Hogyan tudtátok otthagyni a barátaitokat, amikor új városba költöztetek?
Sajnos az egyetem és munka miatt kénytelen leszek 2 éven belül Budapestre költözni. Régen évekig igazi vágyam volt a főváros, alig vártam, hogy menekülhessek a nem épp szeretetteli családi légkörből.
De az utóbbi időben egyre jobban megnyíltam és olyan fantasztikus barátokat szereztem, akiket mindennél jobban szeretek. Most már nem igazán szeretnék elköltözni innen (sajnos az én szakmámmal lehetetlen vidéken elhelyezkedni, szóval egyszerűen muszáj mennem), mert megszakad a szívem, ha arra gondolok, hogy kiesek a baráti körömből, nem találkozok velük minden nap vagy minden hétvégén - hiába, nagyon szeretem őket :)
Tudom, hogy lesznek Pesten is új barátaim, és hogy azért még visszajöhetek a városomba meglátogatni őket, mégis nehéz. Ti hogyan "dolgoztátok fel" az elválást?
Ugyanazért mint te: vagyis a megélhetés dominánsabb, mint barátkozni -sajnos a barátok nem tartanak el, másik pedig, ők sem fognak rád várni ellenkező esetben, és ha lesz módjuk-ők is mennek.
Kapcsolatot pedig a mai modern világban sokféleképpen tarthatsz, amíg nem találkoztok élőben...
Nem szabad sokat gondolkozni rajta. Elindulsz, aztán megoldjátok a dolgot.
Eleve egyáltalán nem biztos, hogy megmaradnak barátaidnak - ha az embernek gyökeresen megváltozik az élete, sokszor az otthoni barátok egyszerűen nem bírják követni, nem marad közös téma.
De ha megmarad: a kapcsolattartásra ma már szuper módszerek vannak. Például amikor a legjobb barátnőm elindult és meg sem állt Chicagoig, utána amikor először beszéltünk, webkamerával körbesétált, megmutatta, hol lakik. Napi szinten egy csomót beszélgetünk. Tulajdonképpen ez az egyik legnagyobb előnye az internetnek :)
Gond nélkül. Aki igazi barát, az nem fog lemorzsolódni 200, de 3000 km távolságból sem :) Régen szorosabb barátságok voltak, amikor háromhetente érkezett egy levél, mint ma, amikor a világ másik feléről a másodperc tört része alatt kapcsolatba tudok lépni bárkivel.
MSN, Skype, TS, ezernyi lehetőség, használd :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!