Társadalomkritika a kövérekről. Milyen előítéleteitek vannak személy szerint?
Szeretnék teljesen őszinte válaszokat kapni. Tehát írjátok csak, amit gondoltok, de kérném, hogy emberi stílusban. Egy kövér ember vagyok (nő), szeretnék lefogyni és úgy érzem, hogy tudna plusz motivációt adni, ha tudnám, hogy mások milyen negatív (első) benyomással vannak a kövérekről.
Hogy miért van erre szükségem? Sajnos/nem sajnos, valamilyen oknál fogva én így is boldog vagyok most már (van családom). Nehezen megy nekem, sok mindent próbáltam (nem csodabogyókra gondolok). Valójában a környezetem miatt akarok fogyni, hogy az emberekre jobb benyomást tudjak tenni, ne higyjenek olyat, ami nem igaz és hiába, hogy egészséges vagyok, szeretnék még egészségesebb lenni, nem pedig 50 évesen meghalni szívinfarktusban. Emellett jó lenne felvenni azokat a ruhákat, amiket a méretemben nem nagyon készítenek és nem kellene takargatnom a hasam/combom. Sok az előítélet, hogy biztos a Mekiben zabál a magam fajta stb, ami nem igaz, mert nem járok gyorséttermekbe. Van sok fajta megbélyegzés és zavar, de talán ez tud segíteni hosszabb távon. Nem akarok gyenge embernek látszani mások szemében, mivel más dolgokban nem vagyok gyenge/lusta/magatehetetlen. Tudom, hogy gyengeség ez, nekem a legnagyobb gyengeségem. Mindig kövér voltam, volt, mikor kevésbé, volt, amikor jobban (most). Szeretnék ennek véget vetni, egy más fajta életet kezdeni. Nagyon szívesen venném a véleményeteket a kövérséggel kapcsolatban illetve ha bíztatnátok, hogy nem reménytelen a célom (-30 kg), az is rengeteget dobna a motivációmon.
baszus, komolyan még ez megy?Én azt hittem a 90-es években kiment a divatból a kövérek fikázása, úgy ahogy a szemüvegeseké is..hát én megmondom, mit gondolok a kövérekről, ha meglátom az utcán őket!!!Több anyagot kell felhasználni a ruhájukhoz!Ennyi..Amúgy én átlagos testalkatú vagyok, és ha kövérebb leszek, mivel anyám se sovány fajta, akkor se lesz semmi bajom..akkor majd bikini helyett egyrészest veszek fürödni, és élek tovább..Különben meg az emberek olyanok, hogy úgy nézegetik egymást?Mert én is nézelődöm a buszon, de sosem a súj, magasság, stb-t nézem, kivéve, ha extrém a dolog, akkor feltűnik, én inkább a ruhákat,hajakat szoktam nézni, nem azt, hogy kin mennyi a felesleg???!!!!! O.o
Amúgy van egy barátnőm, aki kövérke, de nem tehet róla, nem tud lefogyni, hiszen ez a pajzsmirigy gyógyszerének mellékhatása, bizony!!És ez esetben ez olyan, mintha egy tolószékest megbámulnak, hogy miért nem áll fel abból a székből..jajj..de szar a világ..utálják egymást az emberek és magukat is, én meg csak nézek, mintha nem is idevalósi lennék.. bocs a magánmonológért.. :(
Semmi rosszat, mivel én is voltam kövér, és tudom, hogy milyen rosszul esnek a megjegyzések az embernek ilyenkor.
Amúgy ha le akarsz fogyni, az lebegjen a szemed előtt, hogy nyugodtan felhúzhatod azokat a ruhákat, amelyek a vékonyaknak állnak jól, jól fogsz mutatni bikiniben és egészségesebb is leszel. Ja és ne koplalj! Egyél sok zöldséget, gyümölcsöt, este 6 után semmit ne egyél és sportolj valamit! Az is jó, ha otthon tornázol mindennap 1 órát, vagy ha hetente 3x elmész futni, de mindenképpen sportolj. Így nem csak fogyni fogsz, hanem izmosabb is leszel és jobb lesz az állóképességed, és nem is fogod olyan könnyen visszahízni, mintha csak koplalnál. Én is sporttal fogytam le, és egy dekát nem híztam vissza azóta se.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!