Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Küldenétek pénzt olyan emberne...

Küldenétek pénzt olyan embernek, aki itt kér segítséget?

Figyelt kérdés
Valamelyik nap volt itt egy kérdés, egy kicsit zavaros, de egyébként nagyon szívhez szóló sztorit írt le az egyik anyuka a rossz anyagi körülményeikről. Többen ajánlottak fel neki segítséget, és volt olyan is, aki pénzt küldött vagy küldött volna neki. Ennek kapcsán jutott eszembe, hogy vajon nem fordul meg az emberek fejében az, hogy lehet, hogy csak átverés az egész történet? Hogyan lehet leinformálni az ilyen családokat? Vagy vakon meg lehet bízni az emberekben? Sajnos, és nagyon sok rossz példát láttam már ezzel kapcsolatban, ezért kérdezem tőletek: Ti küldenétek így pénzt, vagy bármi mást valakinek?
2011. máj. 5. 08:55
1 2 3
 11/27 A kérdező kommentje:
Igen, én is így gondolom, mint te, 9:15-ös. Volt olyan, hogy megpróbáltam életmódbeli tanácsot adni, hogy ne kelljen a következő hónapban is kuncsorognia anyukának, hát mit ne mondjak... Kaptam érte rendesen lepontozást. Nekem is vannak a környezetben olyanok, akik rászorulnak és ismerem is őket, inkább nekik segítek így, ha szükségük van rá.
2011. máj. 5. 09:24
 12/27 anonim ***** válasza:
67%

vmelyik hozzászóló írta,h elég érdekes,h kajára már nincs pénz,de netre van,ami havi 3-4 ezer forint minimálisan.

szóval ilyen helyzetben én tuti h azt lemondanám.

pénzt nem küldenék az ilyennek,nem azért mert bunkó vok,csak szimplán láttam már olyat,h a városunkban szakadt göncben,full koszosan koldul,erőszakosan kéreget,majd 7végén egy 20 km-rel arrébb lévő városban száll ki a feleségével,egy vadi új BMW-ből.és az egyik nem olcsó étterembe sétálnak be.

szóval erről ennyit,mindneki ki tud találni ilyen jó kis megható sztorikat.

am meg lehet kérni szoc. támogatást,gyerektartás...

de azért mondjuk elgondolkodtató a férjével,párjával való kapcsolat is,hisz ha nekem van egy gyerekem,nem lépek le.

nem csak a férfit kell hibáztatni.

sajnálom :(

24/L

2011. máj. 5. 09:29
 13/27 anonim ***** válasza:

Volt már rá példa, hogy írtam a kérdezőnek, hogy ha kapcsolatba lépünk, és beszélünk, akkor szívesen küldök tartós élelmiszert, mivel kisboltunk van, tudok szerezni. Ő írta kommentben, hogy elküldi majd a címet, hogy hová adjam fel. Én azt kértem, írjon emailt, vagy váltsunk telefonszámot és beszéljünk olyan címről, ahová elvihetem az élelmiszercsomagot személyesen.

Nem válaszolt többé.

Szóval azóta is úgy vagyok vele, hogy csak úgy adok, ha személyesen megnézhetem, hova megy, főleg ha nagyobb segítség. Mert ugyan nagyon undorító, de sokan visszaélnek ezekkel a szívfacsaró sorsokkal, csak hogy ezt-azt kicsaljanak.

