Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Nem gondolja a sok abortuszell...

Nem gondolja a sok abortuszellenző, hogy ahelyett, hogy egy olyan ember életén vitatkoznak, akik még meg sem születtek, hanem inkább azoknak kéne segíteni, akik már megszülettek, és keservesen élik valahol az életüket?

Figyelt kérdés
Ráadásul az elvetetett embriók általában olyan helyre születnének, ahol csak szenvedés lenne az élete. Mert olyan jóval ritkábban van, hogy egy biztos anyagi és családi háttérrel rendelkező harmonikus pár veteti el a gyerekét, az valószínűbb, hogy vagy egy tinédzser szülné meg, vagy egy nagyon szegény család, stb.
2011. márc. 20. 18:18
1 2 3 4 5 6
 31/55 anonim ***** válasza:
89%

Az első gyerekemet down-korral diagnosztizálta két nőgyógyász a tarkóredő vizsgálatkor ultrahanggal.

Ma 7 éves, elsős, makk egészséges, az osztály egyik legjobbika. De ha down-kóros lenne, akkor is a gyermekem lenne, akiért minden tőlem telhetőt megtennék.

Mi a különbség, ha néhány hetes vizsgálatkor betegséget diagnosztizálnak a magzaton és elvetetjük, vagy ha nem diagnosztizálnak, de betegen születik, és vízbe fojtjuk?

Az utóbbit elfogadja mindenki, hogy emberölés, és senkit nem érdekel, hogy jót akartál neki (jót akartál, tehát kinyírod, na mindegy..), de az előbbire válat vonsz.

Én egyszerűen megoldanám nektek az abortuszt:

Nem tiltanám be, hanem éppúgy, mint amikor a közeli hozzátartozód meghal, kiadják a legközelebbi rokokonnak, így a meghalt magzatot is amikor az anyuka elhagyja a kórházat megilleti, hogy a legközelebbi hozzátartozója gyanánt megkapja eltávozáskor a holttestet, hogy eltemethesse. Kiváncsi lennék hányszor menne vissza a kedves anyuka poszívóztatni, mikor látja a néhány centis gyermekét, a két picuri kezecskéjét, lábacskáját, és belenézhet az alig kifejlődött halott arcocskájába, hogy

bocsánatot kérjen tőle...

2011. márc. 22. 19:04
 32/55 anonim ***** válasza:

Kedves utolso elotti!

Most olvastam egy statisztikat (nem magyar), mely szerint az abortuszok 91%-a nem egeszsegugyi okok miatt illetve nem eroszakbol megfogant magzattal tortenik, hanem "csak ugy" egyeb okokbol. Gondolom, hogy Magyarorszagon is hasonlo vagy ha eltero is, max. par szazalekkal. Szoval miert kell idehozni a beteg gyerekeseket meg a megeroszakoltakat, mikor nem ok azok, akik kegyetlenul, erzelmek nelkul elvetetik a gyerekuket?? 91%-a az abortuszoknak nem is ilyen okbol tortenik!

Ha mar magzati korban felismernek valamilyen rendellenessegget, akkor az azt jelenti, hogy ott nagy baj van. Alt. a Down-szindromat tudjak igy kiszurni. Tudod, hogy egy Down-szindromas hogy el? Boldogsag?? En sajat kornyezetembol 3 csaladot tudnek mondani, ahol a Down-szindromas gyerek van es emiatt az egesz csalad tonkrement. 1 helyen a ferfi felakasztotta magat, mert nem tudta elfogadni a gyereket, 2 helyen a ferfi elhagyta az anyat es a gyereket (az anyat hibaztattak a ferjek, hogy biztos, miatta lett beteg). Nagyon boldog elete lett mindenkinek, foleg a Down-szindromas gyereknek, aki nem is tudja, hogy mi tortenik korulotte! Esetleg eszedbe juthatna, hogy ilyen esetben a szulok azert dontenek az abortusz mellett, mert tudjak, hogy a gyerek nem tudna teljes eletet elni, nem pedig onos erdekukbol. Egy Down-szindromas megy az intezetbe, ha a szulok meghalnak...

