Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Akik tudnak az EGOjuk nélkül...

Akik tudnak az EGOjuk nélkül élni, hogy tanulták ezt meg és mennyi idő alatt?

Figyelt kérdés
(Aki nem érti mire gondolok, azokhoz egyértelműen nem szól a kérdés :) )
2011. márc. 14. 23:44
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:

Kérdező. :)

Elnézést, megpróbáltam hétköznapi szavakkal leadni a lényeget. Lehet kicsit összevisszaságnak tűnt. :D

Szóval az ember azért kezd el birtoklást érezni, mert úgy gondolja a dolgokról(legyen az ember, tárgy, bármi), hogy önmagától(emberi éntől) elkülönülten létezik, tehát nem önmaga(ember). Ez amiatt van, mert az ember úgy gondolja, hogy a fizikai teste az "ÉN", így ami nem az ÉN, az nem az egyén. Az emberi értelem/tudat pedig valójában egy mindennel, de szó szerint mindennel, viszont a téves megítélése miatt elkezdi érezni a birtoklást, mert kell neki az, amiről azt hiszi nem önmaga...pedig igazából az az...Az emberi lény, az emberi elme két részből áll amikor ekként vizsgálódunk. Az EGO az, ami azt gondolja, hogy önmaga a fizikai test.

Ebből kifolyólag a kiírt kérdésedre válaszolva...:)

"Akik tudnak az EGOjuk nélkül élni, hogy tanulták ezt meg és mennyi idő alatt?"

Az EGO nélkül nem lehet élni, az EGO az emberi természethez tartozik...az EGO jelenlétének, szerepének, mibenlétének a megértése végett lehet úgy élni, hogy az EGO nem jut érvényre többet, mert az ember azzal az énjével azonosítja magát, ami tudja, hogy egy a mindennel szó szerint, vagyis nem a fizikai testével azonosítja magát az ember, hanem a tudatával/elméjével/értelmével. Az idő, ami ehhez szükséges az pedig egyénre szabott, ugyanis a szellemi érettség játszik fontos szerepet, mivel attól függő, hogy ki képes ilyen igazságokat nem az, hogy megérteni, hanem belátni és felfogni teljesen. :)

üdv

26/F

LastOne.Left

2011. márc. 15. 20:18
 12/12 A kérdező kommentje:

Éreztem én, hogy a mennyi idő alatt h*lye kérdés :)

Elolvastam ezt-azt és kezdem érteni, hogy mit kellene, de a hogyan... na az már egy másik mese. Igazából még nem is merném talán....

Igazából nem akarok én "túl messzire menni", de van pár dolog az életemben, amik nincsenek jól úgy ahogy vannak.

Majdcsak rájövök :)

2011. márc. 15. 20:30
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!