Miért félünk a sötétben? Mi ijesztő benne?
Figyelt kérdés
2011. máj. 6. 15:46
1/8 Bányai Károly válasza:
Az ember nem jól lát a sötétben, és pár százezer éven át azok az éjszakai ragadozók, amik vadásztak ránk, elég sokat el is kaphattak közülünk. Így aztán, aki óvatos a sötétben, illetve tart tőle, az hosszabb életre számíthatott. Örököltük. Pár százezer év alatt elmúlik, ha nem vadásznak majd ránk éjjel.
2/8 anonim válasza:
" Ha az ember egyedül van, saját magával kell szembenéznie."
Én ezt így hallottam. De igaz. Én is féltem, sőt, még most sem szeretek sötétben mászkálni. Nem szellemekről, meg semmi ilyenről nincs szó, egyszerűen a sötétség az, amitől félünk.
3/8 anonim válasza:
Én például nem félek a sötéségtöl,Én a sötétségben rejtőzö emberektöl/állatoktol félek egy kicsit
4/8 anonim válasza:
Azért, mert sötétben nem veszed észre a rád leselkedő veszélyt
5/8 anonim válasza:
utolsó: és szerinted a sötétben rejtőző ember nem fél a sötéttől?:D Az ijesztő talán az,hogy nem látod,hogy mi van köülötted,és nem tudod,hogy biztonságban vagy-e.Aki Budapesti az lehet,hogy volt már a láthatatlan kiállításon.Ott teljesen sötétben kell végigmenned egy épületben.Mi voltunk,és férfi létemre fogtam folyamatosan a barátnőm kezét,mert így biztonságban éreztük magunkat.Természetesen rajtunk kívül még ott volt az idegenvezető is,meg még a barátaink is.
6/8 anonim válasza:
hopp mostmár nem utolsó,hanem utolsó előtti :D
7/8 anonim válasza:
Utolsó (előtti): ha valaki direkt elbújik sötétben az nem fél, én már csináltam és úgy nem volt az de amúgy félek a sötétben nagyon. Nagyon kiszolgáltatottnak érzem magam és folyton azt várom hogy valami elkapja a kezem.
8/8 seronus válasza:
ezért félünk mert a Slenderman bácsi nem szeret minket :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!