Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Milyen tulajdonságokkal kell...

Milyen tulajdonságokkal kell rendelkeznie egy "igaz magyarnak"?

Figyelt kérdés
Tudom, hogy rengeteg vita volt már az "igaz magyar" kifejezéssel kapcsolatban, de véleményetek szerint a jövő nemzedékének, ha igaz magyarrá akar válni, milyennek kell lennie? Csak a belsőről van szó, a külső tulajdonságokat hagyjuk. Ez most nem egy übermensch kérdés, csak szeretném meghatározni végre.
2011. ápr. 18. 13:10
1 2 3 4
 11/34 anonim ***** válasza:
81%

"Szerintem a magyar nép hatalmas nép. Tényleg nagyszerű (lenne, ha hagynák)."

Minden nép nagyszerű a maga módján, de egyik sem különb a többinél. Ezt kéne végre megtanulni.

"Még annyit, hogy én nagyon szívesen olvasom más népek történelmét, akár az adott ország egy fiának írását, akár más nemzetiségű történész véleményét."

Detto

2011. ápr. 18. 13:50
 12/34 A kérdező kommentje:
Én csak 1x jártam külföldön, így a többi népet nem ismerem. Mi is tettünk rosszat másokkal, más itt tett nekünk rosszat. Ezt elfogadom, és nem is becsülöm le a többi népet, csak engem a magyarok érdekelnek, és azt szeretném, ha a magyarság még dicsőségesebb lenne. Persze ehhez tenni kell, de én csak úgy tudok beszélni az országunkról, mintha a legdicsőségesebb lenne a világon. Persze ez nem beképzeltség, hanem inkább túlzott ragaszkodás, szeretet. Ami szerintem azért megbocsátható.
2011. ápr. 18. 14:03
 13/34 anonim ***** válasza:

"Mi is tettünk rosszat másokkal, más itt tett nekünk rosszat. Ezt elfogadom, és nem is becsülöm le a többi népet, csak engem a magyarok érdekelnek, és azt szeretném, ha a magyarság még dicsőségesebb lenne. "

Ez így van jól.

Semmi baj nincs vele, amíg ezt nem más nép kárára akarod elérni. (Ez alatt azt értem, hogy más nép "jogait" sérted. Tehát pl. az etnikailag színmagyar területek visszacsatolása nem a szlovákság, románság stb. kárára való cselekedet.)

"de én csak úgy tudok beszélni az országunkról, mintha a legdicsőségesebb lenne a világon."

Ezzel én nem értek egyet.

Mármint, elfogadom, hogy te így gondolod, de ez, ilyen formában nem igaz.

Te így érzed, én is így érzem, de ettől még a magyar nép semmivel nem jobb az összes többinél. Viszont nem is rosszabb. Minden nép egyenlő. A különbözőséget csak a földrajzi adottságok és a közös múlt pozitív, vagy épp negatív tapasztalatai adják.

Nagyok vagyunk és dicsők. Igen. De nem nagyobbak és nem magasztosabbak, mint bármelyik másik nép ezen a világon.

Ezzel természetesen az nem áll ellentétben, hogy te a világért sem hagynád el Magyarországot, nem vennél fel más nemzetiséget stb. Ez a te egyéni álláspontod, ami becsülendő. De emellett el kell fogadnod, hogy mindezek ellenére semmivel nem vagy jobb, mint egy német, egy olasz, egy francia, egy angol, vagy, ne adj Isten, egy román, egy szlovák, vagy egy szerb.

2011. ápr. 18. 14:09
 14/34 A kérdező kommentje:

"semmivel nem vagy jobb, mint egy német, egy olasz,"

Oké, nem mondtam, hogy nemzettség alapján ítélem meg az embereket, a tettek számítanak. Az is rossz, amikor a jelenben egy országot a több évtizeddel/évszázaddal ezelőtt elkövetett dolgai alapján ítélnek meg.

"Te így érzed, én is így érzem, de ettől még a magyar nép semmivel nem jobb az összes többinél."

Elfogadom.

