Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Viselhet-e egy férfitanár...

Viselhet-e egy férfitanár rövidnadrágot az iskolában, tanítási órán (nem testnevelő tanárról van szó), ha már májusban gatyarohasztó meleg van, s az illetőnek egész jó lábai vannak?

Figyelt kérdés
Milyen lehet a felvenni kívánt rövidnadrág fazona, hossza?
2009. márc. 15. 14:49
1 2 3 4
 21/35 A kérdező kommentje:
Ilyenre gondoltam én is. Nem a combomat akarom mutogatni, csak egyszerűen nem akarok megfőni a hosszúnadrágban. Egy jó térdnadrág vagy halászgatya viselése még szerintem sem bűn.
2009. márc. 15. 23:49
 22/35 anonim ***** válasza:
100%

Azt elfelejtettem, hogy szerintem ne valami testre simulós darabot vegyél, hanem bővebb fazonút. De gondolom ez volt a terved neked is.

Abban semmi feltűnő nem lesz, egy átlagos nadrág, meleg időben megszokott viselet...

Nem tudom miért akadtak ki páran, nyugodtan felveheted, akkor is azt mondom.

Elsőre nekem is furcsa volt, amikor a kérdést olvastam, de belegondoltam és nekem sok tanárom hordott rövidnadrágot, általánosban és középsuliban is. Úgy 1 percig elcsodálkoztam, amikor a 40 éves tanárom lábát néztem, de nem volt nagy szám :DD csak mosolyogtam rajta magamban. Különben meg fel sem tűnt, mindenki így öltözködik, meztelen férfit is láttam már, sőt mindenféle ruhákban láttam már pasikat, szóval... aki ezen megbotránkozik az egyszerűen idióta.

2009. márc. 16. 05:04
 23/35 anonim ***** válasza:
100%

Mellesleg volt olyan tanárom, aki nem kevéssel volt idősebb nálad, mégis fekete, fényes (!) bőrnadrágban és bőr mellényben jött be tanítani és dolgozatot íratni nem egyszer. Mégse dőlt össze az iskola.

Jófej tanár volt, mindig percekig röhögtünk az órákon. Párszor szívózott vele a többi tanár, illetve az igazgató, de akkor az osztály aláírást gyűjtött meg hasonlók. na de ez már nem ide tartozik :)

2009. márc. 16. 05:16
 24/35 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem simán felvehetsz halásznadrágot. A mi töritanárunk is simán felveszi, sőt, öltönyt is csak ünnepélyen visel, mégis nagyobb a tekintélye, mint némelyik öltönyös-nyakkendős tanárnak!
2009. márc. 16. 18:41
 25/35 anonim ***** válasza:
95%
ha ízléses (nem virágos kempingnadrág, esetleg feszülős biciklis) természetesen igen, nincs annál cikibb, amikor egy tanár azárt jár trottyos nagypapa ruhákban mert tanár
2009. márc. 16. 22:54
 26/35 anonim válasza:
90%

Ahogy olvasom a többi választ, úgy érzem, kicsit elbagatellizáljátok a kérdést...

Semmi gondom nem lenne azzal, hogy egy tanár rövidnadrágban tanítson, viszont nem szabad elhanyagolni a környezetet. Ha az iskolában nem elfogadott dolog, és ezért az igazgató elmarasztal, akkor bizony vissza kell venni a hosszúgatyát.

Persze az az ideális, ha az igazgató is jó fej, és beleegyezik, mindenképpen meg kell próbálni. De alkalmazkodni tudni kell, nem lehet képviselni az "én így akarom, a többi menjen a pics@ba" elvet egy munkahelyen. Barátai társaságban ez elmegy, de nem munkahelyen...

2009. márc. 17. 11:03
 27/35 anonim ***** válasza:
73%
sztem ha jó alkatod van, a feszülős bicósnadrág egyenesen fantasztikus lenne, a kiscsajok csorgatnák a nyálukat :-) hehe, próbáld ki .....
2009. márc. 19. 16:20
 28/35 A kérdező kommentje:
Nem feltétlenül bicósnadrágra gondoltam, de ha már ennyire ajánlod, végülis egyszer ki lehetne próbálni, miért ne? Kérdés, hogy aznap, mikor a feszes bicósnadrág lenne rajtam, írnék-e sokat (háttal állva az osztálynak) a táblára? :-))
2009. márc. 19. 19:25
 29/35 anonim ***** válasza:
100%
Most hogy visszagondolok, az osztályfőnököm volt már rövidnadrágban, nem térdben hanem az a nagyon rövid. Igaz, ő tesi tanár, de akkor is.... egyáltalán nem tűnt fel. Kicsit érdekes kollégáid lehetnek, kérdező.
2009. szept. 8. 14:38
 30/35 anonim ***** válasza:
100%

Engem nem zavarna, de azért ne combkivillantós rövidnadrág legyen – pusztán azért, mert az senki férfin nem tetszik. :D De térdig érő, az oké. Csak valami elegánsabb legyen, ne ez a pamutból készült, idétlen. (sokszor együttesek nevével – ezzel nincs bajom, de maga ez a fazon nem tetszik)

Ruha – tekintély összefüggés: értem, milyen típusról beszélsz, én 26 éves nőként még tanítottam, és már azért furcsán néztek rám, mert derékig érő hosszú, ráadásul horribile dictu, kibontott hajam volt (most is van, pedig már elmúltam 28 :P) Nem azért van nekem hosszú hajam, hogy lenyaljam, összekössem, felkontyoljam … brrrr….. Arról nem is beszélve, hogy én bizony acélbetkósban is bementem tanítani. Miért, ha edzőcsukában lehet… De a szára nem látszott ki, hozzá sima fekete szövetnadrág, és egy szép felső – mert volna valaki szólni, hogy nem vagyok elegáns. Amúgy tényleg nem is szóltak érte, meg a külsőmmel kapcsolatban semmiért, de hozzáteszem, kiemelkedően jó tanárnak tartottak, és ez adhatott némi védettséget ebből a szempontból. (Én jöttem el, más okokból.)

De a konzervatív lábszárközépig érő szoknyában levő, koruknál min.10 évvel idősebbnek látszó kolléganőim furcsán néztek, az biztos.

Én úgy vagyok vele, nem röhögöm ki, aki merev, stb. – de ő se minősítsen engem. Mindenki az igényességen, elegancián belül lehessen önmaga. A tanítás a lényeg.

Ami a gyerekeket illeti, ha konzervatív vagy, persze, hogy kiröhögnek, de ha meg jól nézel ki, vagány vagy, akkor meg utálhatnak azért, mert elvetted, ami az ő privilégiumuk. (vagy azért, mert így nem tudnak kiröhögni :P) Ezzel is kell számolni, hogy nem fogsz egyöntetű sikert aratni a diákok körében. Férfitanárhoz lehet, hogy másképp állnak ebből a szempontból, nem tudom.

2009. szept. 8. 16:38
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!