Nem gondolja a sok abortuszellenző, hogy ahelyett, hogy egy olyan ember életén vitatkoznak, akik még meg sem születtek, hanem inkább azoknak kéne segíteni, akik már megszülettek, és keservesen élik valahol az életüket?
"Te mi lennél szivesebben éhező kisgyerek,vagy halott kisgyerek"?.....
Őszintén?-egyik sem.
(Ezzel nem vagy egyedül. De amikor abortusz kerül szóba, ebből a kettőből lehet választani. Az anyának, a gyermeke nevében illetve a gyermeke helyett.)
De éhező,nélkülöző kisgyerek főleg nem szeretnék lenni.
...
Értem. Tehát akkor te a másikat választanád inkább.
Köszönöm a válaszodat.
(Az utolsó hozzászólásodhoz: hidd el, mindenki érti, miről van szó, az ellenzők is. Az anya (nő) és az ő jelenlegi és potenciális jövőbeni családjának a "szebb/kényelmesebb élethez" való joga megy a megfogant gyermek élethez való joga ellen, és valamelyik a kettő közül _mindenképpen_ csorbulni fog.
Úgyhogy nem lehet kikerülni a kérdést, hogy egy vagy több ember "szebb élethez való joga" ok lehet-e egy másik megölésére.
A látszat ellenére nem triviális a válasz egyébként, ezért is mondtam, hogy érdemes elgondolkodni azon, hogy miért abszolút tabu a társadalmunkban az emberölés.
Illetve ki lehet kerülni a választ, csak akkor értelmetlen dolog a témáról vitába bonyolodni, mert nem lesz belőle gondolatcsere, sem egymás meggyőzése, csak verseny, hogy ki üvölt hangosabban.
A válasz írója 72%-ban hasznos válaszokat ad.
A válasz megírásának időpontja: tegnapelőtt 23:47
Felnőtt ember vagyok. Három gyermekes édesanya. Van némi fogalmam a gyermek vállalásról!
Első gyermekemre azt mondták, hogy beteg lesz, holott abszolut egyértelmű volt , /ezt most hosszú lenne taglalni, hogy és miként/ hogy az orvos totál félre nézte és nem törődöm volt. Elmentem egy másik "orvoshoz" aki erre specializálódott, és meg sem nézte a babát, csak mindjárt írta a beutalót egy vizsgálatra, ahol kb. 50%-os a vetélések száma, azzala szöveggel, hogy ha elmegy akkor majd lesz másik és természetesen nem miattuk meenne el hanem mert amúgy is vetélés lett volna, magyarul már előre mossták a kezüket! UNDORÍTÓ és felháborító! Ráadásul benyögték, hogy nem száz százalékos az eredmény.
Nem mentem el a vizsgálatra!/ gondoj amit akarsz!/
Teljesen egészséges a gyermekem! Az osztály legjobb tanulója, okos gyönyörű és egészséges a két testvérével együtt!
Engem az háborít fel, hogy a sok felelőtlen fiatal teljesen természetesnek gondolja, ha összejön, majd elvetetem!
Te pedig azt hidd el, hogy NAGYON sokan vannak akik megtehetnék, hogy megszülik, és egy szerető családban nőhetne fel sok-sok kisgyermek, mégis elvetetik!
Amikor szültem nem egy, nem kettő "nő" volt aki már a másodi abortuszon volt bent! Biztos azt gondolod, jobb annak a kisgyermeknek ,hogy nem lett ilyen """anyja""", mert hát ha ennyire nem akarta, akkor milyen élete lett volna szegénykének??? Én akkor is csak azt a kis babát és kisgyermeket látom aki nem születhetett meg erre a világra.Kiváncsi lennék mit gondolna erről egy meddő házaspár aki szeretne örökbefogadni, de hónapokba telleik és ilyen meg olyan akadálya van.
Én a gyermekeimnek soha nem tudnám azt mondani, hogy vetessék el! És Te ha tudnád, hogy mondjuk a 17 éves lányodnak egy aborusz után nem lehet többé babája, és éppen szakított a barátjával akkor is azt mondanád neki, hogy vetesse el???
Nagyon félre értettél! Én nem hőzöngeni akarok!
Szeretnék segíteni azoknak akiknek szüksége van rá! De legfőképpen felnyitni az emberek szemét, hogy egy meg nem született gyermek nem csak egy baleset!Nem lehetünk ilyen felelőtlenek!!!
Az a 40-46 millió abortusz évente az ugye te sem gondolod komolyan ,hogy egy normális dolog! Nincs a világon ennyi beteg gyermek és ennyi megerőszakolt nő!
Kíváncsi vagyok ha Veled kezdték volna az abortuszt a szüleid most mit gondolnál egy "felhőn csücsülve". Semmi jogunk nincs megölni egy élő embert.
Talán azt kéne felfogni hogy a szex nemcsak a gyönyörről szól, hanem benne van mindig egy új élet lehetősége is. De sajnos ez a világ csak a saját maga örömét keresi, nagyon önzőek vagyunk...
Kedves kérdező!
Kváncsi lennék enyi "érdekfeszítő" hozzászólás után hogyan vélekedsz a témáról!
Csak feltettél egy kérdést, vagy a válaszok is érdekeltek?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!