Küldenétek pénzt olyan embernek, aki itt kér segítséget?
Igen, elég gyanús, hogy egyre több éhező, fázó, nyomorgó család rendelkezik internettel és számítógéppel. :S
Aki igazán nyomorog, az már a gépet zaciba vágta, hogy kenyeret vegyen, és be se kapcsolná, mert csak zabálja az áramot.
Egyre többen használják ki, hogy a neten sok jószándékú embert át lehet verni.
Egyszer engem is sikerült, úgyhogy én rettentő nagyot csalódtam az emberekben. Megfogadtam, hogy soha többé!!!
Ha van felesleges gyerekruhám, meg akarok valakinek segíteni, ilyen a szomszéd utcában is mindig akad, és azokat ismerem, tudom, hogy kell nekik.
Igen, nekem is mindig ez fordul meg a fejemben először, hogy ha ételre nem telik valakinek, akkor számítógépre és internetre hogyan? Tudom, hogy vannak olyan helyek, ahová be lehet ülni és ingyen internetezni, de ha valakinek gyermekei vannak, nem hiszem, hogy órákig ülhet egy helyen.
Még az is megfordult a fejemben, hogy ezek az emberek nem ismerik a szociális ellátórendszert? Azért - és ezt a szakmámból kifolyólag tudom - ha éhező gyerekkel vagy családdal találkozik egy szakember, nem fogja legalább élelem nélkül hagyni őket. Vagy nincsenek családi kapcsolataik, szomszédaik? Nekem mindenesetre nagyon furcsa, hogy anyagi dolgokban itt kér valaki segítséget. Vagy én vagok ilyen szerencsés, hogy vannak olyanok, akikhez fordulhatnék a környezetben, ha bajban vagyok?
Pénzt nem küldenék, de egyszer küldtem egy csomag pelenkát egy anyukának. Nem mondtam el senkinek, csak a férjemnek, ő pedig biztos, hogy nem adta tovább. Másnap megjelent anyósom egy csomag pelussal, harmadnap anyukám eggyel, pár nap múlva pedig egy családi barát hozott nekünk egy nagy kartondoboznyi pelenkát. Pedig egyiküknek sem szokása.
Jó érzés volt elküldeni is, az pedig egészen ledöbbentett, ami utána történt, hiszen - mint mondtam - nem meséltem el senkinek azóta sem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!