Nem tudok különbséget tenni az emberek között. Mindenkit egyenrangúnak tekintek. Hogy változtassak ezen?
Figyelt kérdés
Mert ez ugye nem teljesen jó. Itt leginkább a tőlem idősebbekre gondolok, akiket magázni kell, vagy ha hivatalos személlyel beszélek, ott is magázódni kell. Nekem ez nem megy, pedig már 21 éves vagyok. Ha így kell beszélnem, nem jutnak eszembe a szavak, meg össze vissza beszélek, nem tudom azt mondani amit valóban akarok, és az még a kisebbik baj, hogy hülyén néz ki, a nagyobb baj az, hogy utána rosszul érzem magam, mert nem azt mondtam, amit valójában gondoltam. De ha mindenkivel úgy beszélnék, ahogy akarok, akkor...ez nem életképes.2011. máj. 9. 11:09
11/13 anonim válasza:
Ne haragudj, de muszaj lesz a sajat erdekedben ezt megtanulnod. Nem beszelhetsz mindenkivel ugy, ahogy akarsz. Mindenkinek neha erot kell vennie magan, bar akibe bele neveltek ezt, annak sokkal konnyebb. A szuleid sosem mondtak, hogy kit, hogyan illik megszolitani? 21 evesen vedd sajat kezedbe a sorsod es olvass el ezzel kapcsolatos konyveket vagy a neten keresgelj. Meg kell tanulnod ezt, mert ha masokkal nem megfeleloen beszelsz, tiszteletlensegnek fogjak venni. Nem ertem, hogy ezen mi nem megy. Hol szocializalodtal?
12/13 A kérdező kommentje:
Igen, tudom, hogy nem beszélhetek úgy ahogy akarok, azért is tettem fel a kérdést. Nem az a probléma, hogy nem voltam nevelve, esetleg buta vagyok a civilizált beszédhez, mert ez szerintem nem igaz. Egyszerűen csak..zavar, ha valakivel "csókolomozva" kell beszélnem, ennyi. Tegnap este is írnom kellett egy SMS-t az egyik tanáromnak, kb. fél óráig gondolkoztam, hogy mi lenne a helyes megszólítás. SMSbe csókolom?:) maradtam a "jó estét"nél, de ezt is gagyinak éreztem.
2011. máj. 9. 15:05
13/13 anonim válasza:
SMS-ben nem feltétlen ragaszkodnék a köszönéshez, megfelelőbb (egy megfelelő) megszólítás.
(Tisztelt Tanárnő / Kedves Tanárnő)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!