Ismerettség nélkül hogyan lehet kijutni külföldre dolgozni, lakni?
Lány? Fiú? Korod?
Ha lány vagy, és 20-as éveid elején, menj au-pairnek. én is így kerültem ki (és ragadtam itt), bár nem Svédországban...
Én is...
Ha tudsz svédül, ajánlom figyelmedbe ezt: [link]
Ha nem, akkor javaslom, hogy tanulj meg. :) Angollal is el lehet lenni ugyan, de az a biztos, ha érted a helyi nyelvet is (főleg, hogy majdnem olyan "primitív", mint az angol, vagyis nagyon könnyen és gyorsan megtanulható).
Ha meg az AMS nem segít, az is egy jó módszer (mi is ezt fogjuk tenni most nyáron), hogy simán kimész egy-két hétre "csak úgy". Ha találsz munkát helyben, szuper, és maradhatsz, ameddig meg tudod oldani, ha meg nem, akkor legfeljebb nyaraltál egy jót, visszajössz, és majd később megpróbálod újra.
Jó is, ha ezen ilyen korán gondolkodsz, mert így legalább lesz időd összegyűjteni a pénzt a kiruccanáshoz. :)
Angolul tudsz? Akkor keress rá a learn swedish kulcsszavakra, és rengeteg anyagot fogsz találni, ingyeneset is. :)
A második kérdésedre pedig csak azt tudom mondani, hogy tudtommal az ideiglenes/idénymunkához ilyesmi nem kell, eleinte pedig bőven elég az ilyen is. Hosszabb távon meg már úgyis lesz lakcím is. ;)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!