2011. máj. 5. 09:38
 14/27 anonim ***** válasza:
09:38 vagyok, azt elfelejtettem, hogy pénzt nem küldenék, és csak részben azért, mert fennáll a csalás lehetősége. A pénz hamar kifolyik az ember kezéből, nem nyújt hosszútávú segítséget, ráaádásul gyakran nekem sincs annyi, hogy abból adjak.
2011. máj. 5. 09:42
 15/27 A kérdező kommentje:
Igen, én is valami ilyesmitől tartok, amit a 9:38-as írt. Az is valószínűleg átverés volt.
2011. máj. 5. 10:00
 16/27 A kérdező kommentje:
Köszi annak, aki átlinkelte a kérdésem, de nem akartam ennyire direkt lenni, vagy egyes esetekben ítélkezni.
2011. máj. 5. 10:03
 17/27 anonim ***** válasza:
Én isminkább ugy vagyok vele, hogy ha már segítek akkor szeretném tudni, hogy az a segítség hova megy. Egy ismerősöm ugy döntött segíti az egyik barátnőjét, akinek családja is van 2 gyerekkel, és munkanélküli. A férje pedig alkalmi munkákat talál csak. Ez mind szép volt addig, amig az az asszony, akit az ismerősön segített, meg nem jelent az ujonnan elkészült műkörmeivel dicsekedni... Azóta nem ad nekik pénzt, hanem élelmiszert leginkább, mert igy tudja hogy az amugyis felettébb szükséges pénz nem megy hülyeségekre.
2011. máj. 5. 10:10
 18/27 anonim ***** válasza:
Ha az én lakóhelyemen lenne a kérdező, ételt és/vagy ruhát lehet, hogy vinnék neki, személyesen. Pénzt nem küldenék, a csalók egyik legkedveltebb módszere a megható sztorik kreálása, egy ilyen anoním oldalról meg hogy állapíthatná meg valaki, tényleg valódi rászoruló-e a kérdező? Na meg amit már előttem is írtak: azért ha családban nem is, a szomszédságban csak akad valaki, akitől lehet kérni egy doboz tojást és egy kiló lisztet... nem vagyok egy jó szomszéd, de ha valakinek a lakókörnyezetemben ilyen gondja lenne, segítenék, és biztosra veszem, hogy ők is rajtam.
2011. máj. 5. 12:32
 19/27 anonim válasza:
100%

Örülök,hogy rátaláltam erre a kérdésre,és meg tudom nektek írni,hogy én a nagyfiammal EL IS MENTÜNK A HÖLGYHÖZ!

Őszintén megírom azért,mert hihetetlennek tünt minden.Bár rossz a kapucsengője,de fiam bekiabált,és kijött a hölgy.

Akár hiszitek,akár nem,egy végtelenül kedves nő fogadott!Be engedett a házba,bár mi be sem akartunk menni.Körülnéztünk,vannak modern,és régebbi cuccok,de tiszta.Láttam nála egy textilbőr ülőgarnitúrát,azt is árulja a neten.Itthon meg is néztük,és tényleg ő az.

Sültkrumpli volt neki kisütve,azt ette épp,vagy félbehagyta nem tudom mikor mentünk.Szégyellte magát előttünk,ez látszott rajta.Szoptatja a kislányát,aki nagyon aranyos.Mesélte,hogy senkire sem tud tényleg támaszkodni,ez én nem is csodálom,mert a környezetébn élőket inkább hagyjuk!Na ott a szomszédokra tényleg nem számíthat!kocsival mentünk,a kocsit meg úgy nézték,mert idgenek voltunk.Koszosak a szomszédok,de ő tényleg tiszta!Van egy komoly betegsége ami sajnos komoly beavatkozást igényel,de mivel 50%-os az esélye,így csak bízni tud!Erről nem is írt!Tényleg nem beszélt mellé,és tudjátok mi fáj a legjobban?Hogy még én is megvetettem,lehurrogtam a topicban!Én szégyellem magam emiatt ,és hogy látatlanul ítélkezünk másokon!

2011. máj. 5. 13:33
 20/27 A kérdező kommentje:
Örülök neki, hogy pozitív példák is vannak. Én azért arra bíztatnék mindenkit, hogy csak személyesen segítsen, mert sosem lehet tudni, hogy egy kérés mögött milyen emberek húzódnak. Nagyon jó, hogy leírtad a tapasztalatod!
2011. máj. 5. 14:01
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!