Viselhet-e egy férfitanár rövidnadrágot az iskolában, tanítási órán (nem testnevelő tanárról van szó), ha már májusban gatyarohasztó meleg van, s az illetőnek egész jó lábai vannak?
Hát ez érdekes... Nálunk a töritanár (férfi) állandóan sportcipőbe, egy egyszerű nadrágba és pulóverbe jön be órára. Se öltöny, se nyakkendő, semmi elegáns ruha. És így sokkal lazább, normálisabb, mint azok a tanárok, akik az utóbbi ruhadarabokat viselik.. Ilyen szempontból is sokat számít a ruha, mert nem mindegy, hogy olyan van rajtad, ami kényelmetlen és meleg és szúr és minden bajod van benne, vagy hogy kényelmes legyen. A kémiatanárnő (aki mellesleg az igazgatóhelyettes) év elején ujjatlan felsőben és térdig érő szoknyában tanított.. Mindkettőjük bőven 30 felett van már (a töritanár kb. 33-34, a kémiatanárnő pedig talán közelít az 50hez). Én is azt javasolnám, hogy az igazgatót kérdezd meg, mert ha ő "engedi", akkor ne érdekeljen a más tanárok véleménye...
Remélem segítettem :)
egy 16 éves gimnazista lány :)
Szia
Persze, hogy viselhetsz, ha tényleg annyira meleg van! Nekem is volt olyan tanárom, aki rövidnadrágban volt, nem is egy. Pedig ott is elég konzervatívak voltak a tanárok.
Ne valami rikító színt vegyél fel, hanem pasztellszíneket, szürkét, kekit, zöldes, kékes színeket, esetleg homokszínűt, vagy majd meglátod. Ezek laza, fiatalos, visszafogott színek.
Fazonban, térd fölé ne érjen szerintem. Mindenképpen érjen le térdig, vagy térd alá, az már mindegy, hogy ott meddig ér pontosan. Lehet halásznadrág szerű is.
Veszel hozzá valami jó cipőt, papucsot és kész.
Nem olyan strandpapucsszerűre gondoltam, hogy mindenki azt gondolja csak beugrottál pár percre tanítani a vakációról :DD
De szerintem akkor is nyugodtan felvehet egy tanár rövidnadrágot, ha meleg idő van már. Bár lehet a diákok mosolyognak majd rajta, de férfiasan leszereled őket és kész, max nevettek rajta egy 5 percet és el van felejtve.
A lényeg csak az, hogy ne legyen térd fölötti, mert az zavaró lehet...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!