Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Miért szidják annyian az au...

Miért szidják annyian az au pair munkát?

Figyelt kérdés
Sok ezzel kapcsolatos kérdésnél olvastam, hogy ez milyen csicska munka meg olcsó rabszolga munka, nem éri meg azért a pénzért stb. De ha belegondolunk, egy átlag au pair fizetés olyan 60-70 ezer forintnak felel meg, vagy még több. Emellett ad a család szállást, kaját, sokszor még a telefont és az utazást is fizetik, tehát ez a pénz már arra megy el, amire csak akarod. Itthon meg vannak emberek nem is kevesen, akik mindent ebből a 60-70 ezerből fizetnek, rezsit, ételt, albérletet stb. Akkor mégis mi a csicska munka az au pairkedésben?
2011. ápr. 12. 14:51
 1/10 anonim ***** válasza:
81%
Szerintem az au-pairkedes nagyon jo, mikor valaki fiatal es lasson vilagot, keressen penzt es kozben gyerekekkel is foglalkozik, megtanul veluk banni. Nem mondanam, hogy csicska munka, de tenyleg elegge szolga szerep, hisz azt csinalja az illeto, amit mondanak neki es ilyen fiatal embereknek valo munka ez, nem 40 evesnek. Nekem olyan diakmunka kategoria. Nem csicska munka, de nem is olyan, mint kozepvezetonek lenni egy cegnel.
2011. ápr. 12. 16:42
 2/10 anonim ***** válasza:

Ezt a blogot egy magyar csaj írja, aki Németországban dolgozik au-pairként. Leírja az igazságot, mit is kell csinálni, neki kell az egész életüket vezetni szinte. Olvasgasd, én is ebből jöttem rá, hogy milyen is ez. Persze ez csak egy lány, és egy család, lehet ennél jobb is és rosszabb is.

[link]

2011. ápr. 12. 17:50
 3/10 anonim ***** válasza:
Egy kicsit a màsik oldalról...30 èves magyar pàr vagyunk Nèmeto.ban. Suliidőm alatt èn is voltam au pair,babysitter...stb, most megfordult a helyzet, van egy kislànyunk,ès a hülye munkaidőbeosztàsunk miatt, au-pairt szeretnènk. Màr volt több babysitterünk,de teljesen megbìzhatatlanok,sokszor önhibàjukon kívül, pl nem èrnek időbe ide (ők is dolgoznak màshol),emiatt mi kèsünk a melóból, vagy hiàba van 2 babysitter, mègis nincs hèt,hogy ne legyen gond abból,hogy èpp nem tudnak jönni valami miatt. Emiatt iszonyù sok stresszünk van, ezèrt gondoltunk au pairre,mert az biztonsàgot nyújtana. De! Nehèz ügy nekünk is,hogy befogadjunk valakit az èletünkbe, szinte megszűnjön a magànèletünk, mert ugye velünk lakik egy idegen,aki szinte olyan,mintha mègegy gyerekünk lenne, el kell tartani, gondoskodni róla...stb. Ràadàsul többe is kerül mint a babysitter. Pedig csak heti 4-5 estèről van szó, össz max 20óra/hèt, nem 35-40,ami màs csalàdoknàl van. Nyelvsulit is tudnànk intèzni, intenzìvet (napi 4òra), nemùgy mint màshol, hogy heti 1x megy nyelvsuliba az au pair. Remèlem szerencsènk lesz, ès kifogunk valakit,akivel jól ki tudunk jönni, meg aki èrtèkelnè, hogy 0nyelvvel is jöhet, mert ugye magyarok vagyunk, ès sok ideje lenne a sulira.
2011. ápr. 15. 01:26
 4/10 anonim ***** válasza:

utolsó,még mindig kerestek au pairt?

22L

2011. ápr. 25. 09:31
 5/10 anonim ***** válasza:
100%

Nem 60-70 ezret kapnak, hanem 100-120-at és ezért általában nem 40 órát kell dolgozni, hanem kevesebbet. És igen ezt mind magadra költheted, nem kell se albérletet, se rezsit, se kaját, se internet előfizetést venni belőle. Szerintem megéri, mert közben még nyelvet is tanulsz, ami itthon több tízezerbe vagy inkább százezerbe kerülne. Azért csicska munka, mert megmondják mit tegyél...de most melyik munkahelyen nem mondják meg? Főleg ha fiatal vagy, nyilván nem középvezetőként fogsz indítani az első munkahelyeden...

