Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Ismerettség nélkül hogyan...

Ismerettség nélkül hogyan lehet kijutni külföldre dolgozni, lakni?

Figyelt kérdés
Svédországba szeretnék majd egyszer kimenni.
2009. márc. 10. 15:41
 1/8 anonim válasza:

Lány? Fiú? Korod?

Ha lány vagy, és 20-as éveid elején, menj au-pairnek. én is így kerültem ki (és ragadtam itt), bár nem Svédországban...

2009. márc. 10. 15:49
 2/8 A kérdező kommentje:
fiú/17
2009. márc. 10. 19:43
 3/8 anonim ***** válasza:

Én is...

Ha tudsz svédül, ajánlom figyelmedbe ezt: [link]

Ha nem, akkor javaslom, hogy tanulj meg. :) Angollal is el lehet lenni ugyan, de az a biztos, ha érted a helyi nyelvet is (főleg, hogy majdnem olyan "primitív", mint az angol, vagyis nagyon könnyen és gyorsan megtanulható).

Ha meg az AMS nem segít, az is egy jó módszer (mi is ezt fogjuk tenni most nyáron), hogy simán kimész egy-két hétre "csak úgy". Ha találsz munkát helyben, szuper, és maradhatsz, ameddig meg tudod oldani, ha meg nem, akkor legfeljebb nyaraltál egy jót, visszajössz, és majd később megpróbálod újra.

Jó is, ha ezen ilyen korán gondolkodsz, mert így legalább lesz időd összegyűjteni a pénzt a kiruccanáshoz. :)

2009. márc. 10. 20:17
 4/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm a segítséget, a baj az hogy a nyelvet nincs lehetőségem tanulni, hacsak az interneten nincs valami jó anyag, viszont az ötleted (ez a nyaralós-kinntmaradós) nagyon tetszik:D:D
2009. márc. 11. 13:29
 5/8 A kérdező kommentje:
Annyi lenne még a kérdésem hogy mondjuk oké, kimegyek Svédországba de ottani lakcím nélkül hogy kapok munkát?
2009. márc. 11. 17:20
 6/8 anonim ***** válasza:

Angolul tudsz? Akkor keress rá a learn swedish kulcsszavakra, és rengeteg anyagot fogsz találni, ingyeneset is. :)

A második kérdésedre pedig csak azt tudom mondani, hogy tudtommal az ideiglenes/idénymunkához ilyesmi nem kell, eleinte pedig bőven elég az ilyen is. Hosszabb távon meg már úgyis lesz lakcím is. ;)

2009. márc. 12. 09:14
 7/8 anonim válasza:
Vagy ha németül tudsz, akkor tudok esetleg küldeni egy CD-nyi anyagot. Könyvem is van egy pár, de azt sajn. nem tudom hogyan odaadni. Én német-svéd könyvekből tanulok (ennek CSAK anyagi oka van, Ausztriában olcsóbbak a nyelvkönyvek)
2009. márc. 12. 10:21
 8/8 anonim válasza:
Többen (főleg fiús családok) keresnek fiú aupaireket is. Nem tudom, mennyire vagy házias, bár főzni azért nem mindenhol kell, így is ki lehet jutni. Ha már kint vagy, ott is nézelődhetsz, én is így jöttem külföldre (2éve)
2009. márc. 12. 10:24

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!