Mi az irigység? Bűn az ha valaki irigy?
Figyelt kérdés
2009. márc. 14. 16:15
1/5 anonim válasza:
a keresztények szerint bűn...legalábbis a tízparancsolatban benne van...de én személy szerint úgy gondolom, az irigység olyna érzés, amit nem tudsz elfojtani és nem tehetsz róla... szerintem egyértelmű, hogyha másnak valami sokkal jobb mint neked, fáj a szíved és azt kívánod, bár a helyében lehetnél... addig nem bűn az irigység, míg nem követsz el valamit a másik boldogsága ellen... mondok egy példát: mondjuk irigy vagy a másik autójára, és kiszúrod a gumiját vagy összetöröd...akkor már bűn, vagy ha irigy vagy a másik nőjére/pasijára és megpróbálod emiatt kavarásokkal szétszedni őket, akkor már bűn az irigység
2/5 anonim válasza:
Szerintem az irigység egy pusztító dolog - hogy bűn-e, az attól függ, kik szerint. Mindenképp jobb irigykedés helyett ellesni, hogy a másik mit csinál olyan jól, és esetleg eltanulni tőle - illetve felülvizsgálni magamban, hogy nekem tényleg annyira szükségem van arra, amit irigylek tőle?
3/5 anonim válasza:
Minden ember irigy, csak van aki titkolja
4/5 anonim válasza:
Egy érzés önmagában még nem bűn. Csak akkor válik azzá, ha tudatosan ápolgatjuk, megengedjük, hogy szilárd érzelemmé nője ki magát és szerinte viszünk végbe dolgokat. Bűn az, ha valaki szereti az erkölcsi rosszat.
5/5 anonim válasza:
Az irigység az mikor pl.: neked van egy jó ruhád és azt megirigylik és azt mondják rá hogy fúj meg stb. És mind ezt csak irigységből teszik. Magukban meg azt gondolják hogy hűű de jó már ez a ruha.. Érted?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!