Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Lehet hátrány a magasság?

Lehet hátrány a magasság?

Figyelt kérdés
Lassan úgy érzem kisebbségi komplexusom van (igen ironikus) az miatt, hogy magas vagyok. Valljuk be, Napóleon sem volt magas és a legtöbben sem, akik nagy dolgokat vittek véghez. Részben szerintem azért is emelkedhettek fel a történelem nagy emberei, mivel senki nem gondolta volna róluk, hogy képesek lesznek arra amit később megtettek, szóval hagyták őket, de belegondoltam, hogy azt aki magas hány helyen akadályozhatják az élete során, csak azért, mert "félnek" tőle vagy nem tartják megbízhatónak, attól tartanak, hogy a maga javára fordítja a helyzetet és inkább beraknak a helyére egy megbízható kis emberkét.
2011. máj. 9. 15:09
1 2
 1/18 anonim ***** válasza:
100%
Ez inkább fordítva szokottlenni, a magas embereknek spontán nagyobb tekintélyt tulajdonítanak az emberek, tehát elvileg nekik a könnyebb. A magasak viszont nem a nagy dumájukkal, nyüzsésükkel stb. aratnak, hanem a halkszavúságukkal, meggondoltságukkal. Ha érted mire gondolok. Egy magas pattogó gumilabda furcsa érzéseket keltene.
2011. máj. 9. 15:41
 2/18 anonim ***** válasza:
100%

Ez nem így van. Statisztikák szerint a magas emberek általában sikeresebbek.

A kicsik sokszor agresszívabbak, mert túlkompenzálják az alacsonyságukat.

2011. máj. 9. 15:46
 3/18 anonim ***** válasza:

Én átérzem a "gondodat". Nem vagyok huu de magas (176 centi), de kilógok az átlag lányok közül, főleg ha magassarkút is felveszek. És sajnos még rám csak egy-egy ijedt pillantásra futja valamint a "huuu de szép magas vagy" kijelentésekre, a barátnőimet simán felszedik és flörtölnek velük. (155-168 centi közöttiek). Én meg maradok gyertya tartó :D

22/L.

2011. máj. 9. 15:48
 4/18 anonim ***** válasza:

Ez epp forditva van. Az alacsony embereket szokta megkulonboztetes erni es nekik sokkal kemenyebben kell dolgozniuk azert, hogy magas pozicioba keruljenek. Max. akkor er hatrany a kiugro magassagod miatt, ha vadaszpilota akarsz lenni.

Napoleon meg kivetel volt es epp azert jutott oda, ahova, mert valoszinuleg a kisebbsegi komplexusa miatt neki sokkal kemenyebben kellett dolgoznia es a szorgalma, akarasvagya emiatt sokkal nagyobb volt.

A magas emberekrol nincs olyan sztereotipia, hogy nem megbizhatoak vagy ijesztoek. Inkabb a legtobb emberben bizalmat gerjesztenek. Pl. vegeztek kiserleteket ikertestverparokkal, akiknel az egyetlen kulonbseg a magassag volt. Amig a magast ugyvednek, orvosnak neztek, az alacsonyt max. szakacskent tudtak elkepzelni. A paromnak is problemaja ez, mert alacsony es katonatisztkent sokkal "vermesebbnek" kell lennie, mint egy magasnak ahhoz, hogy tekintelyt parancsolo tudjon lenni. Ha a ferfiakat megkerdezed, hogy mit valtoztatnanak magukon, nagy reszuk azt fogja mondani, hogy szeretnenek magasabbak lenni. Egy ferfinel hatrany az alacsonysag, elony a magassag, ha kiugro, akkor is. Ha egy no nagyon-nagyon magas, az lehet hatranya a parkeresesnel.

2011. máj. 9. 15:51
 5/18 A kérdező kommentje:

15:41

Halk-szavúságukkal aratnak? Itt csak a megfélemlítés pár lazább típusára tudok gondolni, amolyan "ne bolygasd az alvó oroszlánt" dologra.

Én 188cm magas vagyok és egyenesen ostobának érzem magam ha nem beszélek/beszélhetek, bizonyítási kényszert érzek. Csak azért legyen valaki halszavú mert magas? Nem tetszik ez nekem, de lehet benne valami.

2011. máj. 9. 15:53
 6/18 A kérdező kommentje:

15:51

Magasabb pozícióra talán hamarabb felveszik azt aki magas, viszont ettől nem lesz egy kuriózum. Írók, költők, hadvezérek, királyok, műsorvezetők a legismertebbek és leg közkedveltebbek általában maximum 180cm magasak. A színészek közt sem az a leg közismertebb/közkedveltebb aki a legmagasabb.

2011. máj. 9. 16:13
 7/18 anonim ***** válasza:

Nem tudom, milyen magas vagy és hozzá milyen vékony, hosszú esetlen végtagokkal rendelkezik. Mert magasban is lehet olyan eset, aki furcsán festhet, és kompenzálási kényszert érezhet emiatt.

Ha valaki tekintélyt parancsolóan magas, annak nem kell plusz igyekezetet belevinnie, hogy felkeltse a figyelmet, figyeljenek a szavaira, persze ha nem sületlenségeket hord össze állandóan barokkos körmondatokban, ahelyett hogy lényegretörő lenne és abban értelmes mondanivaló rejlene.

2011. máj. 9. 16:40
 8/18 anonim ***** válasza:

16:40: ez így van, node...

Ahogy a kérdező is írta, "kényszert" érez (bocs ha rosszul fejezem ki magam) hogy beszéljen.

Ezzel én is így vagyok. Mert egy 160 centis pattogó kis nikkelbolhát megjegyeznek az emberek, mert feltűnő a beszédével tehát a részletekre is jobban fogsz figyelni vele kapcsolatban. Még egy magas halk szavú emberre a társaságban sokkal kevesebb figyelem fordul. Ha megkérdeznék, hogy mire emlékszel a kicsiről elmondanád, hogy "piros pulcsi volt rajta, stb" még a magasról annyi hogy magas. :D

Szóval lehet, hogy valamilyen szinten kitűnünk a tömegből, de észrevenni mint embert nem vesznek észre.

2011. máj. 9. 17:01
 9/18 anonim ***** válasza:
Nem úgy van az:) Van egy olyan elmélet is, hogyha valaki szándékosan halkabban kezd el beszélni, azért hogy hallják sokkal jobban odafigyelnek a szavára. Ez egy szemét módszer, de használják!
2011. máj. 9. 17:04
 10/18 A kérdező kommentje:

17:04

Én sem szoktam túl hangosan beszélni, és tényleg jobban odafigyelnek, de csak akkor amikor pl tanórán vagy, szóval hivatalos eseményeken, a sima életre, szabadidőre ez nem mindig igaz. Egyébként a halk beszéd helyett, nem a kimért beszédre gondoltál inkább? És miért lenne szemét húzás? Max idegesítheti azokat akik hangosan beszélnek.

2011. máj. 9. 17:23
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!