Miért ilyen neveletlenek a fiatal fiúk, de még sokszor a
férfiak is, hogy nem adják át a helyüket egy nőnek?
Figyelt kérdés
Pl buszon,villamoson. Nemcsak idősnek,betegnek,kisgyerekesnek kell ám átadni a helyet! Ezt nagyon rosszul tudják! Nőknek is illik,kortól függetlenül. Taknyos kamasz ott ül elterpeszkedve,én meg felette kapaszkodok,minden fékezésnél majd elesek,mert tömve vagyunk,ő meg bámul ki az ablakon. Igenis régebben egy fiú nem hagyta volna,hogy egy lány/nő álljon. Nagyon kiakadtam ma. 25/L
En mindig atadom a helyet az idosebbeknek...csak az bosszant hogy neha figyelem az idos embereket, hogy mikor felszalnak a buszra peldaul, eszeveszedtem szaladnak hogy kapjanak helyet, kesz rohejes...annyira kuzdenek
2011. ápr. 15. 12:19
12/39 anonim válasza:
Ti akartatok egyenjoguságot. :D
Már lassan nekünk férfiaknak kell tüntentni, hogy ugyan annyi jogunk legyen mint nektek. :D Csak azért mert valaki lány nem adom át a helyem.
Persze ha terhes, idös, töröt lábú vagy hasonló, akkor átadom. :)
19/F
2011. ápr. 15. 12:22
13/39 anonim válasza:
Én 20 éves lány vagyok, 5-ször műtötték a lábam, gyakran meg is fájdul, de a büdös életben nem jutott eszembe, hogy egy srácnak át kéne adni a helyét nekem. Miért tegye? Ő kevesebb, mint én? Ha már a nők olyan nagy egyenjogúságot akarnak, viseljék, mondom ezt nő létemre.
2011. ápr. 15. 12:25
14/39 anonim válasza:
Én nem is fogadnám el a felkínált helyet! Engem senki ne tekintsen gyengébbnek vagy esendőbbnek, csak azért, mert nő vagyok. Szép-szép ez az udvariassági gesztus, csak épp abban a korban gyökerezik, amikor a nők másodrangú állampolgároknak számítottak. Persze ízlés dolga, kinek mi jön be, de engem személyként, emberként kezeljenek, ne nőként.
2011. ápr. 15. 12:51
15/39 anonim válasza:
Természetesen illik átadni a helyet bárkinek is, legyen terhes, idős (nekik mondjuk kötelező is valamilyen szinten), férfi, nő. De elvárni ezt valakitől legalább akkora bunkóság, mint nem átadni. Ki vagy te, kérdező? Milyen jogon követeled bárkitől is a helyet? És miért derogál neked szólni, hogy szeretnél leülni? Ja hogy neked találják ki a gondolataidat...
2011. ápr. 15. 12:54
16/39 anonim válasza:
25 évesen isten bizony idegesítőbb vagy, mint az öregek. Álljál csak.
Én az öregek között is megválogatom, kinek adom át a helyem, aki pl odajön helyért kuncsorogni, mikor máshol van hely, elküldöm oda, ahová való.
2011. ápr. 15. 12:58
17/39 anonim válasza:
Legdurvább élményem mikor az NST után mentem haza a kórházból és miután pénteken volt a vizsgálat a busz tele volt fiatalokkal. Végigálltam a majd órás utat 37 hetes terhesen mert egy se volt képes átadni a helyet. A végén már attól féltem megszülök olyan rosszul voltam.
2011. ápr. 15. 13:01
18/39 anonim válasza:
Utolsó: eszedbe nem jutott volna szólni, hogy elnézést, le szeretnék ülni, mert ez és ez van, ugye?
2011. ápr. 15. 13:05
19/39 anonim válasza:
A helyem mellé ne adjak még egy tál sült krumplit? Komolyan mondom nem értem, hogy egyesek mi a frászt képzelnek magukról. 25 éves nő létedre van képed másokat bunkónak hívni, mert merészelnek a helyükön maradni? Kész röhej. Jól is néznénk ki ha csak a nők ülnének a buszon. Nem igaz hogy nem tudsz megállni a lábaidon.
Mellesleg, ti akartatok egyenjogúságot, hát tessék.
2011. ápr. 15. 13:46
20/39 anonim válasza:
25 éves nőnek átadni a helyet???érdekes....az alap hogy öregnek,betegnek,terhes nőnek átadom a helyem....de csak azért mert valaki nő ,ráadásul 25 éves.....
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!