Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Mikor fejezik már be a nagy...

Mikor fejezik már be a nagy "antibulizósok" a sztereotipizálást?

Figyelt kérdés

Nem akarok nagy ellentéteket szítani, de elegem van már abból, hogy ha jön egy olyan kérdés, hogy "ciki, ha 18 évesen nem bulizok", egyből jön a nagy szent szöveg. Hogy a bulin úgy is mindenki hányásig iszik, a csajok minden pasival lelépnek, meg amúgy is mindenki drogozik, és persze egyébként is bűnös, züllött társaság jár oda, és milyen jól teszi a kérdező, hogy messziről elkerüli ezeket a helyeket. Nem tudom, hogy ezek az emberek eddig még sose jártak ilyen helyeken, és a híradó rémhíreiből tájékozódnak, vagy pont egy rossz társaságot fogtak ki?

Én már 4-5 éve járok szórakozó helyekre, sose drogoztam, inni viszont igenis ittam, de nem úgy, ahogy azt ők sose bírnák felfogni. Akármilyen hihetetlen, megiszok pár italt a barátnőimmel, egész este együtt táncolunk, nem szedünk fel pasikat és hasonlók, majd együtt hazamegyünk taxival. Nem tudom, ez miért olyan elképzelhetetlen, és miért kell mindig szidni itt azokat, akik esetleg rendszeresen járnak bulizni és isznak is. Én például nem fáradok el olyan hamar, valamint a barátnőimmel is elhülyéskedünk (ha például előtte albérletben iszogatunk). És egyikőnk sem k.urva, vagy egy szétszipózott alkoholista, egyszerűen csak jól érezzük magunkat egymással.

Szerintem az sem egészséges, ha valaki ki sem próbálja, de én megértem, hogy van akinek nem ez a világa, akkor ők miért ócsárolják azokat, akik mégis szeretik? Mostanában például csak beülünk egy helyre, és ott beszélgetünk, megiszunk mellette pár pl. vodka narancsot, és ennyi, nem muszáj feltétlenül bulizni, de olvastam már olyat is, aki még ennyit is neheztelt.

Bocsi hogy hosszúra sikerült, de már nem bírtam ezt tovább magamban tartani.

(Egyébként lány vagyok, ha nem volt eddig kivehető a szövegből, és huszonéves.)

2011. márc. 25. 22:45
 1/10 anonim ***** válasza:
69%
Nagyon örülök, hogy sikerült pár közhelyet elpuffogtatnod.
2011. márc. 25. 22:53
 2/10 anonim ***** válasza:
51%
Soha, mert irigykednek es most en is hiaba irom le, h nem mindenki drogozik meg iszik meg kefel, ugy se fogjak fel, mert szerintuk ez nem igy van es kesz.
2011. márc. 25. 22:54
 3/10 anonim ***** válasza:
43%

egyszerűen féltékenyek kérdező. hidd el, ha lenne lehetőségük és hívnák elhívnák őket, ők érnének oda elsőre.

Normális emberek is buliznak sőt én tovább megyek, aki nem bulizik huszonévesen az egy antiszociális katasztrófa.

Pia nélkül is lehet bulizni és úgy is lehet, hogy valaki seggrészegre issza magát. kinek éppen hogy jön, mitől érzi magát jól, mert pontosan ez a lényeg, azért mennek bulizni az emberek hogy jól érezzék magukat és kikapcsolódjanak.

2011. márc. 25. 23:02
 4/10 anonim ***** válasza:
50%

tanács:

amíg egy ilyen "problémára" ennyi időt pocsékolsz, nem lesz egyszerűbb az életed. évek távlatából visszanézve az ilyen kérdések után jövök rá, hogy a tinédzser életem nem is volt olyan rohadt nehéz, mint ahogy éreztem, a probléma ebben a korban az, hogy az ember minden apró hülyeségből problémát csinál, és azokon képes a végtelenség rugózni. ez pont egy ilyen dolog. van egy általad tipizált "antibulizós" csoport akik téged bosszantanak. a te bulizós csoportod meg őket. akkor minek kell egymással foglalkozni? amint kikerültök egyetemre úgyis mindenki bulizni fog össze-vissza, mert ez a fiatalság szerves része (mint az evés, az ivás, az alvás, a szexelés stb.) vannak határok nyilván, nem erről van szó, de aki nem akar szórakozni, azoknak miért érdekel a véleménye? nálunk régen még csak a diszkós vs. rocker ellentét volt, ez a bulizós - nem antibulizós viszont még annál is nagyobb hülyeségnek tűnik :) hidd el, hogy pár év múlva senkit nem fog érdekelni, hogy ki mennyit bulizik, hova jár, mit hallgat, mit visel, mert ezektől függetlenül majd szép lassan meglátod a tulajdonságok mögött magát az embert is. és akkor már nem fogsz ilyen apróságokon problémázni.

