Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Miért ilyen neveletlenek a...

Miért ilyen neveletlenek a fiatal fiúk, de még sokszor a férfiak is, hogy nem adják át a helyüket egy nőnek?

Figyelt kérdés
Pl buszon,villamoson. Nemcsak idősnek,betegnek,kisgyerekesnek kell ám átadni a helyet! Ezt nagyon rosszul tudják! Nőknek is illik,kortól függetlenül. Taknyos kamasz ott ül elterpeszkedve,én meg felette kapaszkodok,minden fékezésnél majd elesek,mert tömve vagyunk,ő meg bámul ki az ablakon. Igenis régebben egy fiú nem hagyta volna,hogy egy lány/nő álljon. Nagyon kiakadtam ma. 25/L
2011. ápr. 15. 11:22
1 2 3 4
 1/39 anonim ***** válasza:
100%

én már 20évvel régebben élek mint te, de soha nem kellett átadni a helyt csak azért mert nő vagyok,és soha nem is adták át egy 25 éves lánynak. Zavarna is,ha felugrálnának. Szerinted egy nőmiért tud kevésbé állni mint egy férfi?

Ilyen hülyeséget

2011. ápr. 15. 11:28
 2/39 anonim ***** válasza:
88%
Hát nem tudom.. én 24 éves nőként nem várom ezt el, hogy egy fiú/férfi fölpattanjon, mert nekem nem jutott hely. Maximum, akkor szoktam én is kicsit furcsán nézni, ha netán fölszabadul egy hely, és előttem levágja magát egy fiatalember, mikor látja, hogy én is leszerettem volna ülni, ugyanígy, ha elém vág, mikor előrébb állok, és föl szeretnék szállni a buszra/villamosra. Ha ő van előrébb, de előreenged, kifejezetten örülök.:-)
2011. ápr. 15. 11:32
 3/39 anonim ***** válasza:
61%
Szerintem a fiatalok tudatába ez már úgy épült be, hogy fölösleges, nem természetes. Én lányként szoktam a kamasz fiúk mellett felkelni, és a helyemre engedni idős nénit/bácsit, vagy terhes, esetleg törött lábú, mankós fiatalt. Inkább én álljak, mint ők, viszont ha én nem adom át a helyem, valószínűleg csak az idősebb korosztálynak jut eszébe ugyanez, a kamaszoknak nem! Én nem várom el, hogy nekem átadják a helyet, viszont attól nagyon is nyílik a bicska a zsebemben, amikor egy olyan néni szál fel, aki állni alig bír, vagy egy fáradt kismama, és még csak a fülük botját sem mozdítják legtöbben... Sőőt... mondok jobbat, nekem egyetemen van egy olyan lány csoporttársam, aki közölte, hogy a köcsög nyugdíjasok ne csúcsforgalomban akarjanak már utazni, és még el is várják, hogy átadjuk a helyünket, hát ő biztos nem fogja... neki egyenesen behúztam volna egyet legszívesebben! 20/L
2011. ápr. 15. 11:32
 4/39 anonim ***** válasza:
92%

Na ne viccelj már, egy huszonöt éves nőnek nehogymár fel kelljen pattannia mindenkinek. Hihetetlen, hogy ezt elvárod. Kirepülsz az ablakon? A taknyos kamasz kirepülhet? Ő nem ember? Ha nagyon nem tudsz állni, akkor szépen szólsz neki, hogy "elnézést, leülhetnék mert nagyon fáradt vagyok". Ha nemet mond, akkor jogosan háboroghatnál.

Egyébként sajnállak, hogy 25 évesen úgy viselkedsz, mint egy begyöpösödött 80 éves öregnéni.

