Tényleg csak 1 év elteltével lehet ugyanabba a sirba temetni?
Arra értem,amikor van egy sirhely,ahova temetnek valakit,rá a másikat,persze mindenkit koporsóban.
tényleg el kell telnie 1 évnek,hogy lehessen a következő koporsót rátenni?
de hisz koporsóban van a halott,és az ki sincs bontva,csak fölé/mellé téve az új
a nyári temetésnél láttam a sirhelyet a temetés előtt,az volt 3 méter
pici falu ez
145/1999. (X. 1.) Korm. rendelet
3) A sírgödör mélysége 200 cm. Koporsós rátemetés esetén úgy kell mélyíteni, hogy a felülre kerülő koporsó aljzata legalább 160 cm mélységbe kerüljön. A sírgödröt az üzemeltető hozzájárulásával természetes - a talajban lebomló - anyaggal burkolni lehet.
12:38! Így már világos! Kicsit félreértelmeztük :)
Egyébként 1 év alatt még bőven nem bomlik olyan állapotra egy halott, hogy már csak csontok legyenek.
rátemetés,nem mellé
mellé nem férne már,csak rá(direkt olyan mélyre volt ásva nyáron hogy majd ráférjen)
de érdekes h mindenféle hülyeséget leirnak a temetési törvényben,ezt pedig nem
nem a linkelt oldalon,de ugyanezt olvastam,de átsiklottam felette délelőtt ezek szerint
(2) Az elhalálozástól számított 5 éven belül sír (sírbolt) felnyitására engedély csak hamvasztás, más temetési helyre való áthelyezés és rátemetés céljából, illetve a nyomozó hatóság rendelkezésére adható.
ezt találtam,ez 5 évet ir...ezt fix hogy nem tartják be
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!