2011. márc. 25. 23:04
 5/10 anonim ***** válasza:
20%

Neked is egy tanacs:

Lehet, h te marha nyugodt gyerek vagy, akit nyugodyan lehet bas.ztatni, de nem mindenki ilyen.

Szerintem is idegesito es szanalmas, h allandoan ez megy, h mindenki drogozik meg stb.

Mondjuk nem kellene kapasbol mindent bevenni, mert sokan nem h drogot, meg fajdalomcsillapitot se lattak, persze gizdazik, mert azt hiszi ettol valaki.

Szal ne gondold azt, h mindenki olyan kenyerre kenheto mint Te.

2011. márc. 25. 23:11
 6/10 A kérdező kommentje:

Én még egyetemen vagyok, és itt is van pár csoporttársam, aki sosem volt még, néhányszor hívtam, de azóta nem is erőltetem. Igazából nem akkora nagy probléma számomra, csak már meguntam, hogy minden nap 2-3 ilyen kérdéssel találkozok, ahol minden egyes válasz egyhangú. Végül is, annyi a lényeg, hogy miért csak fekete és fehér számukra minden.

Ez most idétlen példa lesz, de úgy érzem magam, mintha valakit arról szeretnék meggyőzni, hogy vegyen egy kutyát, ő pedig csak azzal érvelne, hogy a kutya megharap, nyálas, büdös, és pont ma ugatta meg egy udvarból valami korcs. Én pedig hiába mondanám, hogy meg is lehet nevelni, stb, ő a világért sem venne kutyát. :D Egyszerűen nem értik meg, hogy nem csak olyan van, hogy 1. Soha nem iszik, és 2. Annyit iszik, hogy lábra sem bír állni.

Mindegy, előbb-utóbb úgy is idetalál néhány, és majd megmagyarázza nekem a dolgot. :)

2011. márc. 25. 23:12
 7/10 anonim ***** válasza:
beszólogatnak páran na és? az életben ennél csak nagyobb problémák lesznek, ha ezen ennyit tudtok már pörögni, akkor mi lesz később
2011. márc. 25. 23:17
 8/10 anonim ***** válasza:

23.04 vagyok

akkor az nem tudom milyen egyetem lehet ;) gimisként én sem buliztam szinte soha, amikor elkerültem egyetemre az első pár héten négykézláb másztam vissza a koliba, de soha senki nem szólt be. voltak olyanok, akik nem jártak el soha, de szép lassan azok is megtalálták a maguk kis társaságát, de attól függetlenül, hogy az éjszakába nem jártak be, még "napközben" bármikor ellehetett velük beszélgetni, úgyhogy egyáltalán nem kizáró tényező az, hogy esténként ki mit csinál..sőt inkább magánügy. vannak kivételek, a teljesen antiszociális, hátad mögött rád fújó emberek valóban rohadt idegesítőek, de őket meg - pont azért mert egyetem, nincs kötött órarend - marha könnyű elkerülni, és nem kell róluk tudomást venni.

2011. márc. 25. 23:23
 9/10 anonim ***** válasza:
No akkor jövök én a másik oldalról! :) Egyetemista lány vagyok, nem mondom hogy sosem bulizom, de iszonyatosan ritkán, és nem is vágyom többre, mert nálam a szórakozás nem azt jelenti amit nálad, vagy amit bárki másnál, aki minden hétvégén bulizik! Mivel engem ez nem tud ilyen gyakran szórakoztatni, unalmassá válik, ezért fölösleges pénzkidobásnak tartom, ettől függetlenül viszont nem ítélem el azokat, akik számára ez jelenti a kikapcsolódást, és nem valami más... Szerintem az általad emlegetett sztereotípiák NEM az egyetemista korosztályra vonatkoznak, sokkal inkább a 15-6 évesekre, vagy sajna még alacsonyabb korosztályra, akik még nem igen tapasztalták meg mindenből szerintem, hogy hol a határ. Én egy vidéki kisvárosban élek, 2-3 szórakozóhely van, hétvégente dugig középiskolásokkal (azokból is a 9-10.-es korosztállyal), no meg ha még messzebbre akarok menni, akkor általános iskolás 7-8.-osokkal, akik többnyire azt sem tudják hol vannak. Ilyen társasággal meg aztán végképp nem bulizom együtt szívesen, hiszen kb már én érzem öregnek magamat a szórakozó helyre. Egy-egy egyetemi buliba szívesen elmegyek nagy ritkán, de számomra ennyi. Nem érdekel hogy a csoporttársaim mit művelnek a hétvégén, mennyire készítik ki magukat, őket sem érdekli, hogy én mit csinálok a hétvégén. Nincs ebből semmi vita, semmi megszólás, neki/nektek ez a szórakozás, nekem más. Ettől függetlenül nagyon jól elbeszélgetünk, elvagyunk hétközben, semmi bajunk a másikkal!
2011. márc. 26. 11:50
 10/10 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat! :)
2011. márc. 26. 14:31

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!