Értem én ezalatt ha mondjuk fiatal barátaitok vannak, mint pl az én barátnőm 26 éves. Hogy mondjam babámnak? X. Y. néni, vagy X. Y. Olyan furi helyzet. :)
tegezi. és nálunk a barátok nem 26,hanem 36-46 évesek.
De ez már az én gyerekkoromban is így volt tegeztük a szüleink barátait. Ezt a néni dolgot nagy hülyeségnek tartom. Rá is szólok a gyerekekre, ha lenéniznek.
2011. ápr. 25. 20:17
2/11 anonim válasza:
Gyerekeim tegeznek másokat,de az oviban,sőt az iskolában is az óvónénik/tanítónénik kezdeményezésére tegeződnek,viszont nénizik őket.Szia Marika néni.:)De a barátokat egyértelműen tegezik,ott nincs néni/bácsi.
2011. ápr. 25. 20:18
3/11 Ancsika34 válasza:
Én speciel nagyon utálnám , ha a barátaim gyerekei magáznának!!!! Nagyon gáz lenne! Az én fiam biztos tegezni fogja, a barátainkat! Én is megtanultam anno, hogy kit lehet tegezni és kit nem! Ő is meg fogja idővel!
2011. ápr. 25. 20:21
4/11 anonim válasza:
Nálunk is tegezés van:)
2011. ápr. 25. 20:22
5/11 anonim válasza:
Még nem beszél !
2011. ápr. 25. 20:35
6/11 anonim válasza:
Mi nem engedjük a nénizést/bácsizást, az összes barátunkat tegezi a lányunk. Ha valakit zavar, majd szól, addig is marad a tegezés.
És ugyanez fordítva, én sem engedem, hogy engem bárki lenénizzen. Az kéne még, így is néha olyan öreganyámnak képzelem magamat. Én mindenkitől tegezést kérek.
A tiszteletet tegezve is meg lehet adni.
2011. ápr. 25. 20:44
7/11 anonim válasza:
22 hónapos mindenkit letegez, még a zöldségest is, pedig már van 60 éves néni :)
2011. ápr. 25. 21:08
8/11 A kérdező kommentje:
Babám sem beszél még. Csak 6,5 hónapos :) Csak ezen gondolkoztam hogy majd ha beszélni fog akkor hogy legyen ez a téma. Szerintem a mi baráti körünk sem fog megsértődni, ha tegezni fogja őket.
2011. ápr. 25. 21:11
9/11 anonim válasza:
Lányom 21 hónapos és úgy köszön ahogy én.Akit én "nénizek" azt Ő is.Így alakult.Szia,csókolom(időseknek).Boltban mosolyognak mikor Ő is köszön, hogy viszont látásra. :)
2011. ápr. 25. 21:34
10/11 anonim válasza:
tegezik, természetesen. A mai világban ez van. Én egyébként furcsának is találnám, ha engem magáznának a szomszéd vagy barátaim, ismerőseim gyerekei, holott lassan 40 éves leszek.
és pont a múltkor mondtam barátnőimnek, milyen furcsa, mi 4 éves korunktól vagyunk barátnők, az én anyukám akkor 25 éves volt, az ő anyukájuk 29 és eszünkbe se jutott tegezni egymás szüleit. Mai napig magázzuk kölcsönösen őket. És ők is meglepődtek, jé tényleg, milyen fura.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!