Miért fejezik be sokan a mondanivalójukat azzal a szóval,
hogy "Ennyi. "?
Figyelt kérdés
2011. máj. 11. 16:03
1/9 Darcy01 válasza:
Lehet, hogy azért, mert nem jól tagolták vagy hangsúlyozták a mondanivalójukat, és úgy tűnik, mintha még lenne folytatása a történetnek. De ez csak egy elképzelés.
2011. máj. 11. 16:15
2/9 anonim válasza:
Ez ilyen új keletű dolog ha belegondolsz régebben nem így volt:D Divattá vált szerintem meg nagyon beépült a nyelvhasználók mindennapi beszédébe.
2011. máj. 11. 16:15
3/9 anonim válasza:
vagy az is lehet simán amit előttem szóló írt:D
2011. máj. 11. 16:16
4/9 anonim válasza:
én akkor szoktam amikor beszélek beszélek, aztán abbahagyom és a másik néz rám bugyután... :D szóval mintha még nem lenne vége. Amúgy meg lehet valami nyomtaékosítás, meg persze divat, megszokás
2011. máj. 11. 16:27
5/9 anonim válasza:
Annak idején a népművelő Győzike Show-ban mondta mindig a Bejá Ásszony, hogy ennyi. Utána kezdte el egyre több ember felvenni, és egyre több ember átvette.
Ennyi.
2011. máj. 11. 16:41
6/9 anonim válasza:
Ez egy hangsúly, hogy megoldottam a problémát, nem kell másfelé keresgélni.
Pl. Igen, akartad a gyereket, akkor most neveld is fel tisztességben. Ennyi(ről van szó, ez a helyes út).
2011. máj. 11. 16:47
7/9 anonim válasza:
Az Ördög pradat viselben mondta mindíg Meryl Streep a mondanivalója után hogy ennyi (that's all), és ezzel jelezte az alkalmazottjainak hogy ez volt az utolsó szó és fellebbezésnek nincs helye. Mintha ezzel meggátolnád a másikat hogy ellentmondjon. Azok az arrogáns s.ggek mondják akik azt állítják hogy a legkisebb esélye sincs meg annak hogy talán nem nekik van igazuk.
Egyébként mostanában már csak czigányoktól hallom.
2011. máj. 11. 16:53
8/9 A kérdező kommentje:
Elég arrogáns dolog az egyszer biztos!
2011. máj. 11. 17:42
9/9 anonim válasza:
AZ ÖRDÖG PRADÁT VISEL-es válaszoló leirta amit én akartam:D bizony bizony onnan ered!:)
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!