2011. ápr. 18. 14:26
 15/34 anonim ***** válasza:
Akkor egyet értünk.
2011. ápr. 18. 14:31
 16/34 anonim ***** válasza:

"Az is rossz, amikor a jelenben egy országot a több évtizeddel/évszázaddal ezelőtt elkövetett dolgai alapján ítélnek meg."

Mert Magyarorszagot milyen rossz alapjan itelik meg? Ezt csak bekepzeled magadnak. Semmilyen ellen erzes nincs az orszaggal kapcsolatban kulfoldon tortenelmi okok miatt (kiveve ha a szomszed orszagokba mesz, de az adok-kapok modon mukodo, kolcsonos csesztetes, ami egyebkent a vilagon szinte minden orszag problemaja a szomszedaival). En kulfoldon elek. Sokan nem tudnak semmit itt Magyarorszagrol ha meg igen, akkor sem a rosszat. Nincs olyan, hogy igaz magyar. Ez ilyen nacionalista szoveg, ami csak gyulolkodest, diszkriminaciot szul. Amint kimondod egy magyar allampolgarra, hogy o nem igaz magyar, elindul a lavina. Tul idealisztikusan gondolkodsz.

2011. ápr. 18. 14:50
 17/34 A kérdező kommentje:

14:50 veled nem értek egyet. Nem Magyarországra értettem. Itthon hallottam olyat, hogy egy másik országot a jelenben leszóltak amiért x évvel ezelőtt az akkori kormány/nép ezt+azt tett.

Mi a bántó az igaz magyarban? Melyik szó? Én csak szeretnék kapni egy meghatározást, amely sok embernek útmutató lehet, hogyan is kellene élnünk. Én ezt szeretettel és lelkesedéssel kérdezem. Nem tudom pontosan mit jelent "igaz magyarnak" lenni, csak érzem, s emiatt nem tudom leírni. Ezért kérem, hogy mondjátok el. Szerintem nem uszítás az, ha elképzelünk egy nagyszerű nemzeti alakot, s megpróbálunk hozzá hasonlóan élni, igaz magyarként. Én ezt segítség gyanánt gondoltam, hogy az országunk felemelkedését szolgáljam.

Jézusnak van 10 parancsolata, az egyik, hogy ne lopj. Erre visszakérdezhet valaki, ha a családomnak lopok, akkor én már rossz ember vagyok és Isten kitagad? Persze, hogy nem. Lehetsz jó ember, ha a 10 parancsolatot nem tartod be, lehetsz nagyszerű magyar állampolgár, ha az előbb írt kommenteknek csak a fele, vagy még az sem jellemző rád. De szerintem kell egyfajta iránymutatás, egy közös pont amely felé terelhetjük a gyermekeinket, így szerintem megalakulhat végre az egységes magyar nép. Remélem, hogy másnak is tetszik a gondolatom. :)

2011. ápr. 18. 15:22
 18/34 anonim ***** válasza:
Azt nem erted, hogy a nemzeti alapon valo megkulonboztetes gyulolkodeshez vezet. A 10 parancsolatot nemzetisegtol fuggetlenul be lehet es be kellene tartani. Nem magyar sajatossag ez. Inkabb utazz, jard be a vilagot, hogy legyen pontosabb keped arrol, hogy milyen a kulfoldi ember. Azt fogod tapasztalni, hogy olyan, mint a magyar, nem sok a kulonbseg, igy feleslegesek az olyan megkulonboztetesek, mint az "igaz magyar".
2011. ápr. 18. 15:25
 19/34 anonim ***** válasza:

elméletileg?

magyar termék vásárlása, állattartás, hazaszerető, érdekli mi van az országgal, szeretettel irányul a nemzete iránt.

igazából..?

legyél bunkó, anyázz, utáld a cigányokat, egyél zsíroskenyeret.

2011. ápr. 18. 15:29
 20/34 A kérdező kommentje:
Az első és legfontosabb, hogy a felnőtteknek a normális viselkedést kellene megtanítaniuk a gyerkőcöknek, minden más tanulása csak ezután következhetne. Szerintem.
2011. ápr. 18. 15:30
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!