Milyen magyar ételek vannak? Ami kifejezetten magyar!
most olvastam valamelyik nap, hogy a gesztenyét a külföldiek (talán a franciák) kiegészítőként használják az ételeik elkészítéséhez. az édes gesztenyepüré hungaricum, máshol nem is ismerik.
ha jól emlékszem, a túrós csuszát sem ismerik máshol, csak pici hazánkban
Pörkölt, gulyás, paprikás krumpli, rakott krumpli, hortobágyi palacsinta, óvári borda, túrós csusza.
Édesség meg: dobos torta, rétes, somlói, krémes.
a gulyás sajnos nem biztos, hogy hungaricum
Ausztriában is ettem gulasch-t, igaz, tiszta magyar fülnek való neve van, de ott sokkal finomabb volt, mint itthon.
nem tartom lehetetlennek, hogy talán hasonló ételt találtak ki az osztrákok, és a magyar neve ragadt rajta
igen
főzelékeket a külföldiek nem szoktak készíteni, mikor meglátják, nem tudják, mi az.
mákot is keveset használnak, vagy semennyit sem.
szia.
A halászlé például kifejezetten hungarikum.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!