Olyan szempontból olcsó munka, h a munkaadónak tényleg olcsó, mert ezek a családok pár nap alatt megkeresik a te havi béred, viszonyt magyar viszonylatban ez nem rossz pénz, de még úgy sem az, hogyha megnézed az ottani minimálbért és levonod a költségeket (lakás, étel), akkor rájössz, hogy ugyanott vagy vele és mindezért 40 órát robotoltál mondjuk egy gyárban vagy épp mosogattál! Szerintem egy fiatal lánynak ez nagyon jó lehetőség és ha jó családot fogsz ki egyáltalán nem csicska munka. Amúgy meg sztem már csak azért sem az, mert ha egyedül laksz ott is kell takarítani vagy főzni ugyanúgy, csak épp azért nem fizet neked senki, hanem ingyen csinálod...ami plusz hozzájön az a gyerekekkel való foglalkozás, de ha valaki szereti őket, akkor ez nem lehet probléma.

2011. júl. 7. 21:16
 6/10 anonim ***** válasza:

kedves utolsó válaszoló! Az au-paires oldalakon meg lehet nézni, melyik országban mennyi a fizetése az au-paireknek, ez nem családfüggő, hanem országfüggő. Németben 250 euro a havi bér, úgy olvastam Belgiumban, Svájcban több egy kicsit.

Amit meg a válaszodban írtál, hogy pár nap alatt megkeresi a család az Au-pair fizuját, ez kicsit túlzás, mert addig oké, hogy 250 a fizuja, de a nyelvsuli, ellátás, minden egyben kb 5-600 euroba kerül Németben egy Au-pair a családnak, és ez egy német átlagfizu fele, mert az átlagfizu 1000-1200 euro netto, jobb szakmákkal, nem átlagosokkal persze jobb a fizu, olyan 2ezer netto, többet már csak extra jó melókkal lehet keresni. Mi kint élünk, jobb kicsivel a fizunk mint az átlag, de simán elmondom, miért nem olyan jó az a "sok" fizu. Enyém egyik fele elmegy az albérleti díjra, másik fele az Au-pairre, férjemé egyik fele rezsi, számlák, másik feléből élünk meg kaja. Nem élünk rosszul, mert megélünk, de meggazdagodni, félretenni sokat nem fogunk az tuti. Annak jó, aki egyedül dolgozik külföldön, jó szakmában, és egyedül él. Az ilyenek tudnak spórolni, családosoknak már más. Imádom mikor itthon megkérdezik mennyi a fizum, de azt nem, hogy mire megy el, mert fogalmuk sincs senkinek, ott mi mennyibe kerül általában. Akkor lenne jó világ, ha az ottani fizut itthon költhetném el. Szóval nincs kolbászból a kerítés külföldön sem, azokkal a szakmákkal lehet szuperul keresni, amivel itthon is, úgyhogy tökmindegy. Egyik ismerősöm szuper szakmával Pesten 300 ezer nettot keresett, kiment németbe, ahol a dupláját kapja, de nem él jobban, mint Pesten a feléből, de nem a pénz miatt ment ki.

2011. júl. 14. 14:31
 7/10 anonim ***** válasza:

Néhány országban megvan határozva a minimum, de egyébként családfüggő. Én Angliáról beszéltem elsősorban. Itt lehet a fizetés 60 font vagy 120 hetente, ki mennyit ad...az átlag 70-80. Ezt az egyik szülő 1-2 nap alatt megkeresi, hacsak nem minimálbért keres, márpedig az angolok általában nem annyiért dolgoznak, a minimálbéres munkákat a bevándorlók végzik. Az étel itt nem drága, a vendégszoba meg így is úgy is ott áll nekik. Arról nem is beszélve h egy az óvoda vagy egy nanny óra díja mennyi, ahhoz képest az au apir elég keveset kap, szval nekik nagyon is megéri.

Hogy melyik országban hogy jössz ki fizetésből az más kérdés és szerintem nem is tartozik ide.

2011. aug. 13. 15:13
 8/10 A kérdező kommentje:

Köszi mindenkinek!

Nem értem, mi az, hogy "hogy jövök ki". Fizetik a kaját, a szállást, a rezsimet, sokan még az utazást is, ami zsebpénzt kapok, abból már semmit nem kell kifizetnem. Nem hiszem, hogy valaki havi szinten 60-70 ezer forintokat költ magára az ilyen alapvető dolgokon felül.

2011. aug. 13. 18:27
 9/10 anonim ***** válasza:
én még egy centet se költöttem,amióta itt vagyok.majd esetleg képeslapra valamikor..
2011. aug. 17. 19:02
 10/10 anonim ***** válasza:
Kifoghatsz olyan helyet ahol csicskaként bánnak veled.
2016. ápr. 21. 12:44

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!