Miért ilyen neveletlenek a fiatal fiúk, de még sokszor a férfiak is, hogy nem adják át a helyüket egy nőnek?
Figyelt kérdés
Pl buszon,villamoson. Nemcsak idősnek,betegnek,kisgyerekesnek kell ám átadni a helyet! Ezt nagyon rosszul tudják! Nőknek is illik,kortól függetlenül. Taknyos kamasz ott ül elterpeszkedve,én meg felette kapaszkodok,minden fékezésnél majd elesek,mert tömve vagyunk,ő meg bámul ki az ablakon. Igenis régebben egy fiú nem hagyta volna,hogy egy lány/nő álljon. Nagyon kiakadtam ma. 25/L2011. ápr. 15. 11:22
21/39 A kérdező kommentje:
Nem,nem kell kitalálni a gondolataimat,mert ez magadtól tudnod kellene,amennyiben hímnemű vagy. Neveletlen,vad világ,ahol a nőkkel így beszélnek és viselkednek. Bármilyen fiatal is vagyok,engem még illemre tanítottak,nem úgy,mint ezt a tisztelt közönséget. Szerintem akinek szégyellni kell most magát,az nem én vagyok... De mit is várhatnék,hiszen még a kismamákkal is így viselkednek. Én is leszek kismama,és látom,mi vár rám. A nő nem gyengébb,a terhesség nem betegség,a beteg miért nem maradt otthon,a nyugdíjas miért most merészel jönni-nem veszitek észre,hogy ezerféle kifogást gyártotok,csak hogy ne kelljen tudomást venni a másikról? Innen már csak egy lépés az utcán fekvő haldoklóra azt mondani,hogy 'biztos részeg',és elmenni mellette. Vessetek meg,de én UNDORODOM ettől!
2011. ápr. 15. 15:51
22/39 anonim válasza:
nagyon szép a kifakadásod, de még mindíg nem értem, hogy egy félfinak miért kéne átadni a helyet a buszon egy egészséges 25 éves lánynak. Még én se várom el,hogy átadják.
44 éve nő
23/39 A kérdező kommentje:
Azoknak mondom,akik azt ajánlgatják nekem,hogy szóljak: Hogy lehet az,hogy nem vagyok múzeumi darab,mégis tudom azt,hogy SZÉGYEN,ha valakire rá kell szólni,mert neveletlen,és nem veszi észre magát. Pl. ha én szólnék,hogy figyelj már,pasi létedre te ülsz,én állok,azzal őt megaláznám és szégyenbe hoznám,mert magától kéne tudnia ezt,ezért nem szólok rá,hátha észreveszi magát. Ti a holdról jöttetek,hogy ezt nem tudjátok? Netán ha rátok szólnak,még csak el se szégyellitek magatokat,mert azt se tudjátok,miért kell?
2011. ápr. 15. 15:59
24/39 A kérdező kommentje:
Kedves 44 éves nő! Mert így illik. Akkor az ajtónál se engedjenek előre? Mindkettő nőkre vonatkozó illemszabály. Szép,hogy ezt nekem kell elmagyaráznom neked... A gyerekeidet hogy tanítod? Nyilván arra nem lehet,amit magad se tudsz.
2011. ápr. 15. 16:04
25/39 anonim válasza:
Te és az illem? Hisztis p!csa.
26/39 anonim válasza:
Hát akkor elég a finomkodásból. Beképzelt idióta vagy, azt hiszed, hogy te szartad a spanyolviaszt, elvárod, hogy mindenhova ahova mész leterítsék a vörös szőnyeget. Trónszéket nem kérsz a villamosra? Esetleg egy limuzint, ami mindenhova furikáz? Miért nem vagy képes szólni, hogy le akarsz ülni? Miért várod el, hogy mindenki azt lesse utazás közben, hogy most éppen ki áll? Ki vagy te? Térjünk vissza a régi rendszerbe? Rendben, add vissza a szavazójogodat rögtön, irány a mosoda és a varroda, ha ez kell neked azért cserébe, hogy bérelt helyed legyen a villamoson. Igazad van, udvariatlan az a kamasz, aki nem adja át a helyét, de te sem vagy sokkal jobb, amikor semmi bajod nincs azon kívűl, hogy nőnek születtél és mégis órákkal később is képes vagy háborogni az interneten a mai fiatalság botrányos viselkedésén. Már mondtam neked, olyan vagy mint egy 80 éves öregasszony, és csodálom azt a férfit, aki el fog viselni téged, ha már kismama szeretnél lenni.
27/39 anonim válasza:
És még illemről beszélsz, hihetetlen. Közöd nincs hozzá, elárulom. Nem úgy szólítunk meg valakit, hogy "bmeg hogy képzeled, hogy pasi létedre ülsz", esetleg "elnézést, leülhetek, mert fáradt vagyok". Illemtan? Mit papolsz?
28/39 A kérdező kommentje:
Mondom,mint az állatok. Büszke lehet mindegyikőtökre szegény édesanyátok. Taknyosok.
2011. ápr. 15. 16:12
29/39 anonim válasza:
El ne ismerd, hogy nincs igazad, csorba esne női büszkeségeden.
30/39 anonim válasza:
tehát 25 évesen letaknyosozol,a gyerekeimet szidod.és te beszélsz illemről.
szeretnélek felvilágosítani, hogy fogalmad sincs az illendő viselkedésről. És annak csak egy elhanyagolható része lenne, hogy átadjuk a heylünket annak aki jobban rászorul. Az intelligens, jólnevelt viselkedés ennéljóval több. És az írásod alapján ehhez neked semmi közöd.
(esetleg sajnálhatnám a szüleidet, hogy ilyen bunkó, szűklátókörű gyerekük van)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!