Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Babátok magázza a barátaitokat...

Babátok magázza a barátaitokat vagy tegezi?

Figyelt kérdés
Értem én ezalatt ha mondjuk fiatal barátaitok vannak, mint pl az én barátnőm 26 éves. Hogy mondjam babámnak? X. Y. néni, vagy X. Y. Olyan furi helyzet. :)
2011. ápr. 25. 20:12
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:

tegezi. és nálunk a barátok nem 26,hanem 36-46 évesek.

De ez már az én gyerekkoromban is így volt tegeztük a szüleink barátait. Ezt a néni dolgot nagy hülyeségnek tartom. Rá is szólok a gyerekekre, ha lenéniznek.

2011. ápr. 25. 20:17
 2/11 anonim ***** válasza:
Gyerekeim tegeznek másokat,de az oviban,sőt az iskolában is az óvónénik/tanítónénik kezdeményezésére tegeződnek,viszont nénizik őket.Szia Marika néni.:)De a barátokat egyértelműen tegezik,ott nincs néni/bácsi.
2011. ápr. 25. 20:18
 3/11 Ancsika34 ***** válasza:
Én speciel nagyon utálnám , ha a barátaim gyerekei magáznának!!!! Nagyon gáz lenne! Az én fiam biztos tegezni fogja, a barátainkat! Én is megtanultam anno, hogy kit lehet tegezni és kit nem! Ő is meg fogja idővel!
2011. ápr. 25. 20:21
 4/11 anonim ***** válasza:
Nálunk is tegezés van:)
2011. ápr. 25. 20:22
 5/11 anonim ***** válasza:
Még nem beszél !
2011. ápr. 25. 20:35
 6/11 anonim ***** válasza:

Mi nem engedjük a nénizést/bácsizást, az összes barátunkat tegezi a lányunk. Ha valakit zavar, majd szól, addig is marad a tegezés.

És ugyanez fordítva, én sem engedem, hogy engem bárki lenénizzen. Az kéne még, így is néha olyan öreganyámnak képzelem magamat. Én mindenkitől tegezést kérek.

A tiszteletet tegezve is meg lehet adni.

2011. ápr. 25. 20:44
 7/11 anonim ***** válasza:
22 hónapos mindenkit letegez, még a zöldségest is, pedig már van 60 éves néni :)
2011. ápr. 25. 21:08
 8/11 A kérdező kommentje:
Babám sem beszél még. Csak 6,5 hónapos :) Csak ezen gondolkoztam hogy majd ha beszélni fog akkor hogy legyen ez a téma. Szerintem a mi baráti körünk sem fog megsértődni, ha tegezni fogja őket.
2011. ápr. 25. 21:11
 9/11 anonim ***** válasza:
Lányom 21 hónapos és úgy köszön ahogy én.Akit én "nénizek" azt Ő is.Így alakult.Szia,csókolom(időseknek).Boltban mosolyognak mikor Ő is köszön, hogy viszont látásra. :)
2011. ápr. 25. 21:34
 10/11 anonim ***** válasza:

tegezik, természetesen. A mai világban ez van. Én egyébként furcsának is találnám, ha engem magáznának a szomszéd vagy barátaim, ismerőseim gyerekei, holott lassan 40 éves leszek.

és pont a múltkor mondtam barátnőimnek, milyen furcsa, mi 4 éves korunktól vagyunk barátnők, az én anyukám akkor 25 éves volt, az ő anyukájuk 29 és eszünkbe se jutott tegezni egymás szüleit. Mai napig magázzuk kölcsönösen őket. És ők is meglepődtek, jé tényleg, milyen fura.

2011. ápr. 26. 00:29
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!