Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Viselhet-e egy férfitanár...

Viselhet-e egy férfitanár rövidnadrágot az iskolában, tanítási órán (nem testnevelő tanárról van szó), ha már májusban gatyarohasztó meleg van, s az illetőnek egész jó lábai vannak?

Figyelt kérdés
Milyen lehet a felvenni kívánt rövidnadrág fazona, hossza?
2009. márc. 15. 14:49
1 2 3 4
 11/35 anonim ***** válasza:
94%
Szerintem meg ha a főnököd nem szól ellene teljesen nyugodtan, vannak laza tanárok, tanított is ilyen, ő hordott rövidgatyát, meg volt olyan is, h kb. strandszerkóban jött be a tanár órára rövidgatya, póló, strandpapucs.
2009. márc. 15. 15:49
 12/35 A kérdező kommentje:
Nem full rövid shortra gondoltam, isten ments! Csupán normális térdnadrágra, bár attól félek, hogy ebben a tantestületben, amelyben én tanítok, még ez is közerkölcsöt sértő cselekedetnek számít. Különben sajnos a tanárokban rengeteg gátlás, görcs van, s ezeket a társadalom, a közvélekedés csak elmélyíti. A kalapos kolléga pl. a legjobb haverom, nagyon rendes tanár, a diákok is imádják, de ő azért nem mer farmert felvenni, mert az igazgató egyszer azt mondta, hogy az "huligánviselet".
2009. márc. 15. 15:55
 13/35 anonim ***** válasza:
96%
nyugodtan vegyél fel térdnadrágot. miért is ne vehetnél? ennyi hülyét......a tekintélyt nem öltönnyel és autoriter magatartással kell kiharcolni, hanem emberséggel, gyerekszeretettel. én is nyáron felveszek szoknyát vagy térdnadrágot, sőőőt, a férfi orvosok is felveszik a térdnadrágot és nem gondolják úgy, hogy tekintélyromboló.
2009. márc. 15. 16:19
 14/35 A kérdező kommentje:
Most ez persze összefügg azzal is, hogy úriember-e a tanár (és úrinő-e a tanárnő)? Én speciel nem érzem magam úriembernek, de a kalapos haverom szülei orvosok, a nagyszülei katonatisztek voltak, s ott szigorúak a családi elvárások. A kollégám nagyon rendes, felkészült tanár, de mindig mindenen görcsöl, állandóan izgul, örökös megfelelési kényszerben szenved. Ezért mer csak hangsúlyozottan divatjamúltan öltözni. A tanárokra egyébként jellemző, hogy egy generációval régimódibban öltöznek, mint az átlag. Az akcentuált puritánság, az erőltetett szürkeség viszont nem tesz jót az egyéniségnek. Az egyik legszebb kolléganőm pl. úgy öltözik, mint egy 100 évvel ezelőtti vénkisasszony. Örökös sima fehér blúz, magas nyakkal, hozzá majdnem bokáig érő szürke vagy fekete szoknya, mindehhez még barna vagy fekete kötött kardigán. S hozzáteszem, egy 28 éves, alapból gyönyörű lányról van szó. A múlt hónapban a szép hosszú haját levágatta, s valami szörnyű Kleopátra-frizurát csináltatott magának, hogy "tanárnősebb imidzse" legyen.
2009. márc. 15. 16:28
 15/35 anonim válasza:
89%
Akkor úszásoktatáshoz is élére vasalt nadrág kell?!
2009. márc. 15. 16:37
 16/35 anonim ***** válasza:
42%
oké. ennyi erővel a bankárok, üzletemberek is öltözhetnének akármibe.....de van egy etikett
2009. márc. 15. 17:29
 17/35 anonim válasza:
97%

Hát ez érdekes... Nálunk a töritanár (férfi) állandóan sportcipőbe, egy egyszerű nadrágba és pulóverbe jön be órára. Se öltöny, se nyakkendő, semmi elegáns ruha. És így sokkal lazább, normálisabb, mint azok a tanárok, akik az utóbbi ruhadarabokat viselik.. Ilyen szempontból is sokat számít a ruha, mert nem mindegy, hogy olyan van rajtad, ami kényelmetlen és meleg és szúr és minden bajod van benne, vagy hogy kényelmes legyen. A kémiatanárnő (aki mellesleg az igazgatóhelyettes) év elején ujjatlan felsőben és térdig érő szoknyában tanított.. Mindkettőjük bőven 30 felett van már (a töritanár kb. 33-34, a kémiatanárnő pedig talán közelít az 50hez). Én is azt javasolnám, hogy az igazgatót kérdezd meg, mert ha ő "engedi", akkor ne érdekeljen a más tanárok véleménye...

Remélem segítettem :)

egy 16 éves gimnazista lány :)

2009. márc. 15. 17:46
 18/35 anonim ***** válasza:
21%
Nem!
2009. márc. 15. 18:08
 19/35 anonim ***** válasza:
69%
Probálkozz valami vékony vászon nadrággal.
2009. márc. 15. 18:16
 20/35 anonim ***** válasza:
96%

Szia

Persze, hogy viselhetsz, ha tényleg annyira meleg van! Nekem is volt olyan tanárom, aki rövidnadrágban volt, nem is egy. Pedig ott is elég konzervatívak voltak a tanárok.

Ne valami rikító színt vegyél fel, hanem pasztellszíneket, szürkét, kekit, zöldes, kékes színeket, esetleg homokszínűt, vagy majd meglátod. Ezek laza, fiatalos, visszafogott színek.

Fazonban, térd fölé ne érjen szerintem. Mindenképpen érjen le térdig, vagy térd alá, az már mindegy, hogy ott meddig ér pontosan. Lehet halásznadrág szerű is.

Veszel hozzá valami jó cipőt, papucsot és kész.

Nem olyan strandpapucsszerűre gondoltam, hogy mindenki azt gondolja csak beugrottál pár percre tanítani a vakációról :DD

De szerintem akkor is nyugodtan felvehet egy tanár rövidnadrágot, ha meleg idő van már. Bár lehet a diákok mosolyognak majd rajta, de férfiasan leszereled őket és kész, max nevettek rajta egy 5 percet és el van felejtve.

A lényeg csak az, hogy ne legyen térd fölötti, mert az zavaró lehet...

2009. márc. 15. 23:41
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!