Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Nyelvek » Létezik "kiidegel" magyar...

Létezik "kiidegel" magyar ige? Kifejezetten ebben az összetételben, a "ki" igekötővel.

Figyelt kérdés
2010. jún. 12. 21:36
 1/6 anonim ***** válasza:
64%

A 14000 szavas értelmező szótár, helyesírási szótár , szinoníma szótár és idegen szavak szótára... egyikben sincs benne :D:D

Persze egy "engedékenyebb" nyelvész erre azt mondaná, hogy benne van a köztudatban, egyértelmű a jelentése és mind a beszélő, mind a hallgató érti... akkor létező szó :D

2010. jún. 12. 21:40
 2/6 anonim ***** válasza:
75%
szerintem igen, a jelentése kb az, mint a kiborít szónak sztem.
2010. jún. 12. 21:41
 3/6 anonim ***** válasza:
64%
Első: nézd meg, mikor adták ki ezeket a szótárakat. Egy nyelvet nem lehet kőbe vésni. A magyar nyelv több annál a 14000 (egyébként itt szerintem lemaradhatott egy nulla, nem?) szónál, amit az értelmező szótár tartalmaz, és folyamatosan változik is a nyelv. Szavak jelennek meg, vagy kopnak ki, melyikre van szükség, melyikre nincs.
2010. jún. 12. 22:11
 4/6 anonim ***** válasza:
56%
Szerintem letezik, az letezik, amit hasznalunk:) Azt jelenti, mint a kiborit, nagyon felidegesit...
2010. jún. 13. 00:13
 5/6 anonim ***** válasza:
73%

Használjuk, tehát létezik. Nem csak "felbosszant" jelentése van, fogorvosoktól is hallani sokszor: "kiidegelem ezt a fogat".

egy "engedékenyebb" nyelvész

2010. jún. 13. 21:39
 6/6 A kérdező kommentje:
Köszönöm a segítségeket!
2010. jún. 14. 17:18

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!