Elmondom neked, hogy mi a kulonbseg akozott, hogy valaki terhes lesz megeroszakolas eredmenyekent, ugy, hogy akarna a gyereket, de a gyerek sulyos beteg vagy pedig elveteti mas okbol. Ha valakivel ugy dontesz, hogy szexelsz, felvallalod, hogy akar gyerek is lehet az aktusbol. Te beleegyezel. Akit megeroszakolnak, hol vallalja ezt?? Tudod, hogy milyen az, mikor megeroszakolnak valakit? Nem o valasztotta a gyereke apjat, nem o akarta az egeszet es ha ranez a gyerekere, mind az a szornyuseg fog eszebe jutni. Ha eroszak miatt teherbe esne a feleseged, teged nem bantana? Te nevelned a masik ember gyereket szo nelkul, aki ilyen csufsagot tett a felesegeddel? Vagy ha a 17 eves lanyodat eroszakolnak meg, azt mondanad "lanyom, hagyd felbe a gimit, vallalnod kell a gyereket"? Te mit tennel ebben a helyzetben, komolyan? En sajnos benne voltam, igaz terhes nem lettem, mert meg kisgyerek voltam, de az eroszak borzaszto dolog es a no soha, de soha nem tudja elfelejteni es akar akarjuk, akar nem, kihat az eletunkre! Tetezzuk a gondjat a szerencsetlennek, igen, igen! Semmi bajom, ha megtartja, nagyon eros ember lehet es le a kalappal elotte, de en azokat nem itelem el, akik eroszakbol nem tartjak meg a gyereket. A hazassaguk, parkapcsolatuk, egesz eletuk ra mehet egy ilyen dontesre, hisz a ferfinek is milyen nehez lehet nap, mint nap latni a gyereket, aki nem tole van.

Komolyan nem ertem, hogy ferfiak minek irnak ehhez a temahoz. Tudjatok is ti, hogy mirol van szo, nektek mindegy, ugysem erint es igy mertek itelkezni, nyilatkozni.

2011. márc. 22. 19:07
 33/55 anonim ***** válasza:

A válasz írója 86%-ban hasznos válaszokat ad.

A válasz megírásának időpontja: ma 19:07

Egyrészt már az előző hozzászólásaimban megválaszoltam neked a felvetéseidet, de egy hozzáfűzni valóm van még, amit most vetettél fel az erőszakkal kapcsolatban.

Egyvalamit ne tessék elfelejteni. Akárhogy is fogant a gyermek NEM kötelező a kórházból elhozni. Nem az a két választásom marad csak, hogy abortusz, vagy sem, hanem több lehetőség is van.

Nem a gyilkosság a válasz a nemi erőszakra. Erre az a válaszod, hogy hogy fog felnevelődni az a gyerek, akit te kivetettél, és állami intézetbe küldtél. De nagyon tudtok foglalkozni a jövőjével, bezzeg amikor megöletitek, akkor még a jövőnek a lehetőségét is elveszitek tőle.

Akkor is ugyanez a válaszotok, ha szegény, nehéz hánytatott sorsba születik, elvált a férjem, kiszakadt a gumi, így nem jókor jött, stb.

Hogy milyen körűlmények között fogom felnevelni, stb... Marhára törődtök a jövőjével, de mikor kiszippantják belőletek, akkor a jövőjétől teljesen megfosszátok.

Nem kell megmagyarázni a bűnötöket, képmutató nemzedék.

Nem elég, hogy vétkeztek, ki nem....de hogy még meg is magyarázzátok...

2011. márc. 22. 20:58
 34/55 anonim ***** válasza:
0%

A válasz írója 71%-ban hasznos válaszokat ad.