2011. ápr. 15. 11:34
 5/39 anonim ***** válasza:
92%
Hozzáteszem, időseknek és terheseknek természetesen át kell adni a helyet. Ha véletlenül nem veszi észre valaki, hogy felszállt egy idős, akkor tessék szólni. Van szánk, használjuk.
2011. ápr. 15. 11:36
 6/39 anonim ***** válasza:
89%
Én 20 hetes terhesen végigálltam 40 km-es utat a buszon. Egyszer meg az 5 éves fiammal utaztunk szintén 40 km-t, hányt is nem bírja az utazást, az utolsó 10 km-en felszállt egy 50 éves ffi, aki naponta utazik munkába és belénk kötött, hogy miért foglalja az a gyerek a helyet, vegyem az ölembe.
2011. ápr. 15. 11:38
 7/39 anonim ***** válasza:
55%
Az 11:32-es hozzászóló kapcsán eszembe jutott, egy hasonló eset.. én azon akadtam ki, mikor utaztam a villamoson (álltam), elég sok hely volt, míg nem megálltunk egy gimnázium előtti megállóban (pár méter van intézmény és a villamosmegálló között), a nyikhaj hülye gyerekek fölszabadultak a villamosra, és mindegyik letette rögtön a seggét, elfogyott az összes hely. Egy idős pár is fölszállt utolsók között, néztek körbe, és nem adta át senki(!) a helyét. Pedig a nagy részen ezek a hülye kis kamaszok ültek, akik valószínűleg egész eddig a suliban is csak görnyedtek. Nagyon felháborító volt!
2011. ápr. 15. 11:39
 8/39 gr. Shadow ***** válasza:
68%

Érdekes a kérdésed! 25 évesen nem tudsz állni?

Ha valaki öreg, beteg, vagy láthatóan terhes természetesen illik átadni a helyet de nehogy te várd már el!

Gondolom az egyenjogúsági mozgalomnak is oszlopos tagja vagy, tehát nesze neked egyenjogúság!

2011. ápr. 15. 11:53
 9/39 anonim ***** válasza:
100%

Ez nem így van ahogy mondod. Az egy dolog hogy 25 évesvagy.. időseknek, és kisgyerekeseknek kell átadni...nehogymár felháborodjál mert jaj te 25 évesvagy... majd ha leszel 60 éves, akkor kiakadhatsz.. a nagymamám 70éves elmult és nem háborodik fel ha nem adják át a helyet. mindenki ugyanugy megveszi a bérletet meg a jegyet mint te. kifizetik a jegyüket ezzel a helyet fizetik. abban az esetben háborodhatnál még esetleg fel, ha valaki a kis táskáját maga mellé tenné és igy a helyet foglalná. amugy nem...

és mondhatod tőlem hogy "szaros létedre ne ugass bele" de ez igy igaz amit mondok.. és csak ugy megsúgom, hogy én pl bármelyik pillanatban elájulhatok akárhol is vagyok, és nem ugatok ha nem adják a helyet át hogy ne koppannyakakkorát. pedig párszor megkérdeztem egy egy embertől hogy le-e ülhetek, de "nem" volt a válasz.de nem akadtam ki..

15/L

2011. ápr. 15. 12:00
 10/39 anonim ***** válasza:
90%

Nem épp úgy van az, hogy a kérdés kiírója "korlátolt", van valami abban, amit ír. Én apukámon keresztül ismerek egy olyan "világot", ami vagy eltűnt mára, vagy régebb sem volt, illetve csak kevesen voltak részei. Ebben a "más világban" (höhö) a nőket gyengébbként kezelik -mint ahogyan azok is vagyunk fizikailag-, és bizony, ha egy ülőhely van, azt a nőnemű kapja, hacsak a férfinak nincs valamilyen baja. így történik meg, hogy a 60 éves apummal 23 évesen erősködnöm kell, hogy de, ő üljön le, ő meg nagyon nehezen adja be a derekát, vagy ha ketten megyünk valahova, ő mindig a járda út felőli részén megy, hogy "védjen", ő legyen a forgalom felől. Ennek az egésznek gyakorlati haszna nemigen van, de annyira jólesik, hogy néha én vagyok a "kis elesett, aki védelemre szorul":). Attól teljesen függetlenül, hogy szeretem, ha egyenrangúnak kezelnek, nem vagyok az a törékeny nő típus.

Azzal viszont nem értek egyet, hogy ez kötelessége lenne a férfiaknak...vagy a nőknek...persze, ha nem indokolt a dolog (10 évvel fiatalabb, de látod, h mindjárt elájul, ha még állnia kell:), sok csomag, kor stb.)

2011. ápr. 15. 12:14
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!