Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Miért tegeződünk ezeken az...

Miért tegeződünk ezeken az oldalakon és a neten bárhol?

Figyelt kérdés

Én 33éves, családos nő vagyok. Abszolút nem zavar, sőt jól esik amikor egy gyerek (13-14 éves)tegeződve szólit meg, csak furcsálom, hogy fel sem merül a magázódás! (bennem sem)

Pedig biztos van a válaszadók között olyan is, akinek én magam is kezicsókolomot illene köszönjek.

Másnak nem furcsa ez? Vagy ennyire amerikanizálódtunk már, hogy fel sem tűnik?

2009. márc. 4. 13:58
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
100%

Az egyik legfőbb oka talán az is lehet, hogy nem azzal kezdjük a kérdezést és a válaszolást az esetek többségében, hogy x éves vagyok. Vagyis nem mindig lehet tudni, hogy a képernyő másik oldalán hány éves illető ír. Másrészt pedig ez nem egy hivatalos közeg, így az ember arctalanul, névtelenül (kortalanul), kötetlenebb és úgy áll másokhoz is. Illetve tegeződve egyszerűbb írni, mint ha magázódva körülményeskedve fogalmaznánk meg bármit is.

Nekem nem furcsa. :-)

2009. márc. 4. 20:33
 12/18 anonim ***** válasza:
88%
19:53-as! ez egyrészt intelligencia kérdése is.Huszonévesek is lehetnek olyan helyzetben ahol a tegeződés nem helyénvaló.Primitív az aki csak ezt a formát tudja magáénak
2009. márc. 4. 20:50
 13/18 anonim ***** válasza:
100%

Magyar nyelvben 2 iszonyat nagy hülyeség van, az egyik a ly, j, a másik a magázódás-tegeződés.

Egyébként tegeződve sokkal könnyebb kifejezni valamit. De ugye mindenki ismeri az ide vágó viccet?

A jóindulatú főnök aggódik a beosztottja miatt, minden nap eltűnik délben, de aztán ebéd szünet végén jókedvűen tér vissza. Bérel egy magánnyomozót, hogy derítse ki, mi történik. A magánnyomozó beszámol: beül a kocsijába, elmegy a lakására, ott iszik egy sört a hűtőjéből és szeretkezik egyet a feleségével. A főnök megkönnyebbül, hogy ez teljesen természetes és már kísérné ki a nyomozót. mire az: Elnézést, tegeződhetünk? Meglepődve mondja a főnök, hogy miért ne... Akkor elmondom megint, Beszáll az autódba, elmegy a lakásodra, iszik egy sört a hűtődből és szeretkezik a feleségeddel.

2009. márc. 4. 21:00
 14/18 anonim ***** válasza:
az utolsonak =)) :))
2009. márc. 5. 09:54
 15/18 anonim ***** válasza:
56%

tegnap 20:50...látod én legalább mondtam h kedves..

tudom képzeld h van olyan munkakör ahol az az alap, de van ahol pedig a magázódás nézne ki hülyén...

de az is k. intelligens ha egy 34 éves itt vitatkozik ezen, állítva a saját hülyeségét, szűk látókörűséggel, begyöpösödött aggyal...hogy őt magázza minden kisgyerek... 5 évvel később meg a kisgyereknek lesz kínos egy 37 évest tegeznie 17 évesen XD

persze hát vannak ilyen ..hogy mondjam...

de a tisztelet se ebben nyilvánul meg..

mondhatom azt is h nyald ki a seggem és nyalja ki a seggem !!! ( ja nem pont te nehogy emiatt is engem vegyél elő )

az én nagyim mikor élt, és 70es éveit járta se szerette ha magázták 40 esek is akár....

itt az intelligencia hogy megtaláld hogy kivel lehet kivel nem..

azt meg ne mond h egy butikban nem néz ki hülyén egykorúak között a magázódás vagy szórakozóhelyen...

nem ragozom

2009. márc. 5. 11:23
 16/18 anonim ***** válasza:
100%

Én eleve nem értem ezt a magázódást, hiszen valakinek tegezve is meg lehet adni a tiszteletet.

Na, egyébként küldtem én már el őgy valakit a sunyiba magázódva.... (a pasas meg akart tapizni, én akkor voltam 20, a manus meg kb. 45).

Én a lányaim barátnőinek is mondtam, hogy tegezzenek nyugodtan.

Itt neten meg álatlános a tegeződés. Egyszerűbb fogalmazni is :)

tetszett a magánnyomozós vicc :)

2009. márc. 5. 13:31
 17/18 anonim ***** válasza:
83%

Üdvözlöm!

Ez egy elég érdekes kérdés. Valószínüleg azért tegezzük le a másikat interneten keresztül cseverészve, mert nem tudjuk az élet korát és azt hisszük annyi idős mint mi. Meg talán azért is, mert tegeződve könnyebb leírni a gondolatainkat, érzéseinket, semmint magázódva küszködve a szavakkal. Végül is nem nehezebb (legalább is nekem) így írni, de persze én is szívesebben írok tegeződve. (ezt a hozzászólásom, direkt írtam magázódva)

2009. márc. 5. 20:14
 18/18 anonim ***** válasza:

Nemcsak a neten tegeződünk, kezicsókolom, hanem mindenhol. Engem ez sajnos eléggé irritál, mert 50 vagyok, és úgy tanultam, úgy nőttem fel, úgy éltem le az életem nagyobb részét, hogy a tegezést csak bizalmas, vagy baráti, vagy közeli rokoni kapcsolatban használjuk, illetve a fiatalok közötti érintkezésben. (Érdekes, a munkahelyemen valahogy természetesen tegeződünk midenkivel, olyan kollégákkal is, akikkel csak folyosóról ismerjük egymást.) Ha más helyzetben tegezi le egyik ember a másikat, az jobb esetben csak sértő vagy leereszkedő, rosszabb esetben megalázó. Bunkóság, a tiszteletlenség jele.

Amikor bemegyek egy boltba, és a huszonéves eladó letegez, annál már csak az rosszabb, ha nem veszi észre, hogy én következetesen magázom, és nem vált.

Néha azt gondolom, hogy változik a világ, és hozzá kell szoknom ehhez is; az egymás közötti érintkezés nyelve, és egyáltalán a magyar nyelv is sokat változott az idők során. Ha az új generáció nem tartja szépnek, követendőnek, elfogadhatónak az elődök választékos nyelvhasználatát és kifejezésmódját, hát jöjjön, aminek jönnie kell.

(Észreveszi még rajtam kívük valaki, az elharapódzó "nem megengedhető", "nem belátható", "nem kimutatható" magyartalan formulákat?)

2009. márc. 7. 10:22
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!