Neha ugy gondolkodom mint a "nagymamam" megis ugy erzem helyes, velemenyetek?
szoval: 18 eves vagyok. Nem vagyok sem csunya sem agybajos:P
Komolyra forditva. Zavar engem ez a vilag. a sok zullott tizenakarhany eves kissrac, kiscsaj.
Multkor az osztalyommal elmentunk egy diszkoba (en csak muszajbol mentem be) es csak neztem szet, es egyfajta szanalom (lehet nem ez a legjobb szo) fogott el...latni azt, hogy valakinek a pia meg a "csajozas" a fontos ebben a korban, nem a tanulas. Mi lesz ezekbol az emberekbol? tettem fel a kerdest magamban? ha most ez van, mit csinal kesobb? 14-15 evesen reszegre issza magat hetkoznak, mikozben masnap suli. Hol vannak az ilyennek a szulei? :( igazan elszomorit...
Pedig mondom, nem vagyok begyepesedve, csak egyszeruen nem kivankozok ilyen legkorbe. Ha van egy jo koncert oda elmegyek, vagy egy szinvonalasabb "valami" buliba is akar. Parom is van, es "szentikenek" sem vallom magam, igazan kiharcoltam a "felnottevelasomat", de nem igy, mindig tudtam mi a jo...
nemtudom neha, jo vagy rossz, hogy igy gondolom...
bele sem akarok gondolkodni, mi lesz mire a gyerekeink kerulnek ide:(
Nem érzed úgy, hogy előítéletes vagy és átlagolsz?
Kicsit hamisnak érzem a mondanivalódat, ne haragudj.
Most nem is szenteskedésről van szó, vagy a mondanivalódról: hisz tényleg borzalmasak a 'mai fiatalok', de szerintem ebbe azért jobban is belelehet gondolni. Nem mindenki ilyen. Engem speciel az borít ki, hogy mindenki ugyanúgy akar kinézni... pedig ez csak egy töredéke az egésznek: mégsem értem, miért jó birkának lenni, és beleolvadni a nagy tömegbe, egyszerűen nem értem. Iszonyatosan szánalmas, hogy ennyire felületesek... hogy ... semmin nem gondolkoznak el! Csak élnek. Engem ezek idegesítenek. A tanulás meg a pia szerintem absz. magánügy, hisz miért zavar téged, ha ő előző este leissza magát másnap meg (jó esetben) igencsak másnaposan megy majd be? Ez csakis az ő dolga, szabad akarata. Ahogy az is, hogy nem tanul. Az ő élete. A szülei pedig.. hát igen, gondolj csak bele, nagyon meghatározó a gyerekkor, akárcsak a nevelés! Valószínűleg abban is van már valami, ha a szüleit is pont ennyire érdekli az egész. Egyébként, ezzel kapcsolatban is azt gondolom, hogy 16-18 évesen már lehetne annyi esze valakinek, hogy legalább odáig eljut, hogy végiggondolja az életét; ki akar lenni, mit akar csinálni, milyen életet szeretne. És eldönti, hogy ezért tesz-e vagy sem.
Sszóval, röviden ennyi, ha valami sértőt mondtam, ne haragudj, csak a gondolkozásra akartam kitérni! Egyre kevesebben mennek bele 'mélyebb beszélgetésekbe' saját magukkal!
NEm bantottal meg.
Mar bocsi nem akartam altalanositani...
es a birkaszellem is idegesit, meg hogy milyen hamar fel aakrnak noni...
Nem szenteskedek es nem azert irtam ki a kerdest, hogy "magasztaljam" magamat, vagy hogy elmondjam en milyen jol latom a vilagot, ne erts felre. Csak a velemenyekre voltam kivancsi.
Amugy igen, szoktam "beszelni" magammal...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!