Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Sz'erintetek nincsen már...

Sz'erintetek nincsen már túltelítve az újságírói munka?

Figyelt kérdés

Nagyon érdekel az írás, a tanárom szerint gördülékenyen és jól fogalmazok, és ez egy olyan dolog lenne, amit tényleg szívesen csinálnék. Az iskolai újság főszerkesztője vagyok, és az interneten is állandóan angol cikkeket olvasok és fordítok le, szóval újságírónak készülök.

De kicsit elgondolkoztam azon, hogy nincs már túl sok belőlük? Úgy értem, újságírónak lenni "nem egy nehéz dolog" (vagyis ezt mondják), és csomó ember annak megy... Én viszont nem tudom mi más lehetnék. Mit gondoltok? 17L

2011. máj. 18. 18:13
 1/2 anonim ***** válasza:
Mar mindenbol tul sok van kiveve par olyan szakmat, amit nok nem csinalnak (ferfi szakmak). Szoval szerintem azt csinald, amiben a legjobb vagy, ami erdekel, amit szeretsz, mert ha nem szeretsz valamit, nem fogod tudni csinalni, ha pedig nem ertesz hozza, akkor vegkepp nincs ertelme.
2011. máj. 18. 18:17
 2/2 anonim ***** válasza:

Újságíróból rengeteg van, jó újságíróból kevés. És egyáltalán nem könnyű munka, szinte a nap 24órájában toppon kell lenni.

Válassz ki egy területet, amiről szívesen írnál, amivel foglalkoznál, és azzal kapcsolatosan tanulj tovább, mellette pedig majd gyakornokoskodj valahol.

Saját területemről példát hozva: nemzetközi politikával és ügyekkel foglalkozó újságíró ismerősöm elvégezte a nemzetközi tanulmányok szakot, közben gyakornok volt egy EU-val foglalkozó újságnál, beleásott a témába, most már a külügyminisztérium sajtóosztályán van.

Persze ez kimondottan szakmai dolog, ha mondjuk egy női magazinnál akarsz dolgozni, az egy kicsit más dolog.

2011. máj. 18. 18:27

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!