőségem,még nem vagyok felnőtt!Amint önálló leszek 100% hogy magamnak fogom termelni még a zöldséget és gyümölcsöt is.Egyébként én így is lázadok egymagam ellene,az egész vegyiparral összefonodott élelmiszeripar ellen,nem eszek semmit amit anyáék bevásárlóba vesznek és adalékanyagokat találok a cimkéjén..közben ezt próbálom terjeszteni is,hogy jobb lenne ha nem vennénk ezt a sok vackot,de a korosztályom (és még nagy meglepődésemre a nálam jóval!idősebbek is(40-50évesek) hülyének néznek,mert nem vagyok hajlandó "normális" kaját enni...)pedig az egészséget tartja mindenki a legfontosabbnak,mégis van olyan elvakult a legtöbb ember hogy önként hagyja magát mérgezni,sőt még fizet is érte.
2011. máj. 24. 16:54
8/33 anonim válasza:
Mert egyszerűbb, mert kényelmesebb, és mert a legtöbb embernek nincs is rá ideje, hogy saját maga állítsa elő az élelmét. Dolgozik napi 10-12 órát, aztán 1-2 órát utazik, mihez van még ez után kedve?
Én egyébként egyetértek a felvetéseddel, és megcsinálok itthon mindent, amit csak lehet (kenyér, keksz, naponta valamilyen zöldség stb.), de úgy érzem, az én helyzetem egy luxus. Viszonylag kevés időt töltök munkahelyen és közel is lakom. De látom, hogy másnál ez nagyon nem így van.
9/33 anonim válasza:
Kérdező, egy kicsit olvass utána az adalékanyagokról! Nem fog megártani! Majd ha tisztában leszek mindennel, akkor kezdj höbörögni, de fogadjunk, hogy azt se tudod, hogy pl. az E300 mi fán terem...Na most lehet kiguglizni... Van ami rossz, van ami nem, de nekem csak az háborodjon fel, aki ismeri ezeket a dolgokat legalább annyira, mint én...
10/33 anonim válasza:
Egyetértek veled, de mégis lenne egy kérdésem: Hogy termeljek én meg magamnak bármit is, egy másfél szobás panel lakásban egy lakótelep közepén? Hidd el, nem venném a szemetet, ha tehetnék mást! Pl. én személyszerint nem megyek mekibe, ha már gyorskaja, akkor inkább kínai ;)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!