A válasz megírásának időpontja: ma 01:50

Ne azt modd, hogy hülyeséget írtam.

Azt modd, hogy mi benne a hülyeség. Konkrétan, nem úgy általában. Az nem érv, hogy engem lehülyézel. Ennyi erővel én meg lehülyézlek téged, aztán legyen annak igaza, aki többször jön vissza, vagy mi?

Egyébként miért nem ölöd meg most azt a gyereket, ha annyira útban van? Ha a bíróság nem ítélne el érte, megtennéd? Miért nem?

Miért nem adták örökbe, ha annyira lehetetlen időpontban jött?

Na ugye?

Én egyébként nem a nem kívánt terhesség megtartását erőltetném, hanem a normális védekezést. Az abortusz nem az.

Egyszerűen tényleg nem tudom elképzelni, hogy amikor ott az óvszer, a fogamzásgátló és az esemény utáni tabletta és mellesleg még a combok közé szorított aspirin is, akkor hogy maradhat mégis ennyire sok nő akarata ellenére terhes.

Egyébként igenis beleszólok, mert nőből vagyok, és én például nagyon durvának tartom azt a (társadalmi eredetű) nyomást, ami egy nem tökéletesen szituált, akaratán kívül teherbe esett nőt affelé taszít, hogy adott esetben elpusztítsa a saját gyerekét. Nagyon örülök, hogy nekem nem kellett kipróbálnom, milyen ennek "ellentartani", mert nem biztos, hogy én lettem volna az erősebb. Pont ezért szeretnék megtenni mindent, hogy ez a nyomás csökkenjen.

A te jól odamondós, érzelemtől túlfűtött szöveged a nyomás része.

Vagy ez olyan, mint az adszekirálykatonát?

Peace...

2011. márc. 22. 21:20
 35/55 anonim ***** válasza:

Nem elég, hogy vétkeztek, ki nem....de hogy még meg is magyarázzátok...

Akit megeroszakolnak, az mikor vetkezik? Mikor valakit 12 evesen megeroszakol az unokatesoja, vallalja a gyereket a rokonatol pl.? Akar csak megszulni?? Mikor az a roman lany megszulte 12-13 eves fejjel a gyereket, mindenki mondta a forumokon, hogy mekkora hulye meg a szulei is hogy engedhettek meg ilyet. Erdekes, senki nem azt irta, hogy milyen jo, hogy megtartotta, mennyire jo ember lehet.

Es legyszives ne irj tobbesszam masodik szemelyben, mert nekem sosem volt abortuszom es sosem lesz remelhetoleg (hacsaknem eroszakbol szuletne) es felhaboritonak tartom, hogy az osszes nohoz igy szolsz kollektive! K.rva konnyu pasikent nyilatkoznod... en ki nem hordanam egy szemetlada gyereket, tudom, hogy nem a gyerek a hibas, de akkor sem! Foleg nem rokonet...mert velem pl. rokon tette. Mit szolna a ferjem is? Milyen pokol lenne az a 9 honap?

Gratulalok a felfogasodhoz! Remelem, hogy nagyon buszke vagy arra, hogy a vilagon minden not elitelsz a beszukult gondolkodasoddal, csak epp a lenyeget nem erted. Az, hogy valakinek meg van a lehetosege, hogy vedekezzen es elkerulje a terhesseget, az tok mas, mint amikor egy vad idegen leteper, akivel te semmikepp nem akarsz szexualis kapcsolatba kerulni. De hagyjuk, mert ugysem erted.

2011. márc. 22. 21:21
 36/55 anonim ***** válasza:
0%
Én még akkor is megszülném a gyerekem, ha csak fél karja lenne. Ha vak lenne. Ha down-kóros lenne... csak akkor nem, ha egész életében szenvednie kéne. (Pl. sugárszennyezés következtében teljesen eldeformálódna a teste, és szinte életképtelen lenne, vagy ha drogoznék és teherbe esnék, stb.) Azt hiszem, az abortuszt erre találták ki.
2011. márc. 22. 21:39
 37/55 anonim ***** válasza:

Az, hogy hányas szám hányas személyben fogalmazok, akinek inge vegye magára. Nem az erőszakot ítélem el, szörnyű és kegyetlen dolog. De az abortusszal már nem lesz megerőszakolt? Az abortusz és annak esetleges következményei mint súlyos nőgyógyászati gondok, meddőség kevesebb trauma, mint a 9 hónap? A nemi erőszak és az abortusz után nem lesz lelkileg kritikus az a 9 hónap? A erőszakoskosó gyereke, akitől az áldozat vár gyereket, ahhoz semmi közöd? Az nem a tied is?

Gondolkozz egy kicsit!

Ha a férjedtől gyereked lesz, majd fél év múlva egy alkoholista, erőszakos lesz, aki többszőr megver, megerőszakol, akkor a fél éves gyerekedet öld meg, mert egy kerténtől van, akit nem 9 hónapig kell elviselned magadban, hanem évtizedekig melletted. Ez a válasz a gyereked apjának tettére? Ugye, hogy nem!

Nem a nőket ítélem el, nem az embereket, hanem a tetteiket. A gyilkosság az gyilkosság, nincs rá magyarázat.

Ha a tizenkét éves gyerek erőszak következtében gyereket vár, és a családja maximális lehetőséget tud biztosítani vagy az adoptációhoz, vagy a felneveléséhez, akkor ez neked miért fáj? Sajnáljam a 12-13 lány jövőjét? De sajnálom. Megoldás: aki a család boldog jövőjének az útjában áll, azt iktassuk ki. Nekem ha esetleg el kell viselnem magam körűl egy embert aki évtizedekig nehezíti az áletemet, arra a válasz, hogy megölöm? Ahogy te magad mondtad rám, gratulálok a felfogásodhoz! Az nem zavar, hogy az örökbefogadási procedúra ellehetetleníti a lehetőségeket?

A felfogás a következő: Hulljon a férgese, ha valami útban van rúgjuk arrébb, mert sérti az önös érdekeimet. Az élet védelme neked rossz felfogás? Akkor öljél meg, hiszen az emberiség söpredéke vagyok a szemedben. Egy rossz felfogással, aki senki másra nem gondol, csak hogy dumálja a többség által nem jónak titulált elméleteit, férfi létére, akinek halvány fogalma sincs a női lélekről, és különben is a férfi fogja be. Gyere és ölj meg vagy legalább üss meg, hiszen a te felfogásod ez, nem?

Az abortusz gyilkosság, főleg ahogy az abortuszt 99,99%-ban kihasználják. Erre nincs mentség, csak bűnbocsánat.

Én most is azt mondom, ha abortuszról kijön az anya a kórházból a kezébe lehet adni a csöpp halott életet, hogy méltóképpen eltemethesse.

2011. márc. 23. 08:50
 38/55 anonim ***** válasza:

86%-os 19.07-es.Teljesen igazat adok neked,DE

"Ha valakivel sexelsz,felvállalod,hogy akár gyerek is lehet az aktusból"na ez ami nem igy működik,főleg MA.Ha valaki valakivel "lefekszik"legyen az egy régóta tartó vonzalom,vagy egy átmulatott éjszaka,vagy egy házasságon kivüli kapcsolat,akkor nyilván való tény,hogy szó sem lehet terhesség megtartásról,ez egyértelmű.Jól néznénk ki,ha minden ilyen aktusból születne egy gyerek.10 éven belül,demográfiai robbanás lenne kis hazánkban.

én Lászlónak üzenem.

-Neked teljessen elment az eszed,hogy tudsz ilyen marhaságokat irni????Egy megerőszakolt nőnek IS kötelessége lenne megtartani a gyermekét?Tudod te egyáltalán mit mondasz?Vétkeztek?Ki vétkezett?Aki megerőszakolta azt a nőt,lányt, az vétkezett,és nem az akit elkaptak egy sikátorban mondjuk hárman.Szerinted az ilyen terhességet IS meg kellene tartani?Gondolkodjál már mielött ekkora hülyeséget irsz.Ha egy nő gyereket szül,akkor általában érzelmi szál fűzi a gyermeke apjához,de ilyen esetben?Amikor egy vadidegen férfi erőszakkal rámászik,a ruháit letépve,esetenként még megverve a magáévá teszi,szerinted a nőnek kötelessége lenne ezt a gyereket felnevelni?Normális vagy?

2011. márc. 23. 11:26
 39/55 anonim válasza:

Olvasom a válaszokat,és sirva röhögök(sajnos)némelyik ember gondolkodás módján.Amit nem igazán értek,józan paraszti ésszel,az a következő.

Mi az,hogy VÉTKEZTETEK????Mióta számit vétkezésnek ha valakinek szexuális viszonya van valakivel?Legyen az férj,szerető,vőlegény,miért lenne ez vétkezés?És ha ez megtörténik,miért kötelező abból gyereket szülni?Arra nem gondoltok,hogy a körülmények is rettentően fontosak ehhez?

Ez a fejetekben meg sem fordul?Szerintetek az úgy müködik,hogy "terhes vagyok,és megtartom,lesz ami lesz"hogy lehet igy gondolkodni?Ez nem felelőtlenség?Dehogynem,mint annak a válaszolónak is a kommentje 21.39-es aki azt irta,miszerint a beteg gyerekét sem vetetné el.Tehát ő simán életet adna egy félkarú,félszemű,esetleg down-kóros babának.Ez szép válasz mit ne mondjak.Aztán tartsa el az állam,fizesse a kezeléseit,a gyerek egy életen át szenvedjen a testi hiányoságai miatt.Igazán felelősség teljes nő lehetsz,akárki is vagy.

Én nem is értem emberek,hogy mernek mások életébe bele avatkozni,és olyan dologban tanácsot adni,amihez effektive semmi közük.Ti rakjátok körbe magatokat több tucat gyerekkel szabad a pálya,persze várva az állami segitségeket.De ne törjetek pálcát lányok,asszonyok felett mert ők nem igy gondolkodnak.Az a nő,lány,asszony aki abortuszra kényszerül,annak nyomós oka indoka van,és lesz is.

2011. márc. 23. 12:08
 40/55 anonim ***** válasza:

Én ellenzem az abortuszt, mivel nem ez a két lehetőség van csak, hogy abortusz vagy sem, pedig ezt sújkolják az emberekbe. Azt a nagyképű felfogást valljuk, hogy élet és halálról dönthetünk bűntetlenűl, pedig nem így van. Ettől vagyok én nem normális, és baromságokat írok? Nem az embereket ítélem el, mert azt nem tehetem, de tanításotokat, cselekedeteiteket elítélem, mélyen és gyűlölettel.

Én ide többet nem írok, mert mindent megírtam, amit meg akartam írni.

Nem a szexről írtam, hogy vétek, hanem az abortuszról. Nem mondtam, hogy fel kellene nevelni egy megerőszakolásból származó életet, hanem lehetőséget adni az életre neki. Nem magyarázkodom tovább, mindent megírtam, amit nem akartatok hallani, mert messze az igazság a viszkető fülektől.

Az abortusz öntörvényes, legalizált Istent játszó gyilkosság, minden körűlménytől függetlenűl.

Ha nem tetszik valami, nem tudjuk beleépíteni az életünkbe, ha rosszul vagytok a ténytől, ami megtörtént akkor azt ti megölitek, akkor azt ti eladjátok, attól gyáván elfordúltok. Ráadásúl úgy megmagyarázzátok emberöléseiteket, hogy mindenki okosan bólogat.

Sziasztok!

2011. márc. 23. 13:10
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!