Társadalomkritika a kövérekről. Milyen előítéleteitek vannak személy szerint?
Szeretnék teljesen őszinte válaszokat kapni. Tehát írjátok csak, amit gondoltok, de kérném, hogy emberi stílusban. Egy kövér ember vagyok (nő), szeretnék lefogyni és úgy érzem, hogy tudna plusz motivációt adni, ha tudnám, hogy mások milyen negatív (első) benyomással vannak a kövérekről.
Hogy miért van erre szükségem? Sajnos/nem sajnos, valamilyen oknál fogva én így is boldog vagyok most már (van családom). Nehezen megy nekem, sok mindent próbáltam (nem csodabogyókra gondolok). Valójában a környezetem miatt akarok fogyni, hogy az emberekre jobb benyomást tudjak tenni, ne higyjenek olyat, ami nem igaz és hiába, hogy egészséges vagyok, szeretnék még egészségesebb lenni, nem pedig 50 évesen meghalni szívinfarktusban. Emellett jó lenne felvenni azokat a ruhákat, amiket a méretemben nem nagyon készítenek és nem kellene takargatnom a hasam/combom. Sok az előítélet, hogy biztos a Mekiben zabál a magam fajta stb, ami nem igaz, mert nem járok gyorséttermekbe. Van sok fajta megbélyegzés és zavar, de talán ez tud segíteni hosszabb távon. Nem akarok gyenge embernek látszani mások szemében, mivel más dolgokban nem vagyok gyenge/lusta/magatehetetlen. Tudom, hogy gyengeség ez, nekem a legnagyobb gyengeségem. Mindig kövér voltam, volt, mikor kevésbé, volt, amikor jobban (most). Szeretnék ennek véget vetni, egy más fajta életet kezdeni. Nagyon szívesen venném a véleményeteket a kövérséggel kapcsolatban illetve ha bíztatnátok, hogy nem reménytelen a célom (-30 kg), az is rengeteget dobna a motivációmon.
Szia
Én sem vagyok éppen kicsi ,de a véleményem az ,hogyha így boldog vagy és egészséges és a párod szeret akkor miért ne maradj olyan amilyen vagy???
A környezeteddel meg ne törődj.Én nekem pl amikor olyan nagyobb hölgyet láttam mindig az óvónőm jutott eszembe aki se nem volt rossz se nem volt gonosz így semmi rossz előítéletem nem volt és nincs is a túlsúlyos hölgyekkel.Oké ,hogy van kellemetlenül elhízott is ,de az már szélsőséges amikor a háj lóg elől mint valami táska=/
Hogyha fogyni akarsz akkor pedig gondolhatsz arra is ,hogy a pároddal mondjuk extrémebb pozíciókra lesztek képesek ,ha nem lesz sok súlyfelesleg vagy ,hogy nem adod meg a halálnak az esélyt arra ,hogy elvegye a gyermekeid édesannyát 50éves korában így láthassa nőni az unokáit.
Mindenesetre az emberek nem tudnak sokmindent mondani az elhízott emberekről durva viták alkalmával is csak az jön elő ,hogy "te dagadék" mert egyszerűen nem tudnak mit mondani és aki a külső alapján ítél meg az mehet a sunyiba.Én sem mekiben zabálok ,de a családomban minden férfi 100kg fölött volt.
Mindenesetre ,ha szeretnél fogyni akkor a legjobbakat kívánom!
Én egy éve híztam meg csúnyán.
Sok minden változott: az emberek úgy gondolják, hogy nem vagyok kitartó, mert ha az lennék, akkor lefogynék. Az a szomorú, hogy tulajdonképpen igazuk van.
A bőröm megrepedezett, megcsúynult.
a lábam, fenekem eldeformálódott, sőt még egy kicsi narancsbőr is megjelent rajtam, ami előtte soha nem volt.
A szex nagyon fárasztó lett, jónéhány kedvenc pózt nem tudunk csinálni, mert pl. nem tudok sok percig guggolva urgálni.
Futás közben remeg rajtam minden, ronda is és rossz érzés is.
A szőrtelenítés baromi macerás, mert nem bírok úgy fordulni, hogy mindent elérjek.
Kb. 20-25 kiló van rajtam...
Nincsenek "sajna" sztereotípiáim a kövérekről, de egyefene a kedvedért megpróbálok összeszedni negatívumokat :):)
A legerősebb talán pont az, amit írtál is... a "nekem így jó" hozzáállás, mert ebbe belekényelmesednek és ezzel áltatják magukat, ahelyett mélyen magukba néznének és végiggondolnák, hogy igenis lehetnének boldogabbak szebben és vékonyan.
Egyébként én - soványan ugyan - de ugyanilyen vagyok, keveset mozgok, összevissza eszem, egy kis lépcsőzéstől már elfáradok... és mégis elégedett vagyok... Persze jó dolog az optimizmus meg a boldogság, de ez nem az!
Ez önáltatás, mindkettőnk részéről és igenis rossz tulajdonság!
Egyébként nekem még nincs babám, de a legfőbb mozgatórugó, ami rá tud venni a mozgásra, ha arra gondolok, hogy majd ha babát várok akkor neki is jobb, ha egy egészséges életerős nő pocakjában van... próbálj meg te is a gyerekeidre gondolni, nekik is egy egészséges, fitt anyukára van szükségük!
Ha egy kövér ember ápolt, jó megjelenésű, akkor semmi rossz nem jut róla eszembe.Ellenben egy sovány is lehet taszító, ha rendetlen , ápolatlan.
A általam ismert kövér emberek általában kiegyensúlyozott, vidám személyek, és semmivel sem lomhábbak, mint soványabb ismerőseim.
Nos, én csak azzal tudnék a fogyás mellett érvelni,hogy valószínűleg könnyedebbnek , fittebbnek fogod érezni magad és az egészségednek is jót fog tenni, ha lefogysz.
Hogy mit mondanak, gondolnak mások, azzal meg végképp felesleges foglalkozni.A legtöbb ember olyan, hogy ha kövér vagy, azzal csesztetnek, ha meg lefogysz, akkor azzal fognak jönni, hogy jaajj,de lefogytál, beteg vagy?!
Szóval, csak magadért fogyj le, ne mások véleményéért!Csak, ha valóban úgy akarod.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!