Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Hátrány a múltunk? Mit gondoltok?

Hátrány a múltunk? Mit gondoltok?

Figyelt kérdés
Lehet csak megakadályoz a fejlődésben. Megköt. Nem hagy elmenni. Még akinek jó múltja van annak is. Egy része még benne él. Persze a tapasztalatokat is innen nyerjük, a múltunkból, de ehhez már nem lenne szükségünk emlékezni, csak tudni.
2011. jan. 23. 16:22
 1/4 anonim ***** válasza:
nem csak a tapasztalataink, de egész személyiségünk kapcsolódik a múltunkhoz. ha nem lenne, mire emlékeznénk, miből tanulnánk? éppen hogy nem akadályoz a fejlődésben, hanem maga a fejlődés. pl. a mai nap tegnap még a jövő volt, holnap már a múlt. így fejlődünk napról napra, évről évre.
2011. jan. 23. 16:29
 2/4 anonim ***** válasza:
Szerintem nem. Miért kötne meg? Nekem sincs éppen szép múltam, sokat hibáztam, de pont ezek miatt tartok ott ma ahol. Ha átlagos életem lett volna, a mai napig ugyanolyan átlagos lennék talán, mint bárki. A múltbéli hibázásaim miatt találtam célt az életemnek.
2011. jan. 23. 16:36
 3/4 anonim ***** válasza:
A múltunk maga a fejlődés!:) Nem is emlékszünk sokszor, csak tudunk, azaz aszerint cselekszünk, gondolkodunk, mindent áthat teljesen, és még csak nem is tudunk róla.
2011. jan. 23. 16:53
 4/4 anonim ***** válasza:
"Tiszteld a múltat,hogy érthesd a jelent és munkálkodhass a jövőn."
2011. jan. 23. 